Chanel Ring xx

 
Täyttää 4 vuotta 28.12.2014 || Tämä on virtuaalihevonen (This is a SIM game horse) || © Jessica M.

Virallinen nimi:
Kutsumanimi:
Sukupuoli:
Syntymäaika
Rotu:
Säkäkorkeus:
Chanel Ring xx
Nella
tamma
30.11.2014
englantilainen täysiverinen
166cm
Rekisterinumero:
Koulutus:
Painotus:

Kasvattaja:
Omistaja:
VH14-006-0618
Va B, 160cm
este

Special Ring
Nora (VRL-02066)


Luonnekuvaus

Hoitaessa Nella on yleensä rauhallinen ja tulee toimeen kaikkien kanssa. Tamma on hyvin itsevarma ja suhtautuu kaikkeen optimistisesti. Välillä toki on huonojakin päiviä, mutta silloin tammaa täytyy vain käsitellä varmasti, jolloin se kyllä lopettaa kiukuttelut. Nellaa voi hoitaa karsinassa auki ja käytävälläkin se seisoo usein paikallaan, vaikka riimunaru olisi heitetty vain kaulalle. Jos et sido tammaa kiinni käytävällä, et voi myöskään itse lähteä käytävältä, joten auki oleminen käy vain, jos esimerkiksi loimitat tai teet muuta pikaista hoitotyötä tammalle. Ulkona Nellan voi laittaa kiinni puomiin ja tamma seisoo siinä nätisti, vaikka välillä voi yrittää haukata ruohoa.

Nella pitää erityisesti kun sitä harjataan korvien takaa. Tällöin tamma usein laskee päätään ja alkaa puskea harjaa vasten. Kavioiden nostaminen saattaa olla joskus hankalaa, kun tamman kaviot tuntuvat kuin itsestään liimaantuneen maahan. Tällöin kannattaa vain nojata voimakkaasti ja kyllä se kavio nousee, ainakin on tähän asti noussut. Varusteiden laittaminen onnistuu hyvin, vaikka välillä tamma kiusaa pienimpiä ratsastajia sylkemällä kuolaimet ulos suustaan, ennen kuin he saavat niskalenkin laitettua tamman korvien taa. Kokeneemmille ja isommille tamma ei tätä tee.

Nella on hyvin sosiaalinen ja se viihtyy muiden hevosten seurassa ja sen on todettu olevan vähän hupsukin muiden kanssa. Vaikka joku laumassa näyttäisi Nellalle selvästi, ettei se halua tätä lähelleen, niin tamma on taas hetken kuluttua yrittämässä uudestaan solmia tuttavuutta. Kengitys on välillä hankalaa, koska tamma ei jaksaisi itse pitää jalkojaan ylhäällä, vaan tykkää nojailla kengittäjään. Muuten se on kengittäessä kuitenkin ok. Eläinlääkäriä Nella ei pelkää ja kaikki sujuu ongelmitta.

Ratsastaessa Nella on osaava, mutta kokemattomilla saattaa spurttailla oma-aloitteisesti ja pistää muihinkin hevosiin kentällä liikettä. Tammalla on mukavat liikkeet ja kaikki askellajit ovat hyvät. Osaavilla tamma kulkee kauniisti oikeinpäin ja muodossa. Peräänanto voi joskus olla pienen työn takana, mutta sekin löytyy kunhan jaksaa ratsastaa. Tärkeintä tämän tamman kanssa on muistaa, ettei jää vain pitämään ohjasta. Tamman voi vaikka aluksi antaa kulkea reippaammin ja pidemmällä kaulalla, jotta alkuinnostus laantuu. Vaikka tamma onkin reipas, pitää pohje silti pitää lähellä ja sitä tulee käyttää, koska silloin tamma rauhoittuu.

Pienemmillä ratsastajilla Nella on kiva, jos ei pelkää vauhtia. Tamma jakaakin pienten ratsastajien mielipiteet. Välillä tamma saattaa päättää itsenäisesti pienen laukkapyrähdyksen ja välillä se on saanut muitakin hevosia innostumaan laukkaamaan. Muuten tamma ei tee mitään tyhmyyksiä, eli kunhan pysyy laukassa kyydissä, niin kaikki on ok. Kouluratsastuksessa Nellan bravuurina on sulkutaivutukset, joita se tarjoaakin joka väliin ja varsinkin kun haluttaisiin vain tavallista väistöä. Tällöin ratsastajan tulee olla tarkka apujen kanssa.

Esteillä Nella tarvitsee napakan ratsastajan. Pienillä se voi juosta esteistä ohi, mutta kokeneemmilla suoriutuu hienosti isoistakin esteistä ja hyppää rehdisti. Tamma ei ryöstä ja tulee helposti takaisin esteen jälkeen. Nella ei ole raskas edestä ja yleensä sen laukka säilyy hyvänä esteiden välillä. Näin ollen se ei tarvitse kovin voimakasta ratsastamista, vaan riittää, että ottaa tasapainottavat pidätteet ja pyrkii antamaan tammalle vapauden suorittaa tehtävänsä. Nellallä on hyvä estesilmä ja yleensä se selvittää sarjat mallikkaasti. Toki välillä nähdään mitä hauskimpia hyppyjä kun tamma oikein innostuu, mutta ne eivät ole vaarallisia.

Maastossa ja maastoesteillä tämä tamma on elementissään. Mitä kovempaa saa mennä sen parempi Nellalle. Maastossa tamman on hyvä antaa mennä edellä tai jos se ei ole mahdollista, niin ainakin niin, ettei tamma ole viimeisenä. Maastoesteillä tätä tammaa ei pidättele mikään ja kuskin on hyvä olla vauhtia pelkäämätön. Maastoesteillä pitäisi myös hillitä tamman menohaluja, koska kisoissa tamma tulee helposti aliaikaan, jos sen antaa porhaltaa täysillä.

Sukutaulu


I. Berlioz Ring xx
xx-o, 156cm, trn
II. Arcadia Merlot
xx-o, 155cm, mrn
III. Lacas Scotch
xx-o, 154cm, trnkm
IIE. Tate Merlot
xx-t, 156cm, m
IE. Perfect Chaos
xx-t, 159cm, rn
KRJ-I, XLA-I
IEI. Chaos Theory
xx-o, 162cm, m
IEE. Purely Perfect
xx-t, 158cm, rt
E. Chardonney SWA xx
xx-t, 164cm, trn
KTK-II, ERJ-II, XLA-II
EI. Pioniere xx
xx-o, 167cm
VIR MVA Ch, KTK-III, YLA1, ERJ-II
EII. Pionier xx
xx-o, 173cm
EIE. Stylish xx
xx-t, 159cm
EE. Chapala xx
xx-t, 164cm, mkm
EEI. Chancellor xx
xx-o, 169cm, mkm
EEE. Chapeleon xx
xx-t, 165cm, rt

Jälkeläiset

16.02.2015 xx-t. Chardonnay Ring xx (i. Longroute Ring xx)
23.11.2015 brbg-t. River Lou Lou (i. Fateshaper RHS)
Kilpailumenestys


26.10.2016 Special Ring, irtoSERT (Päätuomari: Kati)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 2989.46
Nopeus ja kestävyys: 0.64
Kuuliaisuus ja luonne: 3646.61
Tahti ja irtonaisuus:0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa tammalla on 6636.07 pistettä ja se on tasolla 11.Webdesign © melissa     Kuvat © Jessica M. & DVPonyClub