Remington Ring xx menehtyi 29.9.2014

Remington Ring xx

ERJ-I, XLA-II, YLA3

 
Täyttää 3 vuotta 05.06.2012 || Tämä on virtuaalihevonen

Virallinen nimi:
Kutsumanimi:
Sukupuoli:
Syntymäaika
Rotu:
Säkäkorkeus:
Remington Ring xx
Remi
ori
27.09.2011, ikä
englantilainen täysiverinen
170cm
Rekisterinumero:
Koulutus:
Painotus:

Kasvattaja:
Omistaja:
VH12-006-0278
Ko He A, Re 160cm
kenttä/este

Special Ring
Nora (VRL-02066)
Luonnekuvaus

Remi on yleisesti oikein mukava ori, joka on aina laittamassa päänsä joka paikkaan. Hoitaessa Remi on tyytyväinen huomioonsa, mutta saattaa joskus olla niin innoissaan jostakin asiasta, että sitä täytyy komentaa olemaan kunnolla. Ori seisoo hoitamisen aikana kiltisti paikallaan ja se antaa harjata itsensä joka paikasta, myös kavioiden putsaus onnistuu hyvin. Oria voi harjata myös ulkona, mutta siellä se voi olla hieman kärsimätön, koska se haluaisi jo lähteä tutkimaan ympäristöä. Remi ei rynni yli, potki tai pure, eikä sillä ole muitakaan vaarallisia tai huonoja tapoja. Lasten käsiteltäväksi ori ei kuitenkaan sovi sen omapäisyyden vuoksi. Remi on oikea herkkusuu, joten namut kannattaa pitää piilossa ja laittaa ne vain ruokakuppiin. Remi viihtyy muiden hevosten seurassa ja tallissa on kova meteli, jos se jää sinne yksin. Ori on eläinlääkärissä oikein reipas, vaikka hieman ehkä jännittääkin. Lastaaminen sujuu mutkitta. Kengittäessä Remi on kiltisti ja antaa kengittäjän tehdä työnsä rauhassa.

Ratsastaessa Remi on eteenpäin pyrkivä ja pehmeä. Ori on myös hieman herkkä suusta, kevyt ja oikea jääräpää välillä. Koulussa se on kuuliainen ja halukas oppimaan uutta. Tammat eivät vie sen huomiota työnteosta, vaan selästä käsin Remiä on helppo käsitellä myös tammojen lähellä. Ori on hyvin eteenpäin pyrkivä, joten välillä ne jarrut voi unohtua kun päästään vauhtiin, mutta ei lähde viemään ratsastajaansa. Eteenpäin pyrkimyksen lisäksi hyvä tasapaino ja se kulkee hyvin kuolaintuella, muodossa ja peräänannossa.

Remillä on käytetty nyt deltakuolainta, joka soveltuu sille parhaiten. Ori ei ole siis kovakätisen ratsastajan hevonen, koska jos ratsastaja on kova, poika vain heittää päätään ja kieltäytyy liikkumasta kunnolla. Pahimmillaan se voi alkaa hyppiä pystyyn. Remllä ratsastaessa on tärkeää muistaa myödätä, koska jos ratsastaja vain pidättää, ori yleensä vain kiihdyttää vauhtia, mutta kun myötää, se rauhoittuu ja tasaantuu. Remiltä onnistuvat koulussa vaativammatkin liikkeet ja ori on helppo saada rentoutumaan, jos ratsastaja vain on pehmeäkätinen. Orilla on aika lyhyt askel käynnissä ja ravissa, jossa on helppo istua. Laukka on pitkää ja keinuvaa, mikä tuokin mieleen ihan keinuhevosen.

Koulutuksen aikana huomattiin, että Remin kanssa täytyy olla tarkka apujen kanssa, koska muuten se heittäytyy hankalaksi, jos se ei ymmärrä ratsastajan apuja. Ori saattaa pysähtyä ja eikä se suostu liikkumaan hetkeen tai alkaa sählätä jotakin ihan omaa. Utelias Remi voi mennä reippaasti katsomaan aidalla olevaa takkia, mutta kun päästään ihan lähelle voi se sittenkin päättää, että on liian jännää ja hypähtää kauemmas. Remi on siis mukava ratsastaa, jos ratsastaja tietää miten sen kanssa edetään.

Esteillä Remi on oikein vauhdikas, mutta ei lähde käsistä tai muutenkaan temppuile. Ori omaa hieman erikoisen hyppytyylin, mutta se ei menoa haittaa. Remin tapana on koota itseään paljon ennen estettä ja hypätä aika läheltä ja korkealle. Joillekin ratsastajille tämä koituu aika ongelmalliseksi, koska hyppyyn on vaikea päästä mukaan. Sarjavälit ovat hankalia, sillä vaikka orilla on muuten pitkälaukka esteillä se lyhentää sitä niin paljon, että sarjaväli voi olla liian pitkä. Ratsastajalta vaaditaankin taitoa, jotta Remin saa tuotua hyvin sarjoille. Esteilläkin täytyy muistaa, että ori on herkkä suusta, eli jos suuhun jää kiinni se tiputtaa varmasti ja alkaa hieman häslätä. Remin kanssa vaaditaan myös huolellisuutta teiden suhteen. Teiden täytyy olla selkeät ja mielellään suoraan esteelle. Jos Remi hyppää vinoon, se pudottaa helposti, mutta joskus jalat nousevat yllättävissäkin tilanteissa. Vinoon hypätessä pitää ehdottomasti pitää huolta, ettei ori tule liian juureen, vaan lähtisi jo kauempaa.

Maastossa Remi on rauhallinen eikä häsläile kummempia. Voi pelästyä nopeita tapahtumia, esimerkiksi linnun lentoon lähtoä viereisestä puskasta. Ei kuitenkaan säntää mihinkään, säpsähtää vain. Ori rakastaa maastoesteitä ja useasti se yllättää taidoillaan radalla. Remi on siis mukava hevonen lajiin kuin lajiin, mutta vaatii ratsastajalta tasaisuutta ja määrätietoisuutta.

Kisapaikalla Remi on yleensä hieman hermostunut, mutta kun sen antaa tutustua paikkoihin se rauhoittuu. Kunnioittaa kuitenkin hoitajiaan sen verran, että tomera komennus saa orin lopettamaan temppuilut. Radalla ori on oikein kuuliainen ja näyttävän näköinen. Yleensä verryttelyn aikana suurempi jännitys on jo haihtunut ja jos vain ratsastaja pitää päänsä kylmänä, itse kilpailusuoritus sujuu mallikkaasti.

Saavutukset

ERJ-I saavutettu 25.08.2014
Pisteet: 3 + 52 + 30 + 15 + 7 = 107p

XLA-II saavutettu 20.09.2014
Pisteet: 22 + 16 + 30 + 25 + 4 = 97p

YLA3 saavutettu 25.09.2014
Pisteet: 20 (16+4) - 20 (13+7) - 17 - 13 - 7 = 77p
Kuvagalleria


   
© Jessica M.


Sukutaulu


I. Bonjov Ring xx
xx-o, 168cm
KTK-III, ERJ-I, YLA3, EV-II
II. Mr Bojangles xx
xx-o, 171cm
ERJ-III, ERL II, YLA2, Class II
III. Moment 4 Life xx
xx-o, 166cm
IIE. Miss Bonbon xx
xx-t, 171cm
IE. La Guenevere xx
xx-t, 165cm
ERJ-II, XLA-II, YLA3, Class II
IEI. Overboard xx
xx-o, 164cm
IEE. Make Me Pure xx
xx-t, 170cm
E. Rudelady Ring xx
xx-t, 166cm
ERJ-I, YLA2, EV-I
EI. Rudebox xx
xx-o, 171cm
ERJ-II, YLA2, Class II
EII. The Road To Mandalay xx
xx-o, 168cm
EIE. Millennium xx
xx-t, 158cm
EE. U Smile xx
xx-t, 162cm
ERJ-I, YLA3, Class I
EEI.Down To Earth xx
xx-o, 168cm
EEE.Favourite Girl xx
xx-t, 151cm

Ii. Mr Bojangles xx on vielä melko tuntematon täysiveriori, mutta potentiaalia tältä orilta löytyy vaikka muille jakaa. Jannu on kilpaillut jonkun verrane esteradoilla tuoden kotiin jo monta palkintoa. Jalostuksessa oria on käytetty vain satunnaisesti. Iii. Moment 4 Life oli musta esteratsu, joka kilpaili parhaimpina vuosinaan jopa Grand Prix -tason radoilla. Ori debytoi myös koulukentillä, mutta tavallisten liikkeidensä vuoksi harvoin menestyi mainittavasti. Vanhempana se oli suosittu jalostusori ja orista onkin jäänyt useita satoja varsoja, niin puhtaita täysiverisiä kuin puoliverisiäkin. Iie. Miss Bonbon oli ruunikko suurikokoinen tamma, joka myytiin jo kaksivuotiaana kuuluisalle esteratsastajalle tulevaisuuden lupauksena. Tamma olikin hyvin kapasiteetikas, mutta sen luonne ei ollut sopiva kilpahevoselle: se oli stressiherkkä ja jännitti paljon, jolloin kilpailusuoritukset tuppasivat menemään mönkään. Se päätettiin siirtää siitostammaksi jo kahdeksanvuotiaana, vain kahden kilpailukauden jälkeen.

Ie. La Guenevere on vähän aika Saksaan tuotu estepainotteinen täysiveritamma. Kutsumanimeltään Veera on ottanut paikkansa tallin hermoheikoimpana tammana, mutta osoittanut lahjansa esteradoilla. Menestystä on tuotu kotiin myös kansainvälisiltä kilpakentiltä. Iei. Overboard tulee laukkahevossuvusta, mutta siitä huolimatta ori ei itse koskaan startannut laukkaradoilla. Sen huomattiin olevan lahjakas hyppääjä sen ollessa kaksivuotias ja myöhemmin kimo ori myytiin saksailaiselle ratsutallille treenattavaksi. Esteradoilla se menestyi erinomaisesti ja starttasi parhaimmillaan 150cm-tasolla. Iee. Make Me Pure oli esteradoilla kunnostautunut rautias tamma. Se kilpaili englantilaisen ratsastajansa kanssa kansainvälisillä radoilla ja menestyi erinomaisesti. Tamman kilpaura kuitenkin päättyi loukkaantumiseen ja se siirrettiin siitokseen jo 10-vuotiaana.

Ei. Rudebox xx on rautias esteori, jolta löytyy kapasiteettia isommillekin esteille. Ori on kilpaillut hyvin menestyen esteradoilla ja myös muutamissa muissa kisoissa. Tulevaisuudessa tätä ori odottaa laatuarvostelut, mutta tällä hetkellä sillä kilpaillaan edelleen. Rudebox toimii myös satunnaisesti jalostusorina, muttei tee tätä kuitenkaan täyspäiväisesti. Luonteeltaan Reetu on kunnon herrasmies ja ratsastaessa antaa kaikkensa. Eii. The Road to Mandalay kilpaili pääasiassa kenttäratsastuksessa. Monilahjakas rautias oli kilparadoilla tulisieluinen, mutta kotona oikea mamman mussukka. Se jätti vain muutamia jälkeläisiä. Eie. Millennium oli helpoissa kenttäluokissa varsinainen ruusukehai. Rautias tamma hyppäsi kuin tiikeri ja liikkui kuin kissa. Se jätti yhteensä viisi varsaa, joista ainoastaan Rudebox on puhdas täysiverinen.

Ee. U Smile xx on hieno estetamma, joka asuu myös Special Ringissä. Tamma on tehnyt upean kilpauran ja on jäänyt kisaeläkkeelle. Smillyn kanssa tavoitteena on vielä laatuarvostelut ennen kuin se jää siitostammaksi. Smilly on luonteeltaan kipakka, eikä kaikki tule toimeen sen kanssa. Ratsuna tamma on kuitenkin oikea unelmahevonen ja varsinkin esteradalla se on elementissään. Eei. Smillyn isä on komea Down To Earth xx, joka on pitkän linjan ratsuhevonen. Ruunikonkimo ori kilpaili aktiivivuosinaan isoilla esteradoilla mukavalla menestyksellä. Jalostuksessa ori on ollut haluttu, sillä siitä on jäänyt jo 26 puhdasta täysiverivarsaa ja puolen kymmentä ratsuponia tai welsh part brediä. Tulisen luonteen omaava herra viettää nykypäivänä rauhallisen oloneuvoksen elämää pääasiassa laiduntaen, mutta omistajan mukaan orista saattaa vielä pari varsaa saada. Eee. Favorite Girl xx on musta ratsutamma, joka on vastikään jättänyt kisa-areenat ja siirtynyt siitokseen. Loistavia tuloksia tehnyt estetamma tulee varmasti vaikuttamaan uuden sukupolven huippuhevosissa. Temperamenttinen tamma vaatii käsittelijältään paljon eikä sitä ihan joka tyttö käsittelekään.Kilpailumenestys


ERJ - 58 sijoitusta + 1 Cup-sijoitus


26.03.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/60
28.03.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/60
14.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/30
14.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/30
15.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/30
16.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/30
22.04.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 3/30
25.04.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/30
10.05.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/30
11.05.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 4/30
11.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/40
14.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/40
14.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/40
16.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/40
16.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/40
24.03.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 5/60
25.03.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 7/60
28.06.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/30
29.06.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/30
01.07.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/30
03.07.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/30
02.07.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/30
04.07.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/30
05.07.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/30
02.07.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/30
01.07.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/40
01.07.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/40
04.07.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/40
05.07.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 6/40
29.08.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/30
22.11.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/40
26.11.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 6/40
03.12.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/40
07.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/40
08.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/40
04.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/30
01.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 4/30
02.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 4/30
04.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 3/30
29.11.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/50
07.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 4/40
08.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 4/40
25.11.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/30
28.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/30
29.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 3/30
23.12.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/30
28.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/30
05.01.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/40
07.01.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/40
12.01.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/40
16.01.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/40
21.01.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/40
24.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/30
19.01.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/30
28.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/11
28.12.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/9
29.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 3/11
30.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/11

30.06.2014 - Kutsu - ERJ-Cup 160cm - 2/301

Muut kisat - 13 sijoitusta

15.05.2012 - Kutsu - 100cm - 5/30
20.05.2012 - Kutsu - 90cm - 5/30
20.05.2012 - Kutsu - 100cm - 5/30
21.05.2012 - Kutsu - 90cm - 1/30
22.05.2012 - Kutsu - 110cm - 1/30

22.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 3/32
10.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 8/73
13.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 8/72
08.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 3/67
11.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 2/67
05.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 3/43
08.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 3/43
30.06.2014 - Kutsu - KERJ-Cup CIC2 - 4/106
Jälkeläiset & jalostusinfo

Remington Ring xx on tällä hetkellä tarjolla jalostukseen ja ottaa vastaan vain 2-polvisia tammoja. Ota yhteyttä sähköpostilla.

01.02.2012 xx-o. Denver Ring xx (e. Zircon Ring xx)
12.11.2012 xx-o. Revenge Ring xx (e. Rubica Ring xx)
17.07.2013 rp-t. Lai'e Cathleen (e. Aelwen Celenia)
23.01.2014 xx-t. Forget Me Not Vegas (e. Fleur de Farao)
14.07.2014 fwb-o. Thai Mangosteen Solo (e. Mango Melon Solo)

Astunut tamman RIFA's Sleeping Beauty ox
Päiväkirja & valmennukset

07.12.2011 Kilparadoille valmistautumista
Remistä on kasvanut jo oikein komea herra, ja sen kunniaksi vaihdoin uuden miehekkäämmän ulkoasun orin sivuille. Remi pääsee pian vanhempien kisakonkareiden kanssa kokeilemaan kilparatojen valloitusta. Aluksi käymme vain kokeilemassa miten ori käyttäytyy kisapaikalla ja jos hyvin menee, se pääsee ensi vuoden puolella aloittamaan ensimmäisen kunnollisen kisakautensa. Odotukset ovat tietenkin korkealla. Remin suvusta löytyy omistuksessani olevia upeita estehevosia, joten näiden jälkeläisiltäkin odotetaan paljon. Remi on ollut treeneissä hyvä ja uskommekin sen pärjäävään tulevaisuudessa kilparadoilla. Ori on oikein miellyttävä ratsastaa ja esteillä se on kapasiteetikas, kunhan ratsastaja osaa asiansa. Orilla on melko omituinen hyppytyyli, joka ei kyllä esteradalla haittaa pätkääkään. Ratsastajan vaan täytyy ensin tottua hyppyihin, jotta isommille radoille voidaan siirtyä. Ainakin Remin kanssa hyppääminen on hauskaa!

05.05.2012 Sijoituksia esteradoilta
Remi on aloittanut kilpauransa upeasti keräten jo liki kaksikymmentä sijoitusta esteradoilta. Ensimmäiset kisamme viime joulukuussa eivät menneet ihan putkeen, joten olemme yllättyneitä tämän vuoden menestyksestä. Ensimmäisissä kisoissa ori heittäytyi hankalaksi ja kielsi joka kerta radalta ulos. Kotona Remi ei tätä tee koskaan, joten olimme ihmeissämme. Aloimme treenata muiden tallien kentillä ja osallistuimme muutamaan pienempään kilpailuun, kunnes Remi alkoi käyttäytyä kuin oikea kilparatsu. Ilmeisesti sillä oli vain sopeutumisvaikeuksia, jotka on nyt kuitenkin selätetty lopullisesti. Jatkamme treenaamista ja kilpailemista, joten toivottavasti sijoituksia tulee vielä paljon lisää. Remi on nyt myös tarjolla jalostukseen ulkopuolisille tammoille. Orillahan on jo yksi jälkeläinen, joka syntyi helmikuussa tammasta Zircon Ring. Orijälkeläinen asustaa samassa tallissa isänsä kanssa ja sen kanssa on samat tavoitteet esteradoille. Kyseinen oripoika onkin tällä hetkellä yksi minun silmäteristäni.
Webdesign © melissa     Kuvat © Jessica M. & DVPonyClub