She Bangs xx menehtyi 27.12.2015

She Bangs xx

KERJ-II, XLA-II

 
Täyttää 4 vuotta 19.12.2012 || Tämä on virtuaalihevonen || © Jessica M.

Virallinen nimi:
Kutsumanimi:
Sukupuoli:
Syntymäaika
Rotu:
Säkäkorkeus:
She Bangs xx
Papu
tamma
18.01.2012, ikä
englantilainen täysiverinen
159cm
Rekisterinumero:
Koulutus:
Painotus:

Kasvattaja:
Omistaja:
VH13-006-0177
CIC3
kenttä

Matthew Lewis, Iso-Britannia
Nora VRL-02066
Luonnekuvaus

She Bangs xx lähti mukaani tuontireissulta Iso-Britanniasta. Tamman oli tarkoitus kilpailla Saksassa minun kanssani muutamat kenttäkisat kokeilun vuoksi ja sen jälkeen se piti myydä uuteen kotiin. Papuksi kutsumani tamma pärjäsikin loistavasti kenttäradoilla ja kun hyvää ostajaehdokasta ei löytynyt, päätin pitää tamman itselläni Special Ringissä. Papu on luonteeltaan todella tammamainen ja luonnetta kyllä löytyy vaikka muille jakaa. Sitä on kuitenkin loppujen lopuksi mukava käsitellä ja Papusta on kuoriutunut rehellinen ja nöyrä hevonen.

Hoitaessa Papu seisoo kiltisti paikoillaan, kunhan hoitotoimenpiteet eivät kestä kauaa. Tammalla ei nimittäin ole kauhean hyvät hermot ja se kyllästyy nopeasti. Papun kanssa siis tehdään kaikki hoitamiseen liittyvät jutut tomerasti ja nopeassa tahdissa. Tamma on aina toiminnan keskipisteenä ja se rakastaa kun se saa huomiota osakseen. Papu tarvitsee koko ajan jotain tekemistä tai muuten se tylsistyneenä keksii kaikkea ei-niin-kivaa hoitajan päänmenoksi. Taluttaessa tamma käyttäytyy yleensä hyvin, vaikka saattaakin välillä pysähdellä tuijottelemaan laitumella olevia hevosia. Tarhassa Papu on lauman pomona ja pistää kyllä myös uudet tulokkaat kuriin. Muiden hevosten seurassa se käyttäytyy melko ylimielisesti eikä tee tuttavuutta mielellään muiden hevosten kanssa. Papu laiduntaa yleensä Lunan kanssa ja se onkin ainoa tamma, jonka seura Papua kiinnostaa. Tammat olivat kaveruksia jo entisellä omistajallaan ja tämä halusikin nämä kaksi tammaa mielellään samaan kotiin.

Ratsastaessa Papu on ehkä hieman laiska ja se tarvii kokeneen ratsastaja, joka saa sen kulkemaan oikein päin. Tällaisen ratsastajan kanssa tamma on todella hienon näköinen ja kapasiteetikas kenttähevonen. Papulla saattaa tosin olla tammapäiviä, jolloin edes sen vakituinen ratsastaja ei saa sitä toimimaan. Nämä päivät sisältävät kiukuttelua, pään nyppimistä ja totaalista keskittymiskyvyn puutetta. Pahimmillaan Papu saattaa seisoa keskellä kenttää kieltäytyen liikkumaan ja kun sitä komentaa, tamma nousee pystyyn. Onneksemme tällaiset päivät ovat nykyään todella harvassa eikä tätä kiukuttelua tapahdu kisoissa.

Kouluratsastus on tällä hetkellä Papun heikoin lenkki, vaikka siinäkin se toimii tarpeeksi hyvin pärjätäkseen kenttäkisoissa. Kouluratsastus on tamman mielestä kovin tylsää ja sen kanssa tarviikin muistaa tehdä tarpeeksi vaikeita ja keskittymistä vaativia tehtäviä. Papulla ei ole maailman kaunein tai parhain hyppytekniikka, mutta se on kovin kapasiteetikas ja pärjää hyvin esteradoillakin. Se osaa ajoittaa hyppynsä oikeaan kohtaan myös ilman ratsastajan apua. Papun kanssa hyppääminen on nautinto, kunhan tottuu sen erikoiseen hyppytyyliin. Maastoradalla tamma on rohkea hyppääjä eikä epäröi lainkaan hypätä isojakaan esteitä. Joskus tammaa tarvii hoputtaa eteenpäin, koska se ei ole mikään maailman nopeatempoisin hevonen. Muuten Papu onkin ihanteellinen kenttäratsu, koska se on luotettava ja rehellinen ratsu.

