Dewey Ring xx menehtyi 10.12.2014

Dewey Ring xx

ERJ-I, YLA1, XLA-II

 
Täyttää 3 vuotta 04.02.2013 || Tämä on virtuaalihevonen

Virallinen nimi:
Kutsumanimi:
Sukupuoli:
Syntymäaika
Rotu:
Säkäkorkeus:
Dewey Ring xx
Vili
ori
29.05.2012, ikä
englantilainen täysiverinen
167cm
Rekisterinumero:
Koulutus:
Painotus:

Kasvattaja:
Omistaja:
VH12-006-0287
Ko He A, Re 160cm
kenttä/este

Special Ring
Nora (VRL-02066)
Luonnekuvaus

Vilin veroista hevosta saa hakea kaukaa. Orimme on hyvin persoonallinen tai oikeastaan voisi sanoa, että siltä löytyy joka päivä uusi persoona. Vasta tunnettuasi Vilin kauan voit sanoa tuntevasi sen ja olet tavannut jo sen kaikki persoonat. Yhtenä päivänä Vili voi olla kuin enkeli; kiltti ja rauhallinen. Toisena päivänä sitä voisi kuvailla kauhukakaraksi tai riiviöksi. On siis hyvin vaikea kertoa orin luonteesta, sillä joka päivälle pitäisi kirjoittaa oma luonnekuvauksensa.

Kerronpa ensin Vilin hyvästä päivästä. Ori kävelee vierelläni nätisti sisälle talliin, eikä vilkuilekaan tarhoissa oleviin tammoihin päin. Tallissa Vili käyttäytyy hyvin ja hoitaessa se seisoo rauhallisesti paikallaan. Varusteiden kanssa ei ole ainuttakaan ongelmaa ja kaikki sujuu kuin rasvattu. Ratsastuksen jälkeen pesen orin ja letkutan sen jalat, jolloin poika mutustelee tyytyväisenä heiniään. Ruokien jaon aikana Vilin kärsivällisyys riittää odottamaan ruokaansa, eikä se edes yritä potkia ovea tai riehua karsinassaan.

Kuvitellaanpa sitten kaikki päinvastoin. Lähtiessäni hakemaan Viliä tarhasta huomaan jo kaukaa kun se laukkaa villisti ympäri tarhaa. Kun vihdoin saan orin kiinni ja lähden taluttamaan sitä kohti tallia, alkaa hieno show, jonka aikana ori hyppii pystyyn ja ravaa villisti ympärilläni häntä tötteröllä. Sitten pääsemme talliin ja aloitan harjauksen. Vili luimii ja näyttää hyvin kiukkuiselta, mutta onneksi olen tottunut tähän naamaan. Ori ei malta seisoa paikallaan ja kääntääkin takapuoltaan kohti minua aika ajoin. Kuolaimet eivät tunnu saavan sijaa Vilin suussa ja pää nousee taivaisiin, jotta niinkin lyhyt ihminen kuin minä ei saa suitsia orin päähän. Pesupaikalla riehutaan, ruokien jaossa riehutaan... Ja tässähän oli vain kaksi eri päivää. Kolmantena se saattaa olla molempia näitä, välillä mukava ja välillä taas ihan hirveä. Tervetuloa tutustumaan meidän Viliin!

