Cesena Ring xx

KTK-III, XLA-II

 
Täyttää 4 vuotta 04.02.2015 || Tämä on virtuaalihevonen || © Jessica M.

Virallinen nimi:
Kutsumanimi:
Sukupuoli:
Syntymäaika
Rotu:
Säkäkorkeus:
Cesena Ring xx
Sena
tamma
08.10.2014, ikä
englantilainen täysiverinen
162cm
Rekisterinumero:
Koulutus:
Painotus:

Kasvattaja:
Omistaja:
VH14-006-0477
CIC4
kenttä

Special Ring
Nora (VRL-02066)


Luonnekuvaus


Senalla voi ratsastaa melkein kuka tahansa aloittelijasta huippuratsastajaan. Aloittelijan käsissä Sena tottelee hyvin, eikä välitä heiluvista käsistä tai jaloista, jotka paukuttavat sen kylkiä. Osaavalle ratsastajalle tammasta löytyy kuitenkin haastetta. Jos siltä osaa vaatia paljon, niin taitoa löytyy. Kentällä ratsastaminen on Senan mielestä kovin tylsää, mutta se tekee silti kaiken mitä siltä pyydetään. Joskus sitä saattaa laiskottaa, ja silloin se vain löntystelee ympäri uraa. Tamma taitaa Vaativan A:n tasoiset liikkeet. Koulua Sena menee kyllä mielellään, mutta kesän helteillä pölyisellä kentällä sitä ei kiinnostaisi tehdä yhtään mitään. Tamma hyppää myös innokkaasti ja sillä on erinomainen hyppytyyli. Sena kuitenkin stressaa hyppäämisestä paljon, jos ratsastaja ei osaa hommiaan. Esteillä Sena vaatii siis taitavan ratsastajan. Maastossa tamma innostuu, pääseehän se pois tylsältä kentältä. Maastossa laukatessa tamma voi lähteä ryöstämään. Maastoesteet olivat ennen Senan mielestä hyvin pelottavia, joten niitä hypättiin vain kokeneemman hevosen perässä. Nykyään nekin ylittyvät helposti ja Senasta on kuoriutunut taitava kenttäratsu.

Sena on karsinassa hyvin kiltti: ei potki eikä pure koskaan. Harjauksesta tamma nauttii täysin siemauksin. Kumisualla hieromisesta Sena tykkää kaikkein eniten. Kannattaa hieroa harjan alta ja sään kohdalta, sillä niistä Sena kutiaa. Kun rapsutat sitä, se saattaa jopa ruveta itse rapsuttamaan reittäsi. Kaviot tamma antaa ottaa nätisti, tosin jos kavio on hevosen mielestä liian kauan ylhäällä, se saattaa riuhtaista kavion irti. Peseminen on Senan mielestä hauskaa puuhaa. Lämmin vesi ja hyvän tuoksuinen hevosshampoo saa tämän hevosen hyvälle tuulelle. Jos talutat Senaa pesun jälkeen esimerkiksi kentällä, saattaa se yhtäkkiä ruveta piehtaroimaan. Silloin sinun täytyy pestä se uudelleen. Sena saattaa tehdä saman tempun taas uudelleen ja uudelleen, joten pidä varasi ja taluta vaikka mieluummin soratiellä tai nurmella. Tarhaan Sena menee myös mielellään, vaikkakin se vihaa mutakelejä. Silloin se pitää viedä tarhaan puoliväkisin. Tarhassa tamma yrittää vältellä astumasta mutalätäkköön ja se seisookin yleensä koko tarhailun ajan tarhan kuivimmassa paikassa. Pois tarhasta Sena taas lähtee enemmän kuin mielellään! Joskus se saattaa jopa rynniä taluttajan yli. Kesällä laidunkauden aikana Senaa voi pitää koko vuorokauden laitumella. Siellä se tykkää napostella ruohoa ja joskus kiusata isompiaan. Karkaaminenkin on sen lempipuuhaa, mutta se palaa aina itse takaisin laitumelle.

Kisoissa Sena käy hyvin mielellään, uudet paikat saavat sen innostumaan. Kuljetuskoppi on Jannin mielestä pelottava luola, jossa pahat möröt asustaa. Kuljetuksessa onkin ongelmia kisoihin lähdettäessä. Yleensä tamma kuitenkin suostuu menemään koppiin herkkupalojen avulla. Sisään päästyään Sena ei enää pelkää, mutta sisälle meneminen on yhtä tuskaa. Kisojen verryttelyalueella Sena voi hermoilla, mutta se johtuu ympärillä olevasta sählingistä, uusista tuttavuuksista sekä kovista äänistä. Kouluradalla Sena kyttää aluksi tuomareita, ne näyttävät sen mielestä kovin pelottavilta. Kun tamma on ensimmäisen kerran päässyt tuomareiden ohi, pelko on poissa. Sena yrittää tehdä parhaansa, mutta joskus sitä kiinnostaa enemmän radan lähellä oleva komea oripoika eikä itse suoritus. Esteillä hevonen kuumuu ja hieman hätiköi. Kun sen saa rauhoittumaan sopivasti, puhdas rata on taattu. Näyttelyissä tamma on kuin kotonaan, eihän sen tarvitse kuin esitellä itseään. Sena tietää että on kaunis ja käyttää sitä hyväkseen. Eli näyttelyissä tamma käyttäytyy siis hyvinkin mallikelpoisesti.

Saavutukset

KTK-III saavutettu 15.11.2015
Pisteet: 15 + 15 + 16 + 16 = 62p

XLA-II saavutettu 20.11.2015
Pisteet: 20 + 16 + 0 + 25 + 20 = 81p
Sukutaulu


I. Isis Ion xx
xx-o, 159cm, prn
II. Isengard Ion xx
xx-o, 161cm, rn
III. Indiana III xx
xx-o, 156cm, rn
IIE. Felicia Ion xx
xx-t, 166cm, mrn
IE. Ninanajna Ion xx
xx-t, 155cm, trn
IEI. Tornero Ion xx
xx-o, 155cm, rn
IEE. Dracaena Ion xx
xx-t, 155cm, rt
E. Sicilia Ring xx
xx-t, 157cm, rt
EI. Quiero's Psycho xx
xx-o, 170cm, trn
Ch
EII. Quiero's Traveller xx
xx-o, 167cm, mrn
EIE. Immortelle Trance Psyche xx
xx-t, 169cm, trn
EE. Toscana Ring xx
xx-t, 165cm, rn
KTK-III, KERJ-II
EEI. Not Tested GA xx
xx-o, 167cm, rn
EEE. Noorallah Ring xx
xx-t, 167cm, prn
KERJ-I, ERJ-II, MEJ-II, YLA1, Class II

Katso myös laajennettu sukutaulu.

Jälkeläiset

28.02.2015 xx-t. Cherrymix Ring xx (i. Admirality Ring xx)
Kilpailumenestys


09.01.2015 Special Ring, irtoSERT (Päätuomari: Welby)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 2199.46
Nopeus ja kestävyys: 1784.70
Kuuliaisuus ja luonne: 0.00
Tahti ja irtonaisuus:0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kenttäratsastuksessa tammalla on 3984.16 pistettä ja se on tasolla 8.
Cesena Ring xx on saavuttanut maksimitasonsa.Webdesign © melissa     Kuvat © Jessica M. & DVPonyClub