Kilpailuissa Papua on mukava käsitellä, kunhan sen alkujännitys hieman laantuu. Rauhallinen käsittely auttaa tähän huomattavasti. Tamma käyttäytyy yleensä jo verryttelyssä rauhallisesti, eikä enää turhia stressaile. Papu on siitä mukava kisahevonen, että se toimii kisoissa paremmin kuin kotitreeneissä. Vaikka edellinen treenikerta olisi mennyt päin prinkkalaa, kisoissa tamma kunnostautuu ja pärjääkin yleensä hyvin. Jopa kouluratsastus sujuu hienosti kisoissa, ja tamma on energinen ja eteenpäinpyrkivä. Kenttäradalla Papu käy kuumana, mutta rauhoittuu heti muutaman esteen jälkeen. Tämän jälkeen täytyy muistaa ylläpitää tempoa, jotta aikakin olisi hyvä.Saavutukset

XLA-II saavutettu 20.09.2015
Pisteet: 20 + 17 + 28 + 25 + 1 = 91p

KERJ-II saavutettu 25.10.2015
Pisteet: 7 + 41 + 11,5 + 22 + 9 = 90,5p
Sukutaulu


I. Loaded xx
xx-o, 160cm
II. Hot Ricky xx
xx-o, 161cm
III. Hot Road xx
xx-o, 156
IIE. Bounded xx
xx-t, 159
IE. Vida Loca xx
xx-t, 152cm
IEI. Loca's Luke xx
xx-o, 157
IEE. Vidanne xx
xx-t, 154
E. La Vuelve xx
xx-t, 158cm
EI. Distance xx
xx-o, 157cm
EII. Disturb xx
xx-o, 162cm
EIE. Vicky's Volcano xx
xx-t, 164cm
EE. Bobotitos xx
xx-t, 160cm
EEI. B Tito xx
xx-o, 163cm
EEE. Bailey's Balance xx
xx-t, 154cm

Isä Loaded xx on 160cm korkea, ruunikko englantilainen täysiverinen-ori joka kilpailee edelleen painotuslajinsa kenttäratsastuksen parissa satunnaisesti, vaikka onkin virallisesti jo eläkkeellä. Menestys ei nykyisin ole enää ole niin hyvää kuin Loadedin nuoruusvuosina, mutta nuorempana ori pärjäsi erittäin hyvin omassa lajissaan ja sijoituksia sekä voittoja kertyikin todella suuri määrä. Oria on myös käyty näyttämässä kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelussa ja sieltä tuli kotiinviemisiksi toinen palkinto, vaikkakaan ei jäänyt monesta pisteestä vajaaksi ensimäinenkään palkinto. Kantakirjauksta Loadedin omistaja pitää täysin turhana, joten siellä tätä herraa tullaan koskaan näkemäänkään.

Isänemä Vida Loca xx oli 152cm korkea, ruunikko englantilainen täysiverinen-tamma jonka kanssa kilpailtiin todella ahkerasti sen painotuslajissa kenttäratsastuksessa ja vieläpä äärimmäisen hyvillä tuloksilla. Voittoja kertyikin tälle tammalle vähintään lähes joka kolmansista kisoista joissa Vida Locaa nähtiin ja kisojen määrähän kerkesi kasvaa todella suureksi ennen kuin tamma jäi eläkkeelle 16-vuotiaana. Eläkkeelle jäännin jälkeen tammalle teetetiin yhteensä kolme varsaa ja lopulta se menehtyi luonnollisesti vanhuuteen 25-vuotiaana.

Isänemänisä Loca's Luke xx oli 157cm korkea, ruunikko englantilainen täysiverinen-ori joka painottui täysin kenttäratsastukseen, vaikkakaan ei järin hyvällä menestyksellä. Ori nimittäin sijoittui todella harvoin ja voitti vielä harvemmin, mutta silti sen omistaja jaksoi sinnikkäästi yrittää kerätä menestystä kyseisessä lajissa. Omistajalta löytyi kumminkin sen verran järkeä, ettei hän vienyt Loca's Lukea laatuarvosteluun sillä menestystä tuskin olisi tullut. Kantakirjaukseen ori kumminkin vietiin ja sieltä tuli palkinnoksi kolmas palkinto.