Vili on hevonen, jonka selässä jokainen ratsastaja voi tuntea itsensä taitavaksi. Ori on herkkä sekä kyljistä ja suusta, minkä takia se onkin ihanteellinen ratsastaa. Työskentely Vilin kanssa on rentoa ja helppoa, sillä ori keskittyy paljon siihen mitä se tekee. Vilin kanssa ei tarvitse paljon virheitä korjailla, paitsi omaa istuntaa ja ratsastajan omia virheitä. Itse hevosesta vikoja ei löydy. Esteratsastukseen luotu ori on omiaan isoilla ja vaativilla radoilla, jossa sen keskittymiskyky ja potentiaali palkitaan. Vili onkin yksi parhaista esteratsuista minkä tiedän ja sillä on erittäin helppo hypätä. Hypyt ovat ilmavia ja joustavia, sekä laukan rytmi täydellinen. Ohjaa hevonen esteelle ja pidä tasapainosi, niin kaikki menee täydellisesti. Kieltoja Vililtä ei tule koskaan - se hyppää rehellisyydestä, vaikka ratsastaja toisi sen vinoon esteelle. Vili pitää myös koulun vääntämisestä, vaikka onkin estehevonen. Koulussa Vili kulkee upeasti ja sen liikkeet ovat kivoja katsella. Tietenkin hieman persoonallisena hevosena Vili osaa olla myös rasittava ratsastaa. Usein tälläiset päivät koostuvat hermostuneesta askelluksesta, pienestä pystyynhyppimisestä ja pukeista. Useimmiten ori on kuitenkin hyvällä päällä ratsastajan alla. Maastossa Vili kuumuu jonkin verran, eikä kokemattomat pärjää sille hetkeäkään. Jos osaa varautua orin temppuihin metsässä, ei ongelmia ole.

Kisoissakin orin huonot ja hyvät päivät vaihtelevat. Huonon päivän sattuessa oria on vaikea käsitellä kisapaikalla ja vaikeudet alkavat jo lastatessa. Trailerissa Vili käyttäytyy kuitenkin hyvin päivästä riippumatta. Lastaus voi tuottaa ongelmia orin vältellessä lastaussiltaa ja usein vasta hevosen takaa käärityt liinat rohkaisevat sen astumaan sisään traileriin. Kisapaikan tohinassa Vili on rauhaton, eikä pahemmin katso missä ihmisen kävelevät. Ori keskittyy melko paljon tammoihin ja muihin hevosiin, eikä aina katso mihin kaviot menevät. Toisaalta rauhallisena päivänä Vili saattaa vain tuijottaa ympäriinsä ajatellen, että miksi tässä muka pitäisi riehua? Verryttelyssä Vili pörhistelee, mutta on kyllä ihan kiva ratsastaa. Se täytyy vain saada keskittymään itse työskentelemiseen eikä ympäristöön. Estekisoissa ori on ihan fiiliksissä ja tietää osaavansa ja olevansa hienonnäköinen. Se tekee aina parhaansa radalla, mutta puomin pudotessa sen keskittymiskyky herpaantuu ja usein koko loppurata meneekin sitten ihan penkin alle. Kun puomit eivät tipu, kaikki menee hyvin ja ori jaksaa yrittää koko radan loppuun. Koulukisoissa Vilin kanssa harvemmin ollaan, mutta sielläkin se käyttäytyy melko mallikkaasti ja asiallisesti.Saavutukset

ERJ-I saavutettu 25.07.2014
Pisteet: 5 + 50 + 25 + 15 + 10 = 105p

YLA1 saavutettu 25.10.2014
Pisteet: 28,5 (18+10,5) - 28 (21+7) - 17 - 16 - 7 = 96,5p

XLA-II saavutettu 20.11.2014
Pisteet: 18 + 15 + 27 + 25 + 9 = 94p
Kuvagalleria


   
© Jessica M.


Sukutaulu


I. Denver Ring xx
xx-o, 170cm, rn
ERJ-I, XLA-II
II. Remington Ring xx
xx-o, 170cm, rt
ERJ-I, XLA-II, YLA3
III. Bonjov Ring xx
xx-o, 168cm, rt
KTK-III, ERJ-I, YLA3, EV-II
IIE. Rudelady Ring xx
xx-t, 166cm
ERJ-I, YLA2, EV-I
IE. Zircon Ring xx
xx-t, 161cm
KTK-II, ERJ-I
IEI. Dealer Ring xx
xx-o, 169cm
ERJ-I, KERJ-I, YLA2
IEE. Charmyard Ziggy Pop xx
xx-t, 166cm
ERJ-III
E. Charmyard Psylocke xx
xx-t, 165cm, trn
KTK-II, EV-II
EI. Merchant Man RVC xx
xx-o, 165cm
EII. Mercury Man SNAK xx
xx-o, 166cm
Jalostuspalkinto II
EIE. Agave's Catmarí
xx-t, 167cm
EE. Raincome's Maia xx
xx-t, 164cm
EEI. Angel's Dream Keys xx
xx-o, 165cm
EEE. Bacca's Bonita xx
xx-t, 160cm

