Ham Royale

 
Tämä on virtuaalihevonen (This is a SIM game horse) - © Jessica M.

Virallinen nimi:
Kutsumanimi:
Sukupuoli:
Syntymäaika
Rotu:
Säkäkorkeus:
Ham Royale
Rontti
tamma
02.01.2015
englantilainen täysiverinen
168cm
Rekisterinumero:
Koulutus:
Painotus:

Kasvattaja:
Omistaja:
VH15-006-0087
Ko Va A, Re 130cm (CIC4)
kenttä

Susiraja, Suomi
Nora (VRL-02066)


Luonnekuvaus

Yleisesti Ham Royale, tutuimmin Rontti on hieman ärhäkkä, mutta silti kuulianen tamma. Rontille on myös ominaisia piirteitä ahneus ja kisakentillä ehkä liiallinen herkkyys. Tamma pitää hirveästi ihmisistä, etenkin lapsista, joita se suorastaan rakastaa. Tai oikeastaan ihmisiäkin se rakastaa vain siitä syystä, että tamma on tottunut saamaan heiltä kaikenlaisia herkkuja. Tamma on perso porkkanoille, omenille sekä kaikille muille herkuille, mutta etenkin noille kahdelle. Yleensä Rontti alistuu muiden määräyksiin, eikä ala väittämään vastaan. Se on muiden hevosten kanssa hyvin rauhallinen ja tyyni. Talutettaessa tamma tutkii kaikki puskat ja mättäät mitä nyt tiellä sattuu olemaan. Sieltä se ei lähde pois kuin vetämällä lujasti.

Hoitaessa Rontti on hieman hermostunut, mutta ei silti ala tekemään mitään tyhmää. Tamma osaa olla myös kiltti, jos otteet ovat oikeat. Tamma ei meinaa oikein pysyä paikallaan vieraan ihmisen kanssa, joten ainakin aluksi sitä kannattaisi olla kaksi ihmistä hoitamassa. Harjaaminen sujuu oikeastaan vain silloin hyvin, kun tamma sattuu olemaan oikein hyvällä tuulella (lue: se on saanut kasan herkkuja). Mahan alta harjaaminen on yleinen hermostumisen aihe, mutta hoitajan ei siitä kannata silti hermostua. Kun mahan alta harjaa, Rontti alkaa nostella jalkoja niin kuin se yrittäisi karkuun. Ryntäät ovat myös aika herkkä paikka tammalla. Rontti pitää kun sen häntää harjataan ja sitä se antaisikin harjata vaikka tuntikaupalla. Tamman pää ei ole mikään helppo nakki harjattavaksi, koska se alkaa kokoajan heiluttaa päätään. Jalkoja putsatessa Rontti käyttäytyy ihan hyvin, eikä tee siitä sen suurempaa numeroa. Kaviot tamma nostaa nätisti, jos sillä ei ole huolestumisen aihetta, esimerkiksi kokematonta hoitajaa. Rontin nostaessa kaviot sitä pitää kehua ja lellitellä, mutta muuten sille on oltava todella tiukka.

Satulan laitto voi olla joskus tuskaista. Varsinkin jos Rontilla sattuu olemaan paha päivä. Sen korvat menevät luimuun ja se saattaa jopa näykkäistä merkiksi siitä. Satulavyötä kiristettäessä olisi hyvä, että otettaisiin huomioon tamman hermostuneisuus. Siinä tilanteessa ei kannattaisi vetää heti kerrallaan metrin verran, vaan ihan pieni pätkä kerrallaan. Eli suurinpiirteinen yksi reikä rauhallisesti kerrallaan. Se on parempi kaikkien kannalta. Suitset ovat hieman monimutkaisempi juttu, koska tamma on hyvin herkkä hienojen hampaittensa ja ylipäätänsä oman ilmeikkään suunsa kanssa. Kuolaimet eivät siis oikein soinnu tamman suuhun, eivät sitten millään. Kuolaimet kyllä menevät hyvin hevosen suuhun, jos osaa oikean tekniikan. Pään silittelyllä ja tyynellä äänellä voi auttaa asiaa. Kun kuolaimet ovat sujahtaneet sen suuhun, niin tamma hieman maiskuttelee ja pyörittelee kuolaimia suussaan. Riimua tämä tyttö ei pelkää, joten se ei tuota ongelmaa. Loimitettaessa tamman on annettava tutustua ensin kunnolla tähän ihmeelliseen kapistukseen, muuten loimi voi olla sekunnin sadasosissa pois sen päältä. Suojat ja pintelit eivät onneksi ole ongelma. Toisinaan tamma kyllä saattaa nostaa jalkaansa, mutta pieni kehotus jalan laskemisesta auttaa kyllä.

Ratsastettaessa Rontti on totisesti herkkä, mutta silti kuuliainen. Tamma uskoo jo pienetkin avut, vaikka ei aina pidäkkään siitä, että sitä käsketään. Kouluratsastuksessa tamma on hieman rauhaton, eikä jaksa keskittyä kokoajan sateleviin apuihin. Kouluratsastuksessakin on tärkeää se, että avut ja käskyt eivät ole liian suuria, sillä tamma on hyvin herkkä. Jos Ronttia käsketään ja sille huudetaan paljon, niin se voi kostautua kisakentillä. Mutta yleensä kisakentilläkin se vain testaa ratsastajansa siinä mielessä, että onko tämä oppinut jotain. Pohkeenväistöt eivät ole oikein Ronttin alaa. Sen jalat menevät helposti solmuun, koska se ei ole edes valmis yrittämään. Kouluratsastuksessa tamman kanssa ei saa käyttää raippaa, koska muuten se voi hermostua aivan liikaa ja säntäillä minne sattuu. Oikean ratsastajan alla Rontti kulkee kuitenkin hyvin ja taitaa Vaativan A:n tasoiset liikkeet.

Hyppäämistä tämä hevonen rakastaa. Esteratsuna se ei ole niin herkkä, mutta siltikään ei kannata alkaa raipalla läpsimään ja huutamaan kuin heikkopäinen. Rontti on estekilpailuissa hienon näköinen ja oloinen. Yksi mutta siitäkin löytyy, nimittäin Rontin ponnistus saattaa ajoittua väärälle kohdalle, eikä se silloin ole ratsastajan syy. Sen takajalat eivät joskus vain yksinkertaisesti toimi. Tämän takia Rontti tarvitsee kokeneen ratsastajan, joka pystyy auttamaan tammaa oikean paikan löytämisessä. Sarjat ovat ehkä kaikista vaikein este jalkojen ajoituksen ja ponnistuksen kannalta. Rontti on todella herkkä kaikille ylimääräisille äänille, joten taputtaminen tai esimerkiksi musiikki kilpailukentillä eivät ole hyvästä. Tämän takia tammalla käytetäänkin korvahuppua kilpailutilanteissa.

Maastossa tamma on todella herkkä. Se kuulee pienimmänkin risahduksen ja säpsähtää. Sen kanssa kannattaa mennä ihan rauhassa. Maastoesteet eivät tuota ongelmaa, mutta kaikki muu maastossa oleva on sille ylitsepääsemätöntä. Tamma on myös maastossa tarkka siitä mihin astuu. Sen jalkojen alla ei saa olla hirveästi kuraa, eikä myöskän mitään, mistä kuuluu rapinaa tai sihinää. Myös kaikki muut eläimet kuin hevoset tuottavat sille pelkoa. Näitä eläimiä ovat esimerkiksi kissa, koira, hiiri jne. Muut hevoset maastossa taas tuovat sille turvaa. Se keskittyy niihin, eikä jaksa ajatella enää mitään raksahduksia eikä sihinöitä. Kenttäkisojen maasto-osuudella Rontti kuitenkin keskittyy täysillä hyppäämiseen, jos ratsastaja osaa asiansa.Sukutaulu


I. Ashton Royal Blue
xx-o, 167cm, prn
II. Blue Moon Rising
xx-o
III. Blues Brother
xx-o
IIE. Mooninka
xx-t
IE. Ashton Royal Rose
xx-t
IEI. Ashton Royal Rebel
xx-o
IEE. Forgotten Lines
xx-t
E. Badham
xx-t, 172cm, rnkrj
EI. Springwood Slasher
xx-o, 170cm, rnkrj
EII. Where The Monster Lives
xx-o, 171cm, m
EIE. Never Sleep Again
xx-t, 163cm, rnkrj
EE. Better Lock Your Door
xx-t, 174cm
EEI. Mr. Underwood
xx-o
EEE. Never Sleep Again
xx-t
Jälkeläiset


25.09.2015 xx-o. Gold Bonfire xx (i. Gold Baron Ring xx)
Kilpailumenestys


Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 2094.46
Nopeus ja kestävyys: 1780.93
Kuuliaisuus ja luonne: 0.00
Tahti ja irtonaisuus:0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kenttäratsastuksessa tammalla on 3875.39 pistettä ja se on tasolla 8.

Webdesign © melissa     Kuvat © Jessica M. & DVPonyClub