Brighthub Ring xx

KTK-III

 
Täyttää 3 vuotta 26.08.2014|| Tämä on virtuaalihevonen || © Jessica M.

Virallinen nimi:
Kutsumanimi:
Sukupuoli:
Syntymäaika
Rotu:
Säkäkorkeus:
Brighthub Ring xx
Riku
ori
05.08.2014
englantilainen täysiverinen
165cm
Rekisterinumero:
Koulutus:
Painotus:

Kasvattaja:
Omistaja:
VH15-006-0132
CIC4
kenttä

Special Ring
Nora (VRL-02066)


Luonnekuvaus


Yleisesti Riku on todella orimainen herra, jonka kanssa ei kuka tahansa pärjää. Hoitaessa Riku on hieman jääräpäinen hevonen, joka vaatii kuria - oikeasti. Ori pyörii, steppailee, hirnuu ja muutenkin esiintyy tammoille. Rikua täytyy oikeasti komentaa, muuten ei mistään tule mitään. Oria kannattaa harjata karsinassa, sillä käytävällä harjaus on aina kauheata showta, sillä käytävällähän sillä on vain otollinen paikka hurmata tammat. Karsinassa (jossa Rikua tietenkin pidetään ainoastaan muiden orien tai ruunien vieressä) se käyttäytyy yleensä paljon paremmin. Kavioita putsatessa Riku aluksi hieman vastustelee, yrittää aluksi pyöriä, eikä sitten nosta heti jalkojaan. Kun tarpeeksi napakalla äänellä sanoo pelkästään "Riku", ori tottelee heti. Vaikka herra on hieman hölmöläinen, ei se tahallaan halua vastustaa ihmistä. Se vain kovin mielellään esittää, ettei ymmärrä mitä siltä pyydetään. Taluttaessa Riku harvemmin tyytyy rauhalliseen kävelyyn taluttajan vieressä. Yleensä Riku ravailee lennokkaasti taluttajan vierellä ja hirnuu mahdollisesti lähettyvillä oleville tammoille.

Ratsastaessa Riku on voimakastahtoinen ja oikea jyrä, mutta silti jollakin tavalla laiskimus. Voimakastahtoinen, jyrä ja laiskimus ovat ehkä ne kolme adjektiivia, jotka kuvaavat Rikua parhaiten. Voimakastahtoinen siksi, että jos Riku joskus päättää esimerkiksi pysähtyä keskelle kenttää, se myös sen tekee. Mitä se saakin päähänsä, lähes aina se tekee sen mitä haluaa. Riku tarvitsee vielä voimakastahtoisemman ratsastajan, jotta sen oikuttelut jäävät väliin. Ja jyrä, Riku ei ole mikään kevyt ratsu - ei todellakaan. Se painaa usein kovasti kädelle, ja laukkaan ryöstäytyminenkään kesken ravitehtävän ei ole lainkaan kummallista. Laiskimukseksi Rikua kuvaisin myöskin, vaikka kyllähän ori liikkuu kivasti eteenpäin kun nätisti pyydetään ja se on sillä tuulella, mutta välillä hieman "kuuro" ratsastajan pyynnöille. Vaikka ratsastaja antaisikin aivan selkeät avut, Riku ei aina jaksa kuunnella ratsastajaa, vaan esittää, ettei ole asiaa ymmärtänyt. Jos kouluratsastuksessa ori on hieman vastahakoinen ja hankalasti ratsastettavissa, esteillä herrasta löytyy sitä jotakin. Esteillä Riku on kuin toinen hevonen. Riku keskittyy kuuntelemaan ratsastajaa oikeasti ja hyppää todella mielellään. Ja ihan niin korkeaa kun ratsastaja vaan uskaltaa pyytää. Maastossa Riku viihtyy myöskin, ehkä jopa liiankin hyvin. Jos meno käy Rikun mielestä liian tylsäksi, se kyllä pinkaisee vauhtiin, jotta ratsastajakin tajuaa että nyt mennään. Maastoesteet ylittyvät vauhdikkaasti, mutta yleensä kuitenkin hyvässä tasapainossa, mikäli ratsastaja hallitsee hevosen.

Kisoissa Riku käyttäytyy tilanteen huomioon ottaen hyvin. Tammat toki kiinnostaisivat oria enemmän kuin itse kilpaileminen, mutta se pystyy kyllä keskittymään itse suoritukseen. Radalla orin keskittyminen on parempaa kuin verryttelyssä, jossa se vain katselee ympärilleen mahdollisia neitokaisia ihastellen. Esteradalla, jossa on enemmän toimintaa Riku toimii paremmin kuin kouluradalla. Kouluradalla se saattaa vain vilkuilla aitojen ulkopuolelle ja jäädä hirnumaan muille hevosille. Täytyy olla todella tomera ratsastaja, jotta Rikun saa käyttäytymään kunnolla kouluaitojen sisäpuolella. Jos tähän pystyy, käyttäytyy Riku oikein mallikkaasti. Esteillä ja maastossa ori on innoissaan ja pitää kenttäkisojen tuomasta jännityksestä. Ori hyppää innolla ja vauhdikkaasti, mikä takaakin useimmiten sijoituksen. Ori tykkää paistatella palkintojen jaossa, joten jo senkin takia ori tekee parhaansa, ei vain siksi, että pitää kilpailemisesta.Saavutukset

KTK-III saavutettu 15.11.2015
Pisteet: 16 + 14 + 16 + 14 = 60p

Sukutaulu


I. Jawburn Ring xx
xx-o, 169cm, rt
KERJ-II, XLA-I
II. Hey! Jawbreaker xx
xx-o, 165cm, m
Ch, KTK-II, KERJ-I, ERJ-I, XLA-I
III. Bejeweled Birdie xx
xx-o, 166cm, m
IIE. Primo Lush xx
xx-t, 167cm, trn
XLA-II
IE. Rosaburn xx
xx-t, 160cm, rt
KERJ-I, YLA2, XLA-I
IEI. Burnout Dec xx
xx-o, 161cm, rt
VIR MVA Ch, KTK-II, KERJ-II
IEE. Glaucio Rosalyn xx
xx-t, 162cm, trn
KERJ-II
E. Bree's Dengara
xx-t, 164cm, rt
EI. Sprietland's Fangara
xx-o, 164cm, rt
EII. Sprietland's Flashlight
xx-o
EIE. Romantique xx
xx-t, 164cm, m
EE. Delice
xx-t, 164cm, prt
VIR MVA Ch
EEI. Suerte's Desert Runner
xx-o, 176cm, rn
EEE. Claudia
xx-t, 166cm


4. polvi

Iiii. Early Birdie xx (xx-o, 169cm, rn)
Iiie. Bloody Bambi xx (xx-t, 162cm, rn) ERJ-II, YLA2
Iiei. Robin The Star xx (xx-o, 175cm, rn) KTK-III
Iiee. All-American Rocket xx (xx-t, 158cm, trn) SER-V
Ieii. Stalin's Chords xx (xx-o, 165cm, mrn)
Ieie. Bretty WAM xx (xx-t, 158cm, rt)
Ieei. West On Lifeside xx (xx-o, 165cm, trn)
Ieee. Ronalda Fifteen Lis xx (xx-t, 160cm, rn) KTK-III

Eeii. BW Charmed (xx-o, 174,6cm, km)
Eeie. Patricia (xx-t, 177cm, rn)
5. polvi

Eeiii. Charisma (xx-o, 177cm, rt)
Eeiie. Zusan xx (xx-o, 170cm, km)

Jälkeläiset

01.02.2015 xx-t. Ronya Ring xx (i. Rosima Ring xx)
Kilpailumenestys


09.01.2015 Special Ring, irtoSERT (Päätuomari: Welby)
26.10.2016 Special Ring, irtoSERT (Päätuomari: Kati)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 2191.16
Nopeus ja kestävyys: 1837.84
Kuuliaisuus ja luonne: 97.10
Tahti ja irtonaisuus:39.28
Tarkkuus ja ketteryys: 7.92

Kenttäratsastuksessa orilla on 4029 pistettä ja se on tasolla 8.
Brighthub Ring xx on saavuttanut maksimitasonsa.Webdesign © melissa     Kuvat © Jessica M. & DVPonyClub