Dewey Ringin isän puolen suku koostuu lähes täysin kasvattamistani hevosista Special Ringissä. Orin isä Denver Ring on komea ruunikko ori, joka hurmaa kulkijan jos toisenkin iloisella ja seurallisella luonteellaan. Se on kilpaillut hyvällä menestyksellä niin este-, koulu- kuin kenttäradoilla, vaikka sen painotuslaji on esteratsastus.

II. Remington Ring on rautias estepainotteinen ori, joka on kilpaillut esteradoilla peräti grand prix -tasolla. Luonteeltaan se on mukava ja utelias, ja ratsastaessa erittäin eteenpäinpyrkivä, pehmeä ja herkkä. Se on menestynyt erinomaisesti esteratsastuksessa. III. Bonjov Ring on luonteeltaan ikinuori raudikko. Se on saanut EV-II palkinnon ja kilpaillut menestyksekkäästi 140-160cm-tason esteradoilla ja saavuttanut yhden sijoituksen jopa ERJ-Cupissa. IIE. Rudelady Ring on tummanruunikko estepainotteinen tamma, joka on luonteeltaan kuin sitruunan niellyt. Tamma rakastaa hyppäämistä, eikä ole ihme, että se on sijoittunut ja voittanut useita esteluokkia aina 160cm-tasolla asti. Rudelady Ring on saavuttanut myös EV-I palkinnon.

IE. Zircon Ring on kaunis rautias, joka on luonteeltaan melkoisen kiltti, mutta ratsastettaessa siitä löytyy hieman haastetta. Tamma on kantakirjattu II palkinnolla, minkä lisäksi se on kilpaillut aktiivisesti useissa lajeissa, pääpainotuksen ollen kuitenkin esteratsastuksessa. IEI. Dealer Ring on ori, jolla ei taida olla elämässä kuin yksi vaihde: täysiä eteenpäin! Se on ratsastettaessa melko haastava, mutta löysi selkäänsä sopivan kuskin ja onnistui kilpaurallaan loppujen lopuksi melko hyvin, keräten sijoituksia jopa 130-140cm-tasolla. Ori on kilpaillut myös vaativan tason koulua menestyen. IEE. On Charmyardin kasvatteja, Charmyard Ziggy Pop nimeltään. Se tulee estepainotteisesta suvusta ja kilpaili itsekin menestyen esteradoilla. Ruunikko tamma on luonteeltaan melko ystävällinen ja helppo.

Dewey Ringin emä on Charmyard Psylocke, tummanruunikko tamma, joka on luonteeltaan kiltti ja seurallinen tapaus. Se on kilpaillut aktiivisesti 160cm-tason esteillä ja menestynyt tasaiseen tahtiin. Hyväliikkeinen tamma olisi varmaan omiaan myös kouluradoilla, mutta se kyllästyy helposti sileällä, ellei sillä ole kokoajan jotain tekemistä, eikä siksi ole aivan optimimateriaalia kouluhevoseksi...

EI. Merchant Man RVC on laukkahevossuvusta tuleva ja itsekin onneaan radoilla kokeillut tummanruunikko, joka on sittemmin kilpaillut avoimissa esteluokissa noin metrin luokissa. Luonteeltaan ori on melko kova- ja itsepäinen. EII. Mercury Man SNAK on melko hyvin laukkaradoilla pärjännyt ori, joka palkittiin myös jalostusorin ansioistaan Laukkajaoksen II palkinnolla. Luonteeltaan se on ystävällinen ja seurallinen. Sen isälinja menee erääseen täysiveristen laukkahevosten tärkeimmistä oreista, Mosquito. EIE. Agave's Catmari teki tasaisen varman uran laukkahevosena, minkä jälkeen ruunikko tamma on toiminut siitostammana. Se on luonteeltaan helppo ja rauhallinen ja se jätti yhteensä viisi varsaa.