Isänemänemä Vidanne xx oli 154cm korkea, kenttäratsastuspainotteinen, ruunikko englantilainen täysiverinen-tamma jonka kanssa kilpailtiin erittäin menestyneesti sen painotuslajissa, vaikka lopulta kenttäratsastus koituikin tamman kohtaloksi. Vidanne nimittäin menehtyi vain 14-vuotiaana loukkaannuttuaan tapaturmaisesti eräissä kenttäkisoissa. Onneksi tamma kerkesi kumminkin saamaan yhden jälkeläisen jatkamaan sukuaan vaikka Vidannea ei ikinä kerettykään viedä minkäänlaisiin laatuarvosteluihin eikä kantakirjaustilaisuuksiin.

Isänisä Hot Ricky xx oli 161cm korkea, vaaleanruunikko englantilainen täysiverinen-ori jonka painotuslajina toimi kenttäratsastus koko orin elämän ajan ja vieläpä suhteellisen hyvän menestyksen siivittämänä. Orin voittoprosentti kaikista kilpailuista oli nimittäin todella korkea ja muunmuassa juuri tuon voittoprosentin, sekä orin kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelusta saaman ensimäisen palkinnon vuoksi Hot Ricky oli erittäin kysytty ori kenttäratsujalostukseen. Ori saikin elämänsä aikana yhteensä neljäkymmentäkolme jälkeläistä, joista muutama oli ratsuponeja.

Isänisänemä Bounded xx oli 159cm korkea, vaaleanruunikko englantilainen täysiverinen-tamma joka painottui pääasiassa esteratsastukseen, mutta jonka kanssa käytiin myös muutamissa kenttäratsastuskilpailuissa. Tämä neiti omasikin todella hyvän hyppykapasiteetin ja sen avulla Bounded suoriutui korkeistakin esteistä leikiten. Tammaa käytettiin näytillä myös esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa ja sieltä tuli tulokseksi ensimäinen palkinto, sekä kantakirjauksessa jossa tuloksena oli toinen palkinto.

Isänisänisä Hot Road xx oli 156cm korkea, ruunikko englantilainen täysiverinen-ori joka painottui lähes tulkoon ainoastaan kouluratsastukseen. Tämä herra taipuikin todella helpon näköisesti myös vaikeisiin luokkiin ja sen vuoksi kukaan ei edes kyseenalaistanut orin painotuslajia. Ori jäikin kisaeläkkeelle jo 13-vuotiaana sillä jo silloin se oli kerännyt sijoituksia, sekä voittoja niin paljon että se vietiin kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluun, josta tulikin palkinnoksi ensimäinen palkinto. Tämän palkinnon jälkeen Hot Road siirtyi jalostuskäyttöön ja sai yhteensä kolmekymmentäyhdeksän jälkeläistä, jotka lähes kaikki pärjäsivät erinomaisesti omissa painotuslajeissaan.

Emä La Vuelve xx on 158cm korkea, ruunikko englantilainen täysiverinen-tamma joka edelleen kilpailee satunnaisesti kenttäratsastuksen parissa, joka sattuukin olemaan myös neidin painotuslaji. Mitään kovin erikoista menestystä ei La Vuelve ole kerännyt nimilleen, mutta kyllä sijoituksia ja voittoja on silti kerääntynyt ihan kohtuullisesti ja tamma onkin jopa palkittu kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimäisellä palkinnolla. Myös kantakirjaustilaisuudessa on käyty, mutta koska tämä neiti ei ole kovinkaan rodunomaisen näköinen, jäi kolmaskin palkinto valitettavasti muutaman pisteen päähän. Varsoja La Vuelve on tähän mennessä saanut yhteensä kaksi kappaletta ja jos omistajaan on uskominen niin ainakin muutama varsa olisi tulossa ennen kuin aika jättää tammasta.

