Irish Parade Ring x

 
Täyttää 4 vuotta 23.12.2014 || Tämä on virtuaalihevonen (This is a SIM game horse) || © szedlisa (lisenssi)

Virallinen nimi:
Kutsumanimi:
Sukupuoli:
Syntymäaika
Rotu:
Säkäkorkeus:
Irish Parade Ring x
Raisa
tamma
08.08.2014
angloarabialainen täysiverinen (37,5%)
160cm
Rekisterinumero:
Koulutus:
Painotus:

Kasvattaja:
Omistaja:
VH14-034-0120
CIC4
kenttä

Special Ring
Nora (VRL-02066)


Luonnekuvaus

Raisa on yksi on tallin rauhallisimmista tammoista, vaikka suvusta löytyykin sitä kuuluisaa täysiveriverta. Neiti viihtyy omissa oloissaan, mutta ottaa toki rapsutukset ilolla vastaan. Ratsuna tamma on kuuliainen, rehti ja reipas.

Hoitaessa Raisa on helppo. Tamma on usein karsinassa omissa oloissaan, mutta seuraa silti tallin tapahtumia ja tulee kyllä tervehtimään, jos karsinan ovelle joku tulee. Raisaa voi hoitaa karsinassa irrallaan ja ovi auki, eikä tamma varmasti lähde mihinkään. Lempeä tamma seisoo nätisti koko harjauksen ajan ja antaa harjata itsensä kaikkialta. Vaikka tamma onkin muuten rauhallinen, se tarkkailee ympäristöään jatkuvasti. Tosin joskus kun oikein harjaa mukavasti harjan alta, niin silmät voivat painua kiinni, korvat alkavat roikkua ja alahuuli on ihan rentona. Tämä tamma onkin pieni nautiskelija. Hoitaminen onnistuu myös käytävällä ja ulkona, jonne Raisa kannattaakin viedä jos on nätti sää, sillä auringonpaiste on ihaninta mitä tamma tietää. Kavioiden puhdistus onnistuu helposti, eikä Raisa velmuile yhtään. Varusteiden laittaminen onnistuu helposti, eikä tammalla ole tapana pullistella. Kuolaimet tamma ottaa nätisti, joskin ne on hyvä muistaa kylmällä säällä lämmittää.

Ratsuna Raisa on mukavan kevyt edestä ja sopivan herkkä pohkeelle. Reipas tamma, joka oppii nopeasti uutta ja keskittyy työntekoon täysillä. Koulupuoli sujuu hyvin tältä tammalta ja Raisa kulkeekin osaavammilla aina kauniissa muodossa. Aloitelijoilla tamma kulkee myös nätisti ja on varma ratsu myös heille. Raisalla on kolme hyvää askellajia, josta ravi on varsinkin hyvin irtonainen ja kaunis. Lisäykset ovatkin tamman bravuuri ja niissä se pääsee näyttämään kauniin askelluksensa. Peräänanto on kaunis, mutta sen ratsastaminen vaatii jo kokemusta, koska tamma kulkee mielellään hieman pidemmässä muodossa kotioloissa. Vaikka tamma kulkeekin mukavasti, täytyy katsoa, ettei itse ratsasta tammaa luotiviivan taakse. Myös avot ja sulut onnistuvat tältä tammalta leikiten ja kouluradalla se onkin oikea pistehai.

Esteillä Raisa on mukava ratsu ja osaavalla ratsastajalla hyppää isompaakin rataa. Tamma on tasainen ja rehti suorittaja, jolla vähän pienemmätkin tykkäävät hypätä. Ei kuumu liikaa esteillä vaan etenee rauhalliseen tahtiin, jos ratsastaja niin vaatii. Esteradalla tamma on yhtä mukava kuin kouluradalla ja kulkee kaulakaarella ja laukkaa hyvin kootusti. Ratsastajan tulee ratsastaa eteen ja nostattavalla ohjasotteella ottaa tammaa hieman ylemmäs, jotta se näkisi esteet. Sarjavälit sujuvat Raisalta hyvin, kunhan laukan muistaa pitää hyvänä. Tammalla on myös hyvä estesilmä. Erikoisesteillä tamma saattaa hieman aristaa, joten ääniapujen käyttö on sallittua. Tamma kyllä menee yli, mutta hyppy voi olla hieman ilmava ja erikoinen. Kuitenkin aina rehti ja valmis yrittämään.

Maastossa Raisa tulee mielellään joukon hännilläkin, mutta on parhaimmillaan vetohevosena rauhallisuutensa vuoksi. Kaikki askellajit ovat tasaisia ja kokemattomampikin voi huoletta ratsastaa tammalla maastossa. Maastoesteillä Raisa tarvitsee kokeneemman ratsastajan ja ääniavut auttavat ratsastuksessa paljon. Hyppää kyllä kaiken ihan rohkeasti, mikäli ratsastaja vain kertoo, että nyt mennään.

Muiden hevosten seurassa Raisa on rauhallinen ja sopii tarhattavaksi kaikkien kanssa. Tarhasta kiinni saaminen on helppoa ja tamma voi jäädä viimeisenä ulos ilman, että täytyy pelätä sen tulevan aidoista läpi tai loukkaavan itsensä. Taluttaessa tuleee kiltisti vierellä, tosin joskus voi koittaa napata ruohotupon sieltä täältä. Lastaus sujuu rauhallisesti samoin kuin matka. Eläinlääkäri ja kengittäjä ovat Raisalle tuttuja, eikä tamma pelkää heitä.Sukutaulu


I. Primo Paride x
xx-o, 168cm, rn
ERJ-I
II. Pioniere xx
xx-o, 167cm
VIR MVA Ch, KTK-III, YLA1, ERJ-II
III. Pionier xx
xx-o, 173cm
IIE. Stylish xx
xx-t, 159cm
IE. Dead Emotions x
x-t, 162cm
VIR MVA Ch, KTK-III
IEI. Necrodemon xx
xx-o
IEE. Dead Nature ox
ox-t
E. Bellamy Irishaya x
x-t, 154cm, km
VIR MVA Ch, KTK-II, XLA-II, VSN Champion
EI. Shai Imaann ox
ox-o, 153cm, km
EII. Imtaarif ox
ox-o, 154cm, m
EIE. Najaa ox
ox-t, 151cm, km
EE. Greenhollow's Irish Liberty xx
xx-t, 160cm, trn
EEI. Liberty Song xx
xx-o, 162cm, trn
EEE. So Groundless xx
xx-t, 158cm, rn

Kilpailumenestys


26.10.2016 Special Ring, irtoSERT (Päätuomari: Kati)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 2095.79
Nopeus ja kestävyys: 1796.68
Kuuliaisuus ja luonne: 0.00
Tahti ja irtonaisuus:0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kenttäratsastuksessa tammalla on 3892.47 pistettä ja se on tasolla 8.
Irish Parade Ring x on saavuttanut maksimitasonsa.Webdesign © melissa     Kuvat © Jessica M. & DVPonyClub