EE. Raincome's Maya tulee historiallisesta suvusta: sen suvusta löytyvät muun muassa T.P. Exciting Told, Maya, Dollar's Dream, Hopalong Riquett ja Mirabella Million, jotka kaikki ovat virtuaalimaailman ensimmäisinä vuosina vaikuttaneita hevosia. Luonteeltaan tamma on kiltti ja hyvin seurallinen ja ratsastettaessa innokas. Se onkin menestynyt mainiosti kenttä- ja esteluokissa. EEI. Angel's Dream Keyes on kunniamainilla näyttelyissä palkittu täysiveriori, joka on luonteeltaan kuuma ja sähäkkä. Se on kenttäpainotteinen, mutta ori on kilpaillut myös esteratsastuksen parissa. EEE. Bacca's Bonita on vähän kilpaillut, lähinnä elämäänsä siitostammana viettänyt tummanruunikko tamma. Se on luonteeltaan tammamainen, melko herkkä ja hyvin utelias. Bacca's Bonita on jättänyt peräti kahdeksan varsaa.

© Silent

Jälkeläiset & jalostusinfo


Dewey Ring xx on tarjolla jalostukseen. Ota yhteyttä sähköpostilla.

20.11.2012 xx-t. Nenebith Ring xx (e. Noorallah Ring xx)
15.01.2013 fwb-o. Rambutans (e. Qarambola Solo)
24.01.2013 trak-t. Irenka Ley (e. Ivonne Ley)
27.07.2014 xx-o. Dashworth Ring xx (e. Quiero's Rhonamania xx)
KilpailumenestysERJ - 52 sijoitusta

04.07.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/30
28.06.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/30
29.06.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/30
02.07.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/30
19.07.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/30
28.08.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/30
30.11.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/30
04.12.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/30
05.12.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/30
06.12.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/30
07.12.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/30
27.11.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/50
30.11.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/50
26.12.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/30
20.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/50
22.12.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/30
23.12.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/30
16.01.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/30
26.01.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/30
28.01.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/30
29.01.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/30
30.01.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/30
05.02.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/40
06.02.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/40
10.02.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/40
21.02.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/30
23.02.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/30
27.02.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/30
09.02.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/26
12.02.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 4/60
13.02.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/60
14.02.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/60
16.02.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/60
17.02.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/60
22.03.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/40
24.03.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/40
12.03.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 6/40
14.03.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 3/40
15.03.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 6/40
18.03.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/40
08.03.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/30
06.03.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 4/40
26.11.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/30
26.11.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 3/30
30.11.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/30
22.11.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/30
28.11.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 4/30
03.12.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 3/40
09.12.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/40
10.12.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/40
11.12.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/40
14.12.2013 - Kutsu - ERJ 150cm - 4/40


KERJ - 9 sijoitusta + 1 Cup-sijoitus

07.12.2013 - Kutsu - KERJ CIC2 - 4/24
13.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC1 - 6/53
05.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC1 - 5/53
11.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC1 - 4/53
06.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC1 - 5/49
07.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC1 - 4/49
05.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC1 - 5/47
12.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC1 - 2/47
09.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC1 - 4/32