Emänisä Distance xx oli 157cm korkea, tummanruunikko englantilainen täysiverinen-ori joka painottui 24-vuotisen elämänsä aikana vain ja ainoastaan kenttäratsastukseen. Orin menestys oli melkeinpä päätä huimaavaa ja kapasiteettia löytyi vaikka muille jakaa. Distancen tunnettavuus kenttäpiireissä johtuikin todennäköisesti juurikin orin kapasiteetista, sekä erittäin hyvästä kisamenestyksestä. Tunnettavuutta ei myöskään ainakaan vähentänyt orin saama ensimäinen palkinto kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelusta. Jälkeläisiä tämä herra kerkesi saamaan elämänsä aikana yhteensä kaksikymmentäviisi kappaletta, jotka kaikki painottuivat isänsä tavoin kenttäratsastukseen

Emänisänemä Vicky's Volcano xx oli musta, 164cm korkea, kenttäratsastuspainotteinen englantilainen täysiverinen-tamma jonka kanssa käytiin satunnaisesti kenttäratsastuskisoissa ja vaikkei kisaustahti ollutkaan päätä huimaavaa niin silti sijoituksia kerkesi kertymään ihan sievoinen määrä. Minkäänlaisiin laatuarvosteluihin tai kantakirjauksiin tätä neitiä ei kumminkaan ikinä viety sillä sen omistaja pelkäsi huonoa sijoitusta ja muunmuassa sen vuoksi Vicky's Volcanon nimi jäi suhteellisen tuntemattomaksi.

Emänisänisä Disturb xx oli tummanruunikko, 162cm korkea englantilainen täysiverinen-ori joka painottui sekä este-, että kouluratsastukseen ja yllättävää kyllä omasi erittäin hyvän kapasiteetin molempiin lajeihin. Ori siis keräsi sijoituksia sievoisen pinon molemista lajeista ja oli vieläpä menestyksensä vuoksi erittäin kysytty sekä ratsuponien, että englantilaisten täysiveristen jalostukseen. Disturb kerkesikin saamaan elämänsä aikana yhteensä kaksikymmentäviisi jälkeläistä, joista kymmenen kappaletta oli ratsuponeja.

Emänemä Bobotitos xx oli 160cm korkea, ruunikko englantilainen täysiverinen-tamma joka painottui vain ja ainoastaan kenttäratsastukseen vaikkakaan menestys ei ollut järin päätä huimaavaa. Bobotitos keräsi kumminkin jonkin verran nimeä myös rotunäyttelyissä joissa sen kanssa käytiin ja näyttelymenestyksestä rohkaistuneena tamman omistaja vei ratsunsa näytille kantakirjaustilaisuuteen, josta palkinnoksi tuli toinen palkinto. Jälkeläisiä tämä neiti ei kumminkaan saanut kuin yhden kappaleen, mutta onneksi sekin on riittänyt tähän mennessä jatkamaan Bobotitoksen sukua.

Emänemänisä B Tito xx oli 163cm korkea, ruunikko englantilainen täysiverinen-ori joka pärjäsi sekä painotuslajissaan kenttäratsastuksessa, että näyttelyissä ihan kohtuullisen hyvin. Kumminkaan oria ei voi sanoa todellakaan aikakautensa menestyksekkäimmäksi hevoseksi, eikä se ylettänyt edes täysiveristen TOP40:nen joukkoon, mutta kyllä sitä menestystä silti ihan kiitettävästi tuli. Kysyntää jälkeläisille ei ollut ihan niin paljoa kuin B Titon omistaja olisi toivonut, mutta jälkeläisiä syntyi siitä huolimatta yhteensä kaksikymmentäkolme kappaletta tämän herran nimiin.

Emänemänemä Bailey's Balance xx oli 154cm korkea, tummanruunikko, kenttäratsastuspainotteinen englantilainen täysiverinen-tamma joka oli lähes tulkoon aikakautensa paras täysiverinen kenttäratsastuksen saralla. Tamma palkittiinkin kahtena vuotena peräkkäin parhaana kenttäratsuna, sekä palkittiin kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla, joten turhaan ei Bailey's Balancen omistaja ollut ylpeä ratsustaan. Kysyntää varsoille löytyi juurikin tuon menestyksen vuoksi erittäin paljon, mutta onneksi tamman omistaja tajusi olla yleistämättä nimeä turhan paljon täysiveristen suvuissa ja niinpä varsoja syntyikin vain kaksi kappaletta.

