Rosima Ring xx

 
Täyttää 4 vuotta 24.12.2014 || Tämä on virtuaalihevonen || © Jessica M.

Virallinen nimi:
Kutsumanimi:
Sukupuoli:
Syntymäaika
Rotu:
Säkäkorkeus:
Rosima Ring xx
Rosima
tamma
26.11.2014
englantilainen täysiverinen
161cm
Rekisterinumero:
Koulutus:
Painotus:

Kasvattaja:
Omistaja:
VH14-006-0619
160cm
este

Special Ring
Nora (VRL-02066)


Luonnekuvaus

Rosima sopii hyvin lasten ensimmäiseksi hoitohevoseksi. Harjatessa se vain seisoo aloillaan ja katselee mitä ympärillä tapahtuu. Kaviotkin tamma antaa nostaa hyvin kiltisti. Rosima ei ole kovin seurallinen hevonen ja sitä ärsyttää, jos joku käy koko ajan taputtelemassa ja silittämässä. Pesusta Rosima ei tykkää, mutta se yrittää olla kaikin puolin kiltisti ja rauhallisesti. Vaikka tamma vihaakin vettä se tykkää silti esimerkiksi kahlailusta ja uittamisesta. Varusteet tamma antaa laittaa ihan hyvin, suitsien kanssa saattaa olla ongelmia. Rosima ei aina aukaise suutaan kun kuolaimia yritetään laittaa suuhun. Silloin pitää vain työntää sormi tamman suuhun, niin kyllä se siitä!

Tammaa on kevyt ratsastaa ja se sopii hyvin kokemattomallekkin ratsastajalle. Liikkeet ovat kivat istua, mutta samalla myös näyttävät. Käynnissä Rosima kiskoo yleensä päätään alaspäin, koska se tykkää venyttää kaulaansa. Rosima kulkee tosi kivasti kun sitä on ensin saanut hieman taivuteltua. Rosima on nimittäin tosi jäykkä kaulasta, eikä mikään maailman herkin suusta. Pohje- ja painoapuja tamma kuitenkin tottelee erittäin hyvin, eikä se ole yhtään laiska. Joskus saattaa löytyä hieman liikaa energiaa, joten olisi hyvä mennä pellolle laukkaamaan ylimääräiset hyöryt pois. Työskentely sujuu hyvin laukkareissun jälkeen. Rosima tykkää työskennellä ravissa ja se on erittäin mukava myös ratsastaa siinä. Laukassa tamma voi kiirehtiä eteenpäin.

Esteistä tamma tykkää paljon. Niitä se hyppää mielellään, mutta joskus kun sillä on oikein huono päivä mikään ei suju, ei edes esteet. Rosima on herkkä kieltämään, joten pitää muistaa aina ratsastaa hyvin esteelle. Rosimalla on hassu hyppytyyli, se ikäänkuin sukeltaa esteen yli. Ratsastajan pitää myödätä ohjista paljon, muuten tamma ei pääse venyttämään itseään tarpeeksi ja tulee tiputus. Maastossa tamma on varma ja vauhtia löytyy. Saattaa joskus yrittää mennä etummaisen hevosen ohi, mutta ei sen kummempaa.

Kisapaikalla tamma käyttäytyy mallikkaasti, mutta kuljetuskopissa Rosima ei kuitenkaan ole siivosti. Lastauksessa on jonkin verran ongelmia, sillä tamma vihaa ahtaita paikkoja. Siksi se olisi hyvä kuljettaa aina mahdollisimman tilavassa kuljetusautossa. Pois kopista Rosima tulee nätisti. Matkalla kisoihin Rosima hermostuu, jolloin se rupeaa potkimaan trailerin seiniä. Veryttely alueella Rosima oudoksuu uusia paikkoja, esteitä sekä hevosia. Tamma isottelee varsinkin ruunille. Esteet ylittyvät hyvin ja vieläpä hyvässä ajassa. Koulukiemurat Rosimaa hermostuttaa, onhan iso joukko katsomassa vain ja ainoastaan sitä. Rosima suorittaa kuitenkin radan kunnialla loppuun. Kisojen jälkeen tamma tarvitsee paljon lepoa. Olisi myös hyvä pitää hieman väliä seuraaviin kisoihin, ettei Rosima hermostuisi liikaa esimerkiksi kuljetuksista.Sukutaulu


I. TuuHa's Caretaker xx
xx-o, 165cm, trn
II. TuuHa's Doctor xx
xx-o, 166cm, prt
III. Geronimo xx
xx-o, 163cm, tprn
IIE. Amara xx
xx-t, 169cm, m
IE. TuuHa's Quinevere xx
xx-t, 166cm, trn
IEI. Gentleman's Choice xx
xx-o, 164cm
IEE. Zelda xx
xx-t, 169cm, rt
E. Roulette Ring xx
xx-t, 164cm, rn
EI. Kaisner SWA xx
xx-o, 167cm, mkm
EII. Kaiser RAC xx
xx-o, 170cm, rnkm
EIE. Daisy Capricot SWA xx
xx-t, 164cm, rtkm
EE. Rubica Ring xx
xx-t, 164cm, km
KTK-III, ERJ-I
EEI. Through the Wire xx
xx-o, 165cm, rn
KTK-II
EEE. Rudy Ring xx
xx-t, 166cm, km
VIR MVA Ch, KTK-II, KERJ-I, XLA-I, Class I


4. polvi

Eiii. Kassian xx (xx-o, 170cm, mkm)
Eiie. Libya Montes xx (xx-t, 170cm, rn)
Eiei. Capricorn xx (xx-o, 169cm, prt)
Eiee. Daisy Apricot xx (xx-t, 159cm, rnkm)
Eeii. Yellow Cab xx (xx-o, 170cm, rn) KTK-II, ERJ-II
Eeie. Venezia xx (xx-t, 160cm, trn) ERJ-II
Eeei. Gaseta Mirror xx (xx-o, 170cm, km) YLA2, XLA-II
Eeee. Inflate My Ego xx (xx-t, 161cm, prt) VIR MVA Ch, KTK-III, ERJ-I, KERJ-II MEJ-II, YLA2, XLA-I, Klass I

Jälkeläiset

01.02.2015 xx-t. Ronya Ring xx (i. Brighthub Ring xx)
19.07.2016 xx-o. Admit It! Ring xx (i. Admirality Ring xx)
01.11.2016 xx-t. Raspberry Ring xx (i. Admirality Ring xx)
Kilpailumenestys


Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 2933.63
Nopeus ja kestävyys: 14.21
Kuuliaisuus ja luonne: 3764.03
Tahti ja irtonaisuus:31.52
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa tammalla on 6697.66 pistettä ja se on tasolla 11.Webdesign © melissa     Kuvat © Jessica M. & DVPonyClub