30.06.2014 - Kutsu - KERJ-Cup CIC2 - 10/106
Päiväkirja & valmennukset

02.07.2012 Jamie Graysonin estevalmennus (kirjoittaja Nora)
Katselin ruunikkoa täysiveristä, joka vaikutti äärimmäisen itsepäiseltä. Ori jumittui maneesin ovelle seisomaan, eikä suostunut liikkumaan. Mietin, että tuleekohan hyppäämisestä mitään... Veryttelyssä kuitenkin Vili paineli pää viidentenä jalkana kauheata vauhtia ympäri maneesia, mutta rauhoittui veryttelyn loppua kohti ja rupesi kuuntelemaan ratsastajaansa paremmin. Aluksi Vilin kanssa hypättiin 80cm korkeaa pystyä ja ori hyppäsikin todella hyvällä tyylillä ja kuunteli Noraa täydellisesti. Vili antoi kaikkensa ja hyppäsi korkeammatkin esteet puhtaasti ja antoi kaiken panostuksensa. Voimakastahtoinen ori muuttuikin unelma-ratsuksi. Vili ylitti myös 110cm okserin hyvällä tyylillä ja puhtaasti. Noran kannattaa keskittyä Vilin kanssa hyvään istuntaan ja pieniin apuihin, jotta hevonen saataisiin kuuntelemaan ratsastajaansa paremmin. Myös verryttely on tärkeä osa Vilin keskittymisen kannalta ja se tulee ratsastaa hyvin läpi ennen hyppäämistä, jotta vältytään liialta vauhdilta ja vaaratilanteilta. Tässä on kyllä oiva hevonen estekentille, kunhan vauhtia saadaan hieman pienemmäksi ja ratsastajan avut menevät paremmin läpi.

07.08.2012 Jamie Graysonin estevalmennus (kirjoittaja Nora)
Tänään valmennusvuorossa oli minulle ennestään tuttu ratsukko Nora ja Vili. Olin koonnut kentälle kaksi estettä, yhden ison ristikon ja yhden 90cm pystyn. Esteet sijaitsivat kahdeksikon muotoisesti ja olin kantanut myös pari puomia toiselle pitkälle sivulle. Tänään keskityttäisiin pääasiassa tarkkuuteen ja tekniikkaan, ei niinkään isompien esteiden tai radan hyppäämiseen. Kun saavuit kentälle, annoin sinun nousta rauhassa selkään ja alkaa verryttelemään hevostasi samalla kun itse tarkkailin koko ajan. Vili vaikutti heti hyvin reippaalta ja innokkaalta, varsinkin kun huomasi esteet kentän keskellä. Huomauttelin välillä asennostasi ja orin liiasta vauhdista, mutta muuten verryttely sujui hyvin. Kun sait verryttelyn suoritettua, pyysin sinua ohjaamaan Vilin kolmelle puomille toisella pitkällä sivulla. Ori nosteli hyvin jalkojaan, aivan kuin se varoisi niitä koko ajan. Parin puomien ylityskerran jälkeen siirryimme ristikolle. Pyysin sinua aluksi tulemaan ravissa ja jatkamaan laukassa esteen jälkeen, mutta ensimmäisellä yrityksellä Vili nosti itse laukan ennen estettä. Seuraava kerta meni jo paljon paremmin, mutta pyysin sinua tulemaan vielä kerran ristikon. Sitten siirryimme pystylle, jolle sait tulla laukassa. Aluksi vaikutti siltä, että Vili kieltäytyisi, mutta se päätti kuitenkin hypätä. Esteen jälkeen Vili veti pienen ilopukin, mutta jatkoi kuitenkin rauhallisessa laukassa. Seuraava hyppy oli paljon mallikkaampi, mutta esteen jälkeen Vili hieman innostui. Onneksi sait sen pidettyä kurissa ja pyysin sinua vielä kerran tulemaan pystyn. Nyt ori pysyi rauhallisessa laukassa hypyn jälkeen, eikä itse esteen ylityksessäkään ollut moittimista. Tämän jälkeen annoin sinun loppuverrytellä Vili rauhassa.

02.01.2013 Uusi vuosi uudet kujeet
Vuosi vaihtui rauhallisissa merkeissä ja nyt on aika suunnata jälleen kerran katse tulevaan. Vili aloitti viime vuonna esteuransa ja se lähtikin hyvin käyntiin. Tänä vuonna on tarkoitus jatkaa treenaamista ja kilpailemista toivottavasti yhtä hyvällä menestyksellä. Vili pitäisi viedä myös muutaman tamman luo vierailemaan kilpailujen lomassa. Parin viikon sisällä pitäisi syntyä Vilille toinen jälkeläinen, jota minä ainakin odotan innolla. Vili on tänään riehunut tarhassa oikein urakalla. Yksi aita on vääntynyt ja ori näyttää hurjistuneelta. Päätin ottaa sen sisälle rauhoittumaan, koska en halua sen loukkaavaan itseään tai rikkova yhtään enempää aitoja. Ori hullutteli koko matkan tarhasta talliin ja meinasin muutaman kertaa kaatua jäiseen maahan. Kyllä, tiet ovat todella liukkaat, joten täytynee ruveta harkitsemaan piikkikenkiä... Vili rauhoittui sisällä kun se sai heinää turpansa eteen. Katselin hetken kun ori mutusteli ruokaansa ja totesin että on tämä meidän Vili aika otus. Siinä on kyllä sellainen persoona, ettei meidän tallissa hetkeen ole nähty. Ori on kuitenkin monen suosikki, koska se on sydänmellinen ja omalla tavallaan hellyyttävä. Siitäkin huolimatta, että sen käyttäytyminen on joskus hieman rasittavaa.

13.04.2013 Kotitreeniä
Oli Vilin vuoro päästä treenaamaan ihan vain kotioloissa ilman valmentajaa. Vili oli päivän kolmas ratsastettava ja olin jo hieman väsynyt kun ori talutettiin kentälle. Oikeastaan Vili talutti taluttajaansa ja hevonen tuli kentälle hirveällä ryminällä. "Vai että sellainen treeni tulossa" totesin ja pudistelin päätäni. Tallityöntekijämme luovutti mielellään Vilin minun käsiteltäväksi, joten hyppäsin selkään ja aloitin verryttelyn. Vili oli heti jännittyneen tuntuinen ja poukkoilikin sinne sun tänne mörköjä karkuun. Alkuverryttely ravissa oli käytännössä pelkkää pystyyn hyppimistä ja pukittelua. Kun päästiin laukkaamaan, ori lakkasi pelleilynsä ja alkoi jo hieman keskittyä työntekoon. Tein laukassa temmonvaihteluita ja paljon voltteja. Lopputunnista Vili alkoi jo tuntua hyvältä, joten päätin ottaa pari hyppyä isohkolle ristikolle. Esteen nähdessään ori innostui, mutta pysyi hyvin käsissä. Innostus tosin laantui kun Vili tajusi ettei tänään hypätäkään kuin yhtä typerää pikkuristikkoa.

28.05.2013 Maastossa pomppimassa
Halusin lähteä rentouttavalle maastoretkelle, mutta valitessani ratsuksi Vili, tiesin että reissusta on rentouttava kaukana. Tarkemmin ajateltuna kaipasin sittenkin pientä äksöniä päivään. Harjasin ja varustin orin ulkona puomilla, jossa se käyttäytyi yllättävän rauhallisesti. Kevätaurinko lämmitti mukavasti ja ori selvästi nautti olostaan. Kun sain Vilin ja itseni varustettua, hyppäsin orin selkään ja suuntasin maastopoluille. Tajutessaan että nyt ei mennäkään kentälle treenaaman, Vili valpastui ja kulki korvat hörössä metsään. Valppaudesta huolimatta alkukäynnit ja ravailu oli yllättävänkin tasaista menoa. Vasta laukassa ori alkoi hölmöilemään ja sain käyttää kyllä koko kropan lihaksia pysyäkseni selässä. Koska jokaisen pienen ojan ja kepin yli oli pakko hypätä ainakin metrinen loikka, pysyttelin koko ajan varuillani mihin seuraavaksi loikataan. Onnekseni hetken riehuttuaan Vili rauhoittui ja loppumaasto sujui rauhallisissa merkeissä. Talliin päästyämme touhuilin Vilin kanssa puolisen tuntia, kunnes päätin, että on minun aikani mennä syömään ja lepäämään.

Webdesign © melissa     Kuvat © Jessica M. & DVPonyClub