© *lumienkuli*Jälkeläiset

10.09.2013 xx-t. She Plays Ring xx (i. Graveyard Casino)
04.01.2014 wpb-o. Bangarang (i. Bizarre)
22.04.2014 xx-t. She Lies Ring xx (i. Domel Rufus xx)
10.02.2015 rbsh-o. River Pegros (i. Akimon Pelez)
KilpailumenestysKERJ - 35 sijoitusta + 2 Cup-sijoitusta

26.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 1/50
30.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 7/50
04.01.2013 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 2/50
05.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 2/30
12.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 6/50
08.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/50
11.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 3/50
14.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 5/50
24.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/50
14.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/30
15.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 3/30
20.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 5/55
25.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/44
26.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 5/44
06.01.2013 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 5/44
10.01.2013 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 6/44
17.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/29
19.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 3/29
08.01.2013 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 6/42
20.01.2013 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 3/16
22.01.2013 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 1/16
24.01.2013 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 3/16
25.01.2013 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 2/16
01.02.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 4/50
02.02.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 7/50
05.02.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 1/49
07.02.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 5/49
11.02.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 4/49
12.02.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 7/49
14.02.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 6/49
18.02.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 3/49
18.02.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 4/38
03.03.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 4/41
06.03.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 2/41
04.03.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 2/38

20.01.2013 - Kutsu - KERJ-Cup CCI/CIC4 - 3/45
30.08.2014 - Kutsu - KERJ-Cup CIC3 - 2/67


MEJ - 1 sijoitusta + 1 Cup-sijoitus

15.01.2014 - Kutsu - MEJ-Cup 110-120cm - 1/38

20.06.2014 - Kutsu - MEJ 120cm - 3/22
Päiväkirja & valmennukset


26.02.2015 Maastoestevalmennus (valmentaja Ireth)
Valmennuksen aiheena oli tänään veteenhyppy ja banketti sekä näiden yhdistelmä. Papu oli aluksi varsin laiskalla tuulella, mutta hyvällä verryttelyllä sait sen virkoamaan ja jopa vähäsen innostumaan. Teitte paljon siirtymisiä eri askellajien välillä ja runsaasti erilaisia kaarroksia ja suunnanvaihtoja ennen kuin päästin teidät aloittamaan hyppäämisen.

Ensimmäinen tehtävä oli banketti kohtuu tasaisella maalla, joten tehtävä ei ollut teille vaikea, kunhan sait pidettyä tamman tahdin hyvänä, eikä se päässyt hidastamaan liikaa ennen estettä. Hienosti se kuitenkin suoritti sekä ylös- että alasmenon, mutta olisi kaivannut sinulta aavistuksen enemmän tukea laskeutumisessa. Seuraavana vuorossa olikin veteenhyppy. Pudotus ei ollut suuri, eikä vesihauta erityisen syvä, mutta se tuli melko yllättäenn mäennyppylän alla. Sinä ja Papu selvisitte tästä kuitenkin aivan loistavasti, vaikka tamma ensin meinasi hidastaa vauhtia, mutta pyysit sitä eteenpäin juuri oikealla hetkellä.

Viimeisenä tehtävänä yhdistimme nämä kaksi estettä siten, että ensin tulitte vesihaudan, sitten banketin melko pitkällä, kaarevalla lähestymisellä, tiukka kaarre jossa tukkieste ja vesihauta uudelleen. Ensimmäisellä kerralla vesihauta sujui jälleen loistavasti kuten myös banketti, mutta juuri ennen tukkia Papu liukastui ja hypätessään se osui esteeseen ikävästi. Keskeytitte radan suorittamisen ja tulitte tukin uudelleen, tällä kertaa ilman ongelmia. Vesihautaa lähestyitte melko hitaassa tempossa, joten hyppy veteen oli melko löysä, minkä vuoksi tamman oli vaikea löytää hyvää rytmiä vedessä laukkaamiseen. Tulitte tämänkin kertaalleen uudelleen ja nyt tamman laukka oli paljon täpäkämpää, hyvä.

Valmennus sujui osaltanne erittäin hyvin, vaikka muutama ongelma radalla olikin. Toinen toki johtui pohjasta, joka oli päässyt liukkaaksi, mutta muuten selvisitte hyvin vähillä ongelmilla. Tunnet ratsusi hyvin, joten sen hitaus ei tullut yllätyksenä ja sait hyvin paikkailtua Papun puutteita.


Webdesign © melissa     Kuvat © Jessica M. & DVPonyClub