Bonjov Ring xx menehtyi 22.7.2014

Bonjov Ring xx

KTK-III, ERJ-I, YLA3, EV-II

 
Täyttää 3 vuotta 04.04.2012 || Tämä on virtuaalihevonen

Virallinen nimi:
Kutsumanimi:
Sukupuoli:
Syntymäaika
Rotu:
Säkäkorkeus:
Bonjov Ring xx
Jovi
ori
27.07.2011, ikä
englantilainen täysiverinen
168cm
Rekisterinumero:
Koulutus:
Painotus:

Kasvattaja:
Omistaja:
VH12-006-0243
Ko He A, Re 160cm
kenttä/este

Special Ring
Nora (VRL-02066)
Luonnekuvaus


Jovi on täynnä nuoruutta ja sen hulluutta, eikä tunnu vanhenevan koskaan. Orilla on usein kovin isot luulot itsestään ja yleensä se onnistuukin kaikessa mitä yrittää, mutta silloin kun kaikki ei onnistu, niin mennään kunnolla metsään. Siksi orin puolesta saakin joskus pelätä ettei se riko itseään. Mukavan seurallinen ori, joka oppii yleensä kantapään kautta.

Jovi on mukava hoitaa, vaikka ori onkin itse uteliaisuus ja välillä paikallaan olo tuntuu olevan tälle orille kidutusta. Mukavat hörökorvat tervehtivät sinua aina, mutta tarhasta haettaessa saattaa huolehtia uuden hoitajan alkuverryttelystä juoksuttamalla tätä hetken. Tutuille hoitajille antaa yleensä nätisti kiinni. Jovi rakastaa vesileikkejä ja kesäisin se onkin useasti etujalat vesisangossa ja pärskii vettä ympäriinsä. Tulee nätisti tarhasta haettaessa, eikä rynni tai käyttäydy muuten ikävästi. Jovi on oriksi helppo hoitaa ja se herrasmiehenä vain hörähtää tammoille kohteliaasti. Muuten ori onkin hoitaessa tunkemassa päätään joka paikkaan ja harjasankot kyllä kaadetaan ja riimunarut pureskellaan. Kaikkea mikä on näkyvillä, on pakko maistaa ja jos mahdollista täytyy saada myös syödä.

Harjatessa Jovi pitää eniten kun kumisualla rapsuttaa otsaa. Usein orilta lähteekin otsasta iso tuppo karvoja ja välillä ihmetellään, miksei ori ole jo kalju. Varustaminen sujuu ongelmitta ja ori käyttäytyy hyvin, ellei sitten ala syömään alaturparemmiä tai muita suitsien osia. Jovia ei kannata jättää vahtimatta kovin pitkiksi ajoiksi, koska yleensä ori on onnistunut tekemään jotakin ei-toivottua. Lisäksi ori ei viihdy yksin tallissa, joten mikäli muita hevosia ei ole tallissa, harjaa Jovi ulkona puomilla, jotta se näkee muut hevoset. Eläinlääkärillä ja kengittäjällä Jovi osaa olla hankala. Kengittäjää Jovi voi näykkäistä takapuolesta ihan vaan kiusallaan, eikä ori osoita mitään katumuksen merkkejä. Eläinlääkäriä voidaan nykiä hihasta koko ajan ja taas korvat hörössä. Lastaaminen onnistuu kiitettävästi, kunhan orille on tarjota jotakin herkkua.

Ratsastaessa Jovi on välillä hyvin omapäinen, mutta kuitenkin rehti hevonen, joka rakastaa kehuja. Yksinään kentällä ratsastettaessa ori hirnuu usein muita ja mukavinta on ratsastaa jonkun kanssa samaan aikaan. Jovi haluaa miellyttää ratsastajaa, mutta välillä orin ajatukset ovat kyllä aivan muualla kuin itse tehtävässä. Siksi olisikin tärkeää, että Jovilla olisi vaihtelevaa tekemistä. Liian kauaa ei kannata tehdä samaa tehtävää, varsinkin jos se sujuu hyvin. Orilla on hyvä, joskus hieman kiireinen käynti, mutta ennen kaikkea tahdikas. Ravi on usein hyvin isoa ja ensin voi olla hyvin vaikea istua alas, kun suunta on enemmän ylös kuin eteen. Vaatiikin jonkin verran ratsastusta, jotta liikkeen saa eteenpäin. Laukka on hyvä ja pyöreä, eikä ori ole etupainoinen. Voi joskus hakeutua luotiviivan taakse rullalle, mutta tällöin pohkeella napakka napautus ja vähän ohjaa ylös, niin ollaan taas oikeassa asennossa. Raipan käytöstä Jovi voi ottaa nokkiinsa ja silloin kunnon pukkilaukka kohtaukset ovat siitä paikallaan. Rauhoittuu kuitenkin nopeasti ja työskentelyä voi jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Jovi on ryhdikäs ja kantaa itsensä hyvin. Orin osaamisalueena ovat ehdottomasti keskiaskellajit.

Esteillä Jovi on usein turhan uhkarohkea ja varsinkin sarjavälit ovat inhottavia. Ori nimittäin kuvittelee, että kahden laukan välin voi suorittaa yhdellä ja vaatiikin ratsastajalta kokemusta ja taitoa saada ori takaisin niin, että väliin saa toisen laukka-askeleen. Muuten hyppykapasiteetti ei lopu kesken ja ori selviää kuin ihmeenkaupalla mitä hurjimmista tilanteista. Tärkeintä Jovin kanssa on, että ennen estettä ei tehdä enää kovin suuria pidätteitä tai muutoksia, koska silloin ori alkaa hangata vastaan. Pyri siis rauhoittamaan tilanne hyvissä ajoin ennen estettä, jotta lähestyminen on hallittu. Kokeneelle ja pehmeäkätiselle kiva hyppyhevonen.

Maastossa Jovi osaa mennä kovaa. Tämä ori ei taatusti jää jonon hännille, vaan haluaa mennä kärjessä. Yksinään ori usein kiemurtelee tiellä ja lopputuloksena saatetaan olla jossakin aivan muualla kuin tiellä, jos ohjaus ei pelaa. Tämän takia vain kokeneet maastoilevat Jovilla. Maastoesteillä orin kanssa vaaditaan myös taitoa. Rataesteillä ori luuli voivansa suorittaa tehtävät oman mielensä mukaan ja samoin se usein luulee myös maastossa. Vaatii siis tiukkuutta, jämäkkyyttä, sekä ratsastajan joka ei pelkää vauhtia. Mikäli ratsastajalla ja Jovilla homma toimii, on ratsukossa ehdottomasti voittaja ainesta. Estekisoissa ori pyörii innoissaan, eikä oikein tiedä mihin keskittyä. Usein se ei sitten keskity mihinkään ja orin hoitaminen voi olla tuskaista touhua. Verryttelyyn kannattaa varata aikaa, jotta orin saa avuille ennen radalle menoa. Kunnollisen verrytelyn jälkeen Jovi on oikein mukava radalla, vaikka usein suorittaakin kotoa tuttuja uhkarohkeita käännöksiä ja hyppyjä.Kuvagalleria


     
© Jessica M.


Saavutukset


EV-II saavutettu 10.11.2011 (10-7-10-6-9-5-7 = 54p)

ERJ-I saavutettu 25.06.2014
Pisteet: 4+51+27+15+10 = 107p

KTK-III saavutettu 15.07.2014
Pisteet: 19-17-16-17 = 69p
Lausunto:
Hyvä sukupuoli- ja rotuleima. Tukeva pitkähkö kaula, pysty lapa. Selkeä säkä, lyhyt selkä. Lihaksikas vankka runko, pitkät vuohiset.

YLA3 saavutettu 20.07.2014
Pisteet: 21 (15+6) - 22 (13+9) - 17 - 14 - 5 = 79p
Sukutaulu


I. Mr Bojangles xx
xx-o, 171cm
ERJ-III, ERL II, YLA2, Class II
II. Moment 4 Life xx
xx-o, 166cm
III. Blazin xx
xx-o, 167cm
IIE. Pureless xx
xx-t, 168cm
IE. Miss Bonbon xx
xx-t, 171cm
IEI. Tommy's Time xx
xx-o, 168cm
IEE. Winey Wie xx
xx-t, 159cm
E. La Guenevere xx
xx-t, 165cm
Class II
EI. Overboard xx
xx-o, 164cm
EII. Love Light xx
xx-o, 169cm
EIE. Morning Sun xx
xx-t, 168cm
EE. Make Me Pure xx
xx-t, 170cm
EEI. Tripping xx
xx-o, 166cm
EEE. Something Beautiful xx
xx-t, 165cm

I. Mr Bojangles xx on vielä melko tuntematon täysiveriori, mutta potentiaalia tältä orilta löytyy vaikka muille jakaa. Jannu on kilpaillut jonkun verrane esteradoilla tuoden kotiin jo monta palkintoa. Jalostuksessa oria on käytetty vain satunnaisesti.

Ii. Moment 4 Life oli musta esteratsu, joka kilpaili parhaimpina vuosinaan jopa Grand Prix -tason radoilla. Ori debytoi myös koulukentillä, mutta tavallisten liikkeidensä vuoksi harvoin menestyi mainittavasti. Vanhempana se oli suosittu jalostusori ja orista onkin jäänyt useita satoja varsoja, niin puhtaita täysiverisiä kuin puoliverisiäkin. Iii. Blazin oli este- ja kenttäratsastuskilpailuissa aktiivisesti pyörinyt ruunikko ori. Se oli luonteeltaan poikkeuksellisen rohkea ja sisukas, ja pärjäsi siksi hyvin kenttäradoilla. Esteratsastuksessa ori starttasi 130-140cm -tasolla. Iie. Pureless oli rautias kantakirjatamma. Se vaihtoi nuorena kymmeniä kertoja kotiaan ja sai hankalan hevosen maineen. Tammalla oli kuitenkin uskomattomasti kapasiteettia estehevosena, ja onnekkaan sattuman kautta se päätyi saksalaiselle ammattiesteratsastajalle ja pääsi starttamaan myöhemmin jopa 150cm-tasolla kansainvälisissä kilpailuissa.

Ie. Miss Bonbon oli ruunikko suurikokoinen tamma, joka myytiin jo kaksivuotiaana kuuluisalle esteratsastajalle tulevaisuuden lupauksena. Tamma olikin hyvin kapasiteetikas, mutta sen luonne ei ollut sopiva kilpahevoselle: se oli stressiherkkä ja jännitti paljon, jolloin kilpailusuoritukset tuppasivat menemään mönkään. Se päätettiin siirtää siitostammaksi jo kahdeksanvuotiaana, vain kahden kilpailukauden jälkeen. Iei. Tommy's Time oli hyväsukuinen ori, jota käytettiiin paljon siitokseen jo nuorella iällä. Ori ei kuitenkaan suvustaan huolimatta saavuttanut erityistä menestystä estekentillä, ja niinpä se myytiin harrastajalle maastokaveriksi ja pikkuluokkiin kilpailtavaksi. Orin jälkeläiset ovat tunnettuja hyvästä käsiteltävyydestään. Iee. Winey Wie oli kimo tamma, joka kilpaili parhaimmillaan 120-130cm-tasolla. Se syntyi Saksassa, josta se myöhemmin myytiin Englantiin siitostammaksi kilpauransa päätyttyä. Winey Wie kantakirjattiin II palkinnolla.

E. La Guenevere on vähän aikaa sitten Saksaan tuotu estepainotteinen täysiveritamma. Kutsumanimeltään Veera on ottanut paikkansa tallin hermoheikoimpana tammana, mutta osoittanut lahjansa esteradoilla. Menestystä on tuotu kotiin myös kansainvälisiltä kilpakentiltä.

Ei. Overboard tulee laukkahevossuvusta, mutta siitä huolimatta ori ei itse koskaan startannut laukkaradoilla. Sen huomattiin olevan lahjakas hyppääjä sen ollessa kaksivuotias ja myöhemmin kimo ori myytiin saksailaiselle ratsutallille treenattavaksi. Esteradoilla se menestyi erinomaisesti ja starttasi parhaimmillaan 150cm-tasolla. Eii. Love Light kilpaili menestyksekkäästi risu- ja sekaestelaukoissa. Kimo ori voitti 25 startistaan peräti 11 ja pärjäsi erinomaisesti kovatasoisissakin lähdöissä. Luonteeltaan se oli hyvin sisukas ja varsinainen kuumakalle. Love Light jätti useita satoja jälkeläisiä. Eie. Morning Sun oli rautias tamma, joka kilpaili kaksi lähtöä risuesteradoilla, minkä jälkeen se päätettiin siirtää siitokseen, sillä suurta menestystä ei tullut. Hyvästä suvusta tuleva tamma jätti useita hienoja varsoja menestyneistä laukkahevosoreista.

Ee. Make Me Pure oli esteradoilla kunnostautunut rautias tamma. Se kilpaili englantilaisen ratsastajansa kanssa kansainvälisillä radoilla ja menestyi erinomaisesti. Tamman kilpaura kuitenkin päättyi loukkaantumiseen ja se siirrettiin siitokseen jo 10-vuotiaana. Eei. Tripping oli ruunikko ori, joka teki pitkän uran kilpaillen esteradoilla. Se aloitti kilpailemisen vasta kahdeksanvuotiaana, mutta nousi nopeasti taitavan pilottinsa kanssa aina Grand Prix -luokkiin asti. Hankalan, sisukkaan luonteensa takia ori ei ollut kovinkaan suosittu jalostuksessa, vaikka muuten kyvykäs olikin. Eee. Something Beautiful oli todella kaunispiirteinen ja siro raudikko. Se oli myös taitava esteratsu: todella varovainen ja tarkka jaloistaan ja nopea liikkeissään. Hyppykyky ei tammalla riittänyt aivan kuninkuusluokkiin asti, mutta se pärjäsi erinomaisesti 130cm-tasolla.

Jälkeläiset & jalostusinfo


Orista on 5kpl pakastetta jäljellä. Ota yhteyttä sähköpostilla.

27.09.2011 xx-o. Remington Ring xx (e. Rudelady xx)
15.04.2012 xx-t. Belphoebe REC (e. Bonnie Ring xx)
11.11.2012 xx-o. Bon Voyage SWA (e. Veneziana SWA )
21.11.2012 rp-t. Aloha Ring (e. Annabella HIP )
19.02.2013 trak-t. Lilia Berenice (e. Bad Apples Praya )
01.07.2014 rp-t. Lowlands Babette (e. Mulberry Shiriabel )

Astunut tamman Early Life O'Kalász xxKilpailumenestysERJ - 56 sijoitusta + 1 Cup-sijoitus

27.08.2011 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/30
22.08.2011 - Kutsu - ERJ 140-150cm - 4/50
25.09.2011 - Kutsu - ERJ 150cm - 3/30
26.09.2011 - Kutsu - ERJ 150cm - 4/30
27.09.2011 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/30
27.09.2011 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/30
29.09.2011 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/30
24.11.2011 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/30
25.11.2011 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/30
27.11.2011 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/30
28.01.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/30
24.01.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/30
26.01.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/30
27.01.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/30
11.02.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 7/50
11.02.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 7/50
25.02.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/50
27.02.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/50
30.03.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 6/60
31.03.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 7/60
24.03.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 4/30
27.03.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/80
29.03.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/80
30.03.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 8/80
13.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/30
16.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/30
28.03.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/40
30.03.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/40
24.04.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/30
12.05.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/30
11.04.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 5/40
12.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/40
15.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/40
25.03.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 2/60
06.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/38
20.05.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/30
17.07.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/30
19.07.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/30
07.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/30
01.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/30
03.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/30
28.11.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/50
05.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/40
07.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/40
25.11.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/30
26.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/30
28.12.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/30
22.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 4/30
23.12.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/30
27.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 3/30
27.12.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/30
28.12.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/30
23.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 4/30
24.12.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/30
13.02.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/46
14.02.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 6/41

31.03.2012 - Kutsu - ERJ-Cup 160cm - 10/203


Muut kisat - 19 sijoitusta

15.05.2012 - Kutsu - 90cm - 2/30
15.05.2012 - Kutsu - 100cm - 3/30
16.05.2012 - Kutsu - 100cm - 3/30
17.05.2012 - Kutsu - 90cm - 1/30
17.05.2012 - Kutsu - 100cm - 4/30
18.05.2012 - Kutsu - 110cm - 2/30
19.05.2012 - Kutsu - 90cm - 3/30
22.05.2012 - Kutsu - 90cm - 4/30
23.05.2012 - Kutsu - 110cm - 2/30
24.05.2012 - Kutsu - 90cm - 2/30
24.05.2012 - Kutsu - 110cm - 4/30

10.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 8/76
05.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 4/72
08.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 4/72
14.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 6/72
13.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 1/76
07.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 4/67
13.01.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 8/67
11.06.2014 - Kutsu - KERJ CIC2 - 1/43
Päiväkirja & valmennukset


07.12.2011 Kilpaura käyntiin
Jovin sivuille vaihdettiin ulkoasu, joka on paljon paremman näköinen kuin edellinen. Jovi kilpailee tällä hetkellä satunnaisesti ja harjoittelee kilparatsun elämää. Tammikuussa aloitamme hieman aktiivisemman kilpakauden. Keskitymme tällä hetkellä kotona treenaamiseen ja yritän saada pätevän valmentajan valmentamaan meitä. Ensi kaudella tavoitteena on huipputuloksia isommilta radoilta. Samalla toivon, että Jovi saisi huomiota tammojen omistajilta ja saataisiin ori kunnolla jalostuskäyttöön. Tällä hetkellä orilla kun on vain yksi jälkeläinen, orivarsa Remington Ring xx, joka itseasiassa seisoo samassa tallissa isänsä kanssa. Isässä ja pojassa on muuten aika paljon samaa näköä! Toivotaan, että Remingtonin kisaura lähtee yhtä hyvin käyntiin kun isänsä. Jovi on nimittäin napsinut sijoitukset melkein joka luokasta, mihin ollaan osallistuttu. Saa olla ylpeä ratsastaja ja omistaja!

15.03.2012 Kuulumisia kilparadoilta
Jovi on kiertänyt vanhempien hevosten mukana estekisoissa harjoittelemassa ja hyviä tuloksia on tullut. Hyviä tuloksia odotimmekin, sillä juuri ennen kautta pidetyt treenit menivät superhyvin. Jatkamme edelleen kilpailemista ja treenaamista. Orin kanssa kilpailut ovat kovin jänniä, sillä se tekee välillä uskomattoman uhkarohkeita hyppyjä ja lähestymisiä. Siinä ei ratsastaja voi tehdä mitään muuta kuin toivoa parasta. Onneksi orilla on huikea taito selvitä mitä hulluimmista tilanteista, joten olen alkanut jo vähän luottaa sen ratkaisuihin. Usein nämä ratkaisut ovat tuoneet meille ruusukkeitakin. Joville pitäisi saada pari jälkeläistä vielä ennen laatuarvosteluja, mutta onneksi niihin on vielä matkaa. Jovi on astunut oman täysiverikasvatin ja varsan pitäisi syntyä ihan pian. Pari muutakin tammaa olisi tarkoitus astuttaa Jovilla, kunhan sopiva aika löydetään.

15.02.2013 Jovi kisaeläkkeelle
Eilen kävimme viimeisissä varsinaisissa kisoissa. Kisat menivät hyvin, vaikka ihan luokkavoittoa emme saaneetkaan. Jovi on jättänyt jälkeensä loisteliaan kilpauran. Nyt kilparadat saavat jäädä taakse ja Jovi siirtyy jalostuskäyttöön. Toki välillä piipahdamme joissakin kisoissa mielen virkistykseksi, mutta aktiivinen kilpaileminen ei ole enää kuvioissa. Haluaisin viedä Jovin kenttäkisoihin kokeilemaan miten tuo koulupuoli ja maasto-osuus menee, joten saa nähdä mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Orilla on tällä hetkellä vasta neljä jälkeläistä ja viidennen pitäisi piakkoin syntyä. Se tulee siis olemaan jatkuvasti tarjolla jalostukseen ja toki toivon, että tammojen omistajat siitä kiinnostuu. Pikkuhiljaa pitäisi tähdätä laatuarvosteluihinkin ja ne tulevat varmasti olemaan osa Jovin tulevaisuutta. Orin isä on palkittu ERL II palkinnolla tammikuussa, joten luulisi Jovillakin olevan rahkeita hyviinkin palkintoihin. Nyt vain odotellaan, että orin omat jälkeläiset ovat kiertäneet tarpeeksi kisoja, jotta palkinto ei ainakaan jälkeläisnäytöistä jää kiinni.

09.04.2013 Estevalmennus (valmentaja Cery)
Jovi näytti mukavalta ravatessaan puolipitkällä ohjalla hyvin asettuneena ja pyöreänä. Sille ei tuottanut vaikeuksia tehdä niinkuin ratsastaja pyytää, päinvastoin se teki kaiken enemmän kuin mielellään. Lämmittelyssä otettiin ravipuomeja joita oli pitkällä sivulla ensin kolme. Niitä lisättiin joka kerta ja lopulta sarjalla oli kuusi puomia. Vaati hyvän lähestymisen, jotta vauhti riittää kaikkien puomien yli. Reipas tahti ja pohje kiinni, Jovi ylitti puomisarjan ensin kolahdellen ja vähän hätiköiden kun se huomasi puolivälissä, että vauhti ei ehkä riitä. Toisella kerralla se osasi jo itse kontrolloida vauhdin sopivaksi. Puomeista jokatoinen nostettiin kavaletiksi ja viimein ristikoksi jota ratsukko tuli laukassa. Jovin oli vaikea keskittyä askeliin kun se halusi vain hypätä kovaa ja korkealta. Saimme kuitenkin hyviäkin lähestymisiä ja valmennusta jatkettiin esteiden korkeutta nostaen.

10.05.2013 Estevalmennus valmentaja (sabina)
Kokosin hieman haastavampaa esterataa ratsastajan taluttaessa uteliaan orin kentälle. Aloitimme tunnin puomiharjoituksilla ja erilaisilla kuvioilla sekä siirtymisillä jotta ori saisi tarpeeksi veryttelyä pian koittavalle radalle. Reippaasti ja lennokkain askelin puomit ylittävä herra halusi pian jotain muutakin toimintaa ja vilkuili jatkuvasti korkeiden esteiden suuntaan. Aloitimme ensin 70 senttimetrisellä jumppasarjalla, joka taisi olla ratsun mielestä liian matala kunnolla hypättäväksi. Muutaman toiston jälkeen tämä tajusi, ettei pääsisi suurempien esteiden luokse ennen kuin suorittaisi tämän kunnialla. Sarjan jälkeen ratsukko hyppäsi metrisen pystyn muutaman kerran ja verytteli hieman raviympyröin ja laukannostoin. Seuraavana oli vuorossa 120 - 150 senttimetrisiä esteitä ratana. Kahdeksan esteen rata hieman jännitti ratsastajaa ja kehotinkin tätä pitämään pään kylmänä sekä hevosen ruodussa. Kun ratsukko suuntasi radalle, ori innostui toden teolla ja ratsastaja joutui hieman pidättelemään ennen kuin päästi orin reippaaseen laukkaan ja kohti ensimmäistä estettä. Kaksi kertaa radalla ja kumpikin ilman virheitä, hienoa! Hieman voisitte kuitenkin kotitreeneissä harjoitella askeleiden mitottamista, joidenkin esteiden kohdalla tuli meinaan liian kaukaa lähdettyä. Loppuveryttelyn aikaan annoin ratsastajalle palautteen tunnista.

23.04.2014 Pieniä haavereita
Jovi on onnistunut rikkomaan etujalkansa tarhassa. Ilmeisesti orilla on ollut hieman kevättä rinnassa ja se on kunnolla irrotellut ulkona tänä aamuna. Huomasin orin ontuvan kun hain sen myöhemmin päivällä sisälle syömään. Pakko siinä oli sitten kutsua eläinlääkäri paikalle, kun sen verran pahalta tuo Jovin käveleminen näytti. Eläinlääkäri tulikin melko nopeasti, vaikka olin itse kyllä varautunut monenkin tunnin odotukseen. Hän tutki Jovin jalan ja totesi sen vain venähtäneen pahasti. Lääkkeeksi lepoa ja muutama päivä sisällä, niin jalan pitäisi parantua itsellään. Tämän jälkeen pitää toki aloittaa rauhallisesti liikutus. Onneksi ori on jo kisaeläkkeellä, niin eipä tuo muutaman päivän tallissa seisominen sinänsä haittaa mitään. Ajattelin myös siirtää orin hetkeksi aikaa pienenpään tarhaan, jossa se ei pääse juoksemaan niin kovaa rallia. Jalka ehtiikin juuri parantua ajoissa, sillä ori pitäisi pian ilmoittaa kantakirjaustilaisuuteen ja muun muassa ERJ:n laatuarvosteluun.
Webdesign © melissa     Kuvat © Jessica M. & DVPonyClub