img


Suklaasuukko


© Sofia W.


Virallinen nimi: Suklaasuukko "Sussu" Tuoja: Sofia W. / Ascuns Farm
Rotu ja skp: Suomenhevonen, tamma Omistaja: Meow VRL-10122
Väri, skk: rt, 154cm Kotitalli: Koston Suomenhevoset
Rekisterinumero: VH13-018-0000 Painotus: Yleispainotus
Syntynyt: 01.08.2013 Koulutustaso: He A, 90cm
Ikääntyminen: Oma (täyttää 4v 01.12.2013) Arvonimet:Luonnekuvaus

Tästäpä tervepäinen ja kaikin puolin toimiva suomenhevostamma aktiiviselle harrastajalle! Sussu on perusluonteeltaan miellyttävä ja rauhallinen, mutta tammamaisia kiukuttelupäiviäkin tulee silloin tällöin vastaan. Ihan aloittelijoiden ratsuksi jääräpäinen Sussu ei sovi, sillä vähääkin epävarmaa ratsastajaa se pompottelee surutta. Tamman näkisin mielelläni kilpa- ja jalostuskäytössä, mutta saattaa lähteä edistyneemmille ratsastajille tuntikäyttöönkin vakuuttavan kodin löytyessä.

Näin kerrottiin Sussun myynti-ilmoituksessa, eikä tamma ole pettänyt odotuksia millään tapaa. Sussu on hyvin mukava tuttavuus ja se rakastaa rapsutuksia ja hellyydenosoituksia ihan mahdottoman paljon. Osaa Sussu hankalakin olla, mutta tällaisia päiviä on onneksi todella harvassa. Tallissa tamma on helppo käsitellä ja sen harjauksen uskaltaa antaa nuoremmankin tyttösen tehtäväksi. Sussun kanssa oppii komentamaan topakasti, koska muuten jotkut hommat jäävät puolitiehen. Esimerkiksi kavioiden puhdistus vaatii aikaa, sillä ilman reipasta komennusta ei yksikään kavio nouse riittävästi. Vähän tönimällä Sussu lopettaa myös hoitajaansa nojailun ja keskittyy kavioiden puhdistuksen ajaksi tallin muuhun meininkiin.
Harjata saa reippaasti joka puolelta ja kaikenlainen näperrys harjan parissa on Sussunkin mielestä kivaa. Tamman saa rauhassa laittaa nätiksi ja kisakuntoon ja varustuskin sujuu oikeassa mielentilassa oikein hujauksessa.

Ratsuna Sussu osaa tosiaan olla jääräpäinen, mutta huolellisella lämmittelyllä tamman saa vähän paremmin kuulolle. Sussua ei tosiaan laiteta ihan kenen tahansa ratsuksi, vaan ratsastajan pitää osata ottaa se pomon rooli ja pistää tamma kunnolla töihin. Sussu on ratsuna reipas ja siltä löytyy oma moottori, mikä kouluratsastuksessa takaa lentävät liikkeet ja esteillä vauhdikkaat radat.
Sussu jaksaa keskittyä työntekoon melkein loputtomiin, mutta huonona päivänä mistään ei tule mitään. Tammaa tulee ratsastaa hyvin pitkälti istunnalla ja kevyellä kädellä, sillä muuten Sussu ryhtyy heittelemään päätään ja ärsyyntyy ihan turhaan. Kouluratsastus on ehkä enemmän tamman heiniä, mutta esteitä se rakastaa siitä huolimatta.
Esteratsuna tamma on vauhdikas ja kaasuhana juuttuu herkästi täydelle teholle. Tärkeintä Sussun kanssa onkin yrittää pitää tamma lapasessa ja rauhallisena, tai koko rata menee helposti puihin. Vauhdin hurmassa tamma unohtaa usein varoa koipiaan ja puomeja putoaa aivan turhaan, kun ottaa huomioon, että tammalla riittäisi ponnua vallan hyvin. Sussun kanssa ei ehkä uusintaan asti aina pääse, mutta se on silti varsin mukava ratsu estekisoissakin.Sukutaulu

i. Voehan Suklaasilimä
prt, 154cm, evm
ii. Tumma-Suklaa
trt, 156cm, evm
iii. Tummamieli
m, 155cm, evm
iie. Tähtirinteen Herkkusuu
rt, 157cm, evm
ie. Hattulan Isolda
prn, 151cm, evm
iei. Isomies
trn, 152cm, evm
iee. Hattulan Hilda
vrt, 150cm, evm
e. Pusutyttö
rt, 155cm, evm
ei. Pusuttaja
prt, 160cm, evm
eii. Aika-Husu
prt, 155cm, evm
eie. Pellamiini
trt, 161cm, evm
ee. Usvaneito
tprt, 155cm, evm
eei. Gentlemanni
trt, 155cm, evm
eee. T.T. Usvatar
rn, 156cm, evm

Sussun sukulaiset ovat kilpailleet menestyksekkäästi sekä koulu- että esteratsastuksessa, osa enemmän ja osa vähemmän. Sussu on selvästi perinyt lahjansa vanhemmiltaan.Kilpailukalenteri

JälkeläisetPäiväkirja

01.12.2013
Suklaasuukko muutti tänään Koston Suomenhevosiin! Suklaasuukko on sievä nelivuotias tamma ja se pääseekin nyt opettelemaan kisaratsun elämää. Meillä tamma pääsee kilpailemaan ahkerasti sekä koulu- että esteratsastuksessa, tavoitteena tietysti täydet sijoitukset molemmista lajeista. Myöhemmin tiedossa on myös jalostuskäyttöä ja mahdollisesti joitain kissanristiäisiä. Sussu pääsee nyt rauhassa ensin kotiutumaan ja sitten ryhdymme katsomaan tulevaisuutta vähän tarkemmin.ValmennuksetSuklaasuukko on virtuaalihevonen!

 

img