Esittely

Special Ring on perustettu virallisesti 28.11.2009, mutta tarina sai alkunsa jo paljon aikaisemmin. Saman vuoden syyskuussa vieraillessani Liverpoolissa serkkuni luona tein yhden elämäni suurimmista päätöksistä ja ostin kuusi täysiverivarsaa. Niimpä niille piti saada talli Suomesta ja näin päädyin vuokraamaan hevostilan omalta kotipaikkakunnaltani. Varsat muuttivat 27. päivä syyskuuta tilalle ja siitä alkoi Specin elämä. Maaliskuussa 2010 sain jälleen uuden hullun ajatuksen, joka koski tällä kertaa tallin muuttamista Saksaan. Halusin hieman isomman tallin ja tilukset, mutta myös hieman lämpimämpi ilmasto houkutteli suuresti. Tästä hetkestä lähtien alkoi armoton tallin etsintä Saksasta ja lopulta löysin unelmieni tilan. Tila oli myynnissä ja vielä aika halvalla sen kokoon nähden. Tein avokätisen tarjouksen ja se hyväksyttiin. Special Ring muutti hevosineen Saksan Bremeniin virallisesti 01.04.2010. Ei varmaankaan tule yllätyksenä, että tämä ei jäänyt tähän. Kesäkuun 2013 alussa muutimme kasvatusrotumme alkuperämaahan, joten nykyisin talli sijaitsee Belfast nimisessä kaupungissa Iso-Britanniassa .


Talli ja ympäristö

Tilamme sijaitsee lähellä Lagan joen kauniita suistoja ja maisemia. Tilaltamme löydät kaksi tallia, omistajan talon, reheviä laitumia ja upeita maastoja, sekä tietenkin mahtavat hevosemme. Tällä tilalla meillä on mahtavat edellytykset kasvattaa ja treenata hevosiamme, sekä järjestää suurempiakin kilpailuita. Tamma- ja oritallista löytyy molemmista 20 karsinaa, eli meillä on tilaa yhteensä 40 hevoselle. Tallit ovat uusia ja erittäin tilavia; jokaiselle hevoselle löytyy iso ja valoisa karsina. Tallissamme viihtyvät niin hevoset kuin ihmisetkin siisteyden ja hyvän ilmapiirin ansiosta. Special Ringin tarhat ja laitumet ovat turvalliset ja suuret. Tilavan lämmitetyn maneesin lisäksi meiltä löytyy isohko kenttä. Maastot koostuvat upeista metsäreiteistä ja pelloista, mutta myös uittomahdollisuus on läheisessä isossa lammessa sekä Lagan-joen rannalla.

   


Henkilökunta

Itsehän en jaksa koko tallia hoitaa yksin, joten olen palkannut saksalaisen 30-vuotiaan miehen nimeltä Roner Heinbergin tekemään suurimman osan tallihommista. Mies on hiljainen eikä kovin iloinen, mutta sitäkin vastuuntuntoisempi ja kunnollinen. Tämä mies hoitaa hommansa ja tulee myös toimeen hevosten kanssa. Itse vastaan hevosten kilpailuttamisesta ja treenaamisesta sekä kaikesta muusta tallin ylläpitoon liittyvästä. Tilan lähellä asuu kolme 19-vuotiasta nuorta naista, jotka saavat ilmaiseksi auttaa hevosten hoidossa ja liikuttamisessa. Heistäkin on suuri apu. Itse olen 25-vuotias miehetön nainen Nora Harberg. Elämäntehtäväni on hevosten parissa, mutta ehkä joskus löydän miehen rinnalleni tallia pitämään.

   


Webdesign © melissa     Kuvat © Jessica M. & DVPonyClub