Rudelady Ring xx menehtyi 27.8.2014

Rudelady Ring xx

ERJ-I, YLA2, EV-I

 
Täyttää 4 vuotta 24.06.2012 || Tämä on virtuaalihevonen

Virallinen nimi:
Kutsumanimi:
Sukupuoli:
Syntymäaika
Rotu:
Säkäkorkeus:
Rudelady Ring xx
Leidi
tamma
24.07.2011, ikä
englantilainen täysiverinen
166cm
Rekisterinumero:
Koulutus:
Painotus:

Kasvattaja:
Omistaja:
VH12-006-0251
Ko He A, Re 160cm
este

Special Ring
Nora (VRL-02066)


Luonnekuvaus

Leidi on tallin hapannaama. Osaa tämä tamma hyvällä tuulellakin olla, mutta useimmin hoitaja saa osakseen vain luimut korvat ja ikävän katseen. Lähemmin tutustuttua Leidi alkaa kyllä näyttää pehmeämpääkin puoltaan, mutta tamma vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.

Tutut hoitajat voivat pitää Leidiä vapaana karsinassa hoitaessaan, mutta vieraiden on hyvä laittaa tamma kiinni, jos yhtään pelkää luimisteluja ja muita ”kokeiluja”. Leidi voi vieraiden kanssa myös pyöriä karsinassa, mutta tuttujen kanssa seisoo nätisti paikallaan. Hieman neiti voi tarvita välillä komennusta, jotta kaikki sujuu. Leidi kyllä kunnioittaa ihmisiä, eikä rynni päälle tai tee muuta ikävää, mutta on ehkä sellainen omissa oloissaan viihtyvä. Leidiä voi hoitaa myös ulkona ja käytävällä, ja niissä hoidettuna tamma on yleensä paremmin käyttäytyvä. Varsinkin ulkona hoitamisesta Leidi nauttii ja siitä tulee oikein iloinen. Kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin ja samoin varustaminen. Erityisesti Leidi pitää otsan harjaamisesta kumisualla ja usein se itsekin liikuttaa päätään harjaa vasten. Tarhassa Leidi on yleensä pomo, mutta voi tyytyä toiseenkin sijaan. Ei tule toimeen kaikkien kanssa, vaan valitsee aikalailla kenet kelpuuttaa seuraansa. Tamma viihtyy ulkona, eikä harrasta karkailemista, vaikka mahdollisuus olisikin. Eläinlääkäri ja kengitys sujuu hyvin, kunhan toimenpiteet tehdään käytävällä tai ulkona. Karsinassa voi koittaa näykkiä. Lastaaminen sujuu hyvin varsinkin jos on kaveri mukana.

Tästä tammasta tiesi heti sen synnyttyä, että tämä on esteheppa, eikä mikään koulutuuppari. Leidi oli ja on edelleen oikea huimapää ja kouluratsastus on aivan liian hidastempoista hänelle. Alkuun Leidin koulutus oli hankalaa, koska neiti ei osannut muuta kuin hyppiä pystyyn ja pukitella. Kaikenlainen riekkuminen onnistuu tältä tammalta vieläkin kun kyseessä on jokin sellainen juttu, josta hän ei pidä. Leidillä on kuitenkin kolme hyvää askellajia ja se kulkee oikeinpäin. Kouluratsastuksessa kaikki menee hyvin niin pitkälle, kunnes ratsastaja käyttää hiemankaan epäselviä apuja, jolloin tamma menee aivan lukkoon. Myös kovin vahva käsi aiheuttaa tammalle ongelmaa. Leidi nauttii kovasti suurista kehuista ja voi olla, että kerran saatuaan kunnon kehut jostakin suorituksesta se tekeekin koko lopputunnin samaa liikettä, vaikka muuta pyydettäisiin. Avotaivutukset ovat tämän tamman paras juttu ja niillä saa hyvin kontrolloitua raviakin, jos tamma lähtee kovasti kiirehtimään. Laukka on ollut aina Leidillä todella hyvä. Se pystyy kokoamaan itseään hyvin ja samoin lisäämään tempoa hyvin. Laukka on tamman helpoin askellaji ratsastaa.

Esteillä hyvästä laukasta on suuri apu ja esteet ovat ehdottomasti Leidin juttu. Se voisi hypätä päivät pitkät ja on ihana nähdä sen innostus ja halu tehdä töitä esteillä. Esteillä Leidi on täysin toisenlainen kuin koulussa. Se jopa haluaa pelastaa ratsastajan virheiltä. Välillä tamma on kyllä hieman hullukin ja hyppää jopa vaarallisista paikoista. Koska Leidi hyppää aina, on tärkeää, että se tuodaan esteelle hyvin! Sarjoilla Leidi lähtee usein kiihdyttämään, mutta kun itse istuu alas ja sanoo soo, niin tamma tulee kyllä mukavasti takaisin. Muutenkin Leidi kuuntelee paljon ääntä, joten sitä kannattaa käyttää. Maastossa Leidi on innokas ja menee hyvin niin kärjessä kuin perässä. Saattaa tosin välillä olla hieman hapannaama muille hevosillekin, joten jos parasta kaveria ei saada Leidin taakse, on parempi tulla tammalla viimeisenä. Tamma tykkää maastoesteistä yli kaiken, mutta siellä saattaa välillä olla jarrut hukassa. Onneksi maastossa on yleensä tilaa ottaa kiinnikin. Ei lähde kuitenkaan käsistä tai hölmöile omiaan.

Kilpailuissa Leidi käyttäytyy välillä hyvinkin törkeästi hoitajia kohtaan. Tamma kun ei millään jaksaisi seisoa paikallaan ja pystyynhyppimiskohtaukset kuuluvat aina Leidin kisarutiineihin. Suorituksen aikana tamma kuitenkin haluaa aina tehdä kaikkensa ja onkin elementissään esteradalla. Kisoissa Leidi keskittyy myös paremmin kuin kotona treenatessa ja siksi tamma onkin oikein mukava kisahevonen.Saavutukset

EV-I saavutettu 10.11.2011
Pisteet: 9-6-10-6-10-10-9 = 60p

ERJ-I saavutettu 25.07.2014
Pisteet: 4 + 52 + 30 + 17 + 7 = 110p

YLA2 saavutettu 25.08.2014
Pisteet: 22 (17+5) - 27 (18+9) - 17 - 13 - 4 = 83p
Kuvagalleria


   
© Jessica M.


Sukutaulu


I. Rudebox xx
xx-o, 171cm
ERJ-II, YLA2 Class II
II. The Road To Mandalay xx
xx-o, 168cm
III. Eternity xx
xx-o, 165cm
IIE. Solacium xx
xx-t, 169cm
IE. Millennium xx
xx-t, 158cm
IEI. Rock DJ xx
xx-o, 163cm
IEE. The Postcard xx
xx-t, 163cm
E. U Smile xx
xx-t, 162cm
ERJ-I, YLA3, Class I
EI. Down To Earth xx
xx-o, 168cm
EII. Stuck In The Moment xx
xx-o, 166cm
EIE. One Time Baby xx
xx-t, 169cm
EE. Favourite Girl xx
xx-t, 151cm
EEI. Somebody To Love xx
xx-o, 162cm
EEE. Runaway Love xx
xx-t, 155cm

I. Rudebox xx on rautias esteori, jolta löytyy kapasiteettia isommillekin esteille. Ori on kilpaillut hyvin menestyen esteradoilla ja myös muutamissa muissa kisoissa. Tulevaisuudessa tätä ori odottaa laatuarvostelut, mutta tällä hetkellä sillä kilpaillaan edelleen. Rudebox toimii myös satunnaisesti jalostusorina, muttei tee tätä kuitenkaan täyspäiväisesti. Luonteeltaan Reetu on kunnon herrasmies ja ratsastaessa antaa kaikkensa.

Ii. The Road to Mandalay kilpaili pääasiassa kenttäratsastuksessa. Monilahjakas rautias oli kilparadoilla tulisieluinen, mutta kotona oikea mamman mussukka. Se jätti vain muutamia jälkeläisiä. Iii. Eternity kilpaili junioriratsastajansa kanssa niin esteillä kuin koulussa. Esteradoilta sen parhaat suoritukset ovat 130-140cm-tasolta ja kouluratsastuksen parissa se on startannut hyvin prosentein jopa vaativalla tasolla. Eternity ei ollut suosittu jalostusorina vaatimattoman ulkomuotonsa ja massasukunsa vuoksi. Iie. Solacium oli kimo tamma, joka toimi koko ikänsä perhehevosena. Se pääsi kilpailemaan muutaman kerran pikkuluokissa, mutta vietti aikaansa pääasiallisesti maastoratsuna ja myöhemmin siitostammana.

Ie. Millennium oli helpoissa kenttäluokissa varsinainen ruusukehai. Rautias tamma hyppäsi kuin tiikeri ja liikkui kuin kissa. Se jätti yhteensä viisi varsaa, joista ainoastaan Rudebox on puhdas täysiverinen. Iei. Rock DJ oli vilkasluonteinen ori, joka kilpaili niin esteillä kuin koulussakin. Sillä oli keskivertoa paremmat liikkeet, minkä vuoksi se menestyi erinomaisesti kouluratsastusluokissa. Se jätti vain kymmenisen varsaa. Iee. The Postcard oli harrasteratsuna toiminut rautias tamma, joka loukkaantui 9-vuotiaana ja sen myötä jäi seura- ja siitoshevoseksi. Tamma jätti kuusi varsaa, jotka kaikki perivät emänsä hyvän luonteen ja elastiset liikkeet.

E. U Smile xx on hieno estetamma, joka asuu myös Special Ringissä. Tamma on tehnyt upean kilpauran ja on jäänyt kisaeläkkeelle. Smillyn kanssa tavoitteena on vielä laatuarvostelut ennen kuin se jää siitostammaksi. Smilly on luonteeltaan kipakka, eikä kaikki tule toimeen sen kanssa. Ratsuna tamma on kuitenkin oikea unelmahevonen ja varsinkin esteradalla se on elementissään.

Ei. Smillyn isä on komea Down To Earth xx, joka on pitkän linjan ratsuhevonen. Ruunikonkimo ori kilpaili aktiivivuosinaan isoilla esteradoilla mukavalla menestyksellä. Jalostuksessa ori on ollut haluttu, sillä siitä on jäänyt jo 26 puhdasta täysiverivarsaa ja puolen kymmentä ratsuponia tai welsh part brediä. Tulisen luonteen omaava herra viettää nykypäivänä rauhallisen oloneuvoksen elämää pääasiassa laiduntaen, mutta omistajan mukaan orista saattaa vielä pari varsaa saada. Eii. Stuck In The Moment xx oli niin ikään estemestari omana aikanaan. Herkkähipiäiseksi kuvailtu ruunikko ori ei voinut sietää vieraita talutusnarun päässä eikä näin ollen ollut järin suosittu kisa-areenoiden ulkopuolella. Hyvät tulokset kuitenkin takasivat, että orista on jäänyt 21 varsaa, joista 15 täysiverisiä, kaksi puoliveristä ja neljä ratsuponia. Stuck In The Moment lopetettiin orin kärsiessä pitkittyneestä influenssasta. Eie. One Time Baby xx oli nirppanokkainen jalostushevonen, joka ei montaa kertaa kisakentillä näyttäytynyt kapasiteetistään huolimatta. Rautiaankimolla tammalla on jälkikasvua peräti kahdeksan varsan verran, joista seitsemän on täysiverisiä ja yksi on anglotrakehner.

Ee. Favorite Girl xx on musta ratsutamma, joka on vastikään jättänyt kisa-areenat ja siirtynyt siitokseen. Loistavia tuloksia tehnyt estetamma tulee varmasti vaikuttamaan uuden sukupolven huippuhevosissa. Temperamenttinen tamma vaatii käsittelijältään paljon eikä sitä ihan joka tyttö käsittelekään. Eei. Somebody To Love xx on letkeitä eläkepäiviä viettävä risuestehevonen, jonka kilpaura oli vain kohtalainen. Keskinkertaisilla sijoituksilla varustettu ori onkin vaikuttanut enemmän ratsujen kuin juoksijoiden jalostuksessa. Lempeän luonteen omaava musta herra on 15 täysiverivarsan ja kuuden ratsuponivarsan isä. ee. Runaway Love xx on eläkepäivään viettävä tamma, joka aktiivi vuosinaan kilpaili 120cm korkeilla esteradoilla. Rauhallisen luonteen omaava tamma on varsonut neljä voimakasluontoista täysiverivarsaa. Väriltään musta tamma saattaa vielä varsoa yhden kerran.


© Nora & emän puoleinen selvitys JennaJälkeläiset


27.09.2011 xx-o. Remington Ring xx (i. Bonjov Ring xx)
10.04.2012 xx-t. Rosana Ring xx (i. Die Another Day xx)
30.06.2012 rp-t. Prolady Ring (i. Kaapro of Yeneva)
KilpailumenestysERJ - 60 sijoitusta + 1 Cup-sijoitus

26.08.2011 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/30
26.08.2011 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/30
29.08.2011 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/30
25.09.2011 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/30
11.09.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 1/24
24.11.2011 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/30
23.01.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/30
23.01.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/30
24.01.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 3/30
25.01.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/30
25.02.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/50
26.02.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 6/50
28.02.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/50
01.03.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 6/50
30.03.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/60
30.03.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 6/60
21.03.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/30
25.03.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/30
09.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/30
13.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/30
28.03.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 4/40
29.03.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/40
30.03.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/40
31.03.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/40
01.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/40
22.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/30
23.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/30
13.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/40
16.05.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/30
20.05.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/30
21.05.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/30
14.06.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/40
28.06.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/30
03.07.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/30
04.07.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/30
05.07.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/30
06.07.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/30
04.07.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/30
28.06.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/30
29.06.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/30
01.07.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/30
06.07.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 3/40
06.07.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 6/40
18.07.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/30
19.07.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 4/30
19.07.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 3/30
21.07.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 4/30
28.08.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/30
28.08.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 3/30
01.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 3/30
02.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/30
26.11.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 7/50
30.11.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/50
05.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/40
07.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 3/40
08.12.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/50
26.12.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/30
13.02.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/46
13.02.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/41
15.02.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/46

31.03.2012 - Kutsu - ERJ-Cup 160cm - 17/203
30.06.2014 - Kutsu - ERJ-Cup 160cm - 20/301


Muut kisat - 10 sijoitusta


15.05.2012 - Kutsu - 100cm - 3/21
18.05.2012 - Kutsu - 100cm - 4/21
20.05.2012 - Kutsu - 100cm - 3/21

07.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 1/76
09.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 8/76
10.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 4/76
08.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 5/72
10.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 1/72
11.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 7/72
12.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 7/72
Päiväkirja & valmennukset


24.12.2011 Joululomailua
Leidin sivuille vaihdettiin jouluaaton kunniaksi uusi ulkoasu. Tamman kilpauraa onkin jo hieman aloiteltu ja muutama sijoitus on jo kasassa. Vuoden vaihteen jälkeen palaamme taas kilparadoille, mutta nyt vietämme ansaittua joululomaa. Leidillä aiotaan treenata ahkerasti loman jälkeen, jotta varmistamme menestyksen kisoissa. Kisaura on alkanut onneksi lupaavasti, joten mitään hätää ei tässä kuitenkaan ole. Nuorena hevosena Leidi vain kaipaa enemmän harjoitusta kuin kokeneemmat hevosemme. Lomalla aion käydä pitkillä ja rennoilla maastolenkeillä tamman kanssa. Voisin muutenkin viettää tamman kanssa enemmän aikaa vaikka puunaten sen oikein kiiltäväksi, sillä yhteinen puuhailuaika on kortilla, kun joudun keskittymään treenaamisen ja kilpailemisen lisäksi hallinnollisiin hommiin. Lisäksi ajattelin alkaa metsästämään sopivaa oria Leidin seuraavaa varsaa varten. Isäorien metsästys onkin lempi puuhaani ja samalla voi tarttua mukaan vaikka uusia hevosia...

15.03.2012 Kuulumisia kilparadoilta
Leidi on aloittanut kilpauransa lupaavasti! Vaikka tamma on kilpaillut melko epäaktiivisesti, sijoituksia on kertynyt jo melkoinen kasa. Vielä pitäisi kuitenkin jatkaa esteratojen valloitusta ja tähdätä reiluun 70 sijoitukseen. Leidi on tykki esteradoilla ja varsinkin kisoissa se loistaa. Tamma nauttii aidosti esteiden hyppäämisestä ja siksi sen kanssa onkin ilo treenata ja kilpailla. Kisoissa tamma antaa aina kaikkensa, eikä minun tarvitse kuin tuoda tamma esteelle ja se hoitaa loput. Ehkä tässä on syy, miksi se onkin saanut hyviä sijoituksia niin monista kisoista. Pian pitäisi jättää Leidi hetkeksi pois kisoista, sillä tamma odottaa toista varsaansa. Olen jo ihan fiiliksissä siitä millainen otus sieltä putkahtaakaan. Orina on yksi tallimme ulkopuolinen estetäysiverinen. Olen suunnitellut laittavani varsan myyntiin, mutta katsotaan ehtiikö siihen kiintyä niin ettei raaski luopua lainkaan.

Webdesign © melissa     Kuvat © Jessica M. & DVPonyClub