Blackcurrant xx menehtyi 31.3.2016

Blackcurrant xx

VIR MVA Ch, KTK-II, XLA-II, KERJ-III

 
Täyttää 4 vuotta 08.02.2013 || Tämä on virtuaalihevonen || © Jessica M.

Virallinen nimi:
Kutsumanimi:
Sukupuoli:
Syntymäaika
Rotu:
Säkäkorkeus:
Blackcurrant xx
Lara
tamma
09.02.2012, ikä
englantilainen täysiverinen
160cm
Rekisterinumero:
Koulutus:
Painotus:

Kasvattaja:
Omistaja:
VH13-006-0176
CIC3
kenttä

Conney Patrison, Iso-Britannia
Nora VRL-02066
Luonnekuvaus

Blackcurrant oli yksi niistä hevosista, jotka lähtivät matkaani Saksaan tuontimatkalta Iso-Britanniasta. Alunperin oli tarkoitus kokeilla miten tamma pärjää kenttäradoilla ja myydä se sen jälkeen uuteen kotiin joko kilpailemaan tai siitostammaksi. Odotukset eivät olleet aluksi kovin korkealla, sillä tamman suvussa on paljon hevosia, jotka eivät koskaan olleet edes nähneet kilparatoja. Tämä tamma ylitti kuitenkin kirkkaasti kaikkien odotukset ja kenttäradat valloitettiin hetkessä. Kaiken lisäksi Blackcurrantista eli Larasta on kuoriutunut hyvin nöyrä ja rehellinen hevonen. Kiinnyin tammaan niin kovasti, että se sai jäädä Special Ringiin jatkamaan kilpauraansa ja varsoja tekemään.

Lara on hoitaessa eloisa, mutta hyväkäytöksinen. Tamma on kovin utelias kaikkia ja kaikkia kohtaan, mikä saa sen vaikuttamaan hieman säheltäjältä. Sitä se aina aluksi onkin, mutta rahoittuu hetken kuluttua ja seisoo hiiren hiljaa paikoillaan koko loppuajan. Jokainen harja ja uusi väline täytyy tutkia sekä riepotella pitkin karsinaa. Lara on ihanan sydänmellinen tamma, joka ei tahdo kenellekään pahaa. Se tuleekin hyvin toimeen kaikkien ihmisten ja hevosten kanssa. Varusteet nähdessään Lara innostuu, koska se tietää pääsevänsä lempipuuhaansa eli työntekoon. Varusteiden laitto saattaa siis olla aika touhukasta tamman puolelta, mutta se seisahtuu heti kun tajuaa ettei sählääminen edistä ulos pääsyä. Taluttaessa tamman on säyseä, mutta kävelee verkkaisesti eteenpäin.

Lara on ratsastaessa energinen, mutta hyvin rehellinen ja nöyrä ratsu. Laran kanssa tärkeää on saada se keskittymään, sillä ajoittain se saattaa unohtaa miksi kentällä oikeastaan pyöritäänkään. Kun tamma keskittyy täysillä työntekoon ja oikein päin kulkemiseen, on se mitä mainioin ratsu. Lara on näyttävä varsinkin kouluratsuna, sillä tammalla on upeat keskiaskellajit ja kouluradalla nämä pääsevät oikeuksiinsa. Esteillä Lara on varovaisempi ja tarvitsee rohkean ratsastajan. Tamma ei kuitenkaan kiellä tai pelkää esteitä, se tarvitsee vain tukea ratsastajaltaan lähestymisiin ja hypyn ajoittamiseen. Laralla on hieno hyppytekniikka, josta se onkin saanut kiitosta valmentajilta. Maastossa tamma on säyseä ja maastoesteilläkin se käyttäytyy mallikkaasti. Tässäkin tapauksessa ratsastajan avut ja tuki on äärettömän tärkeää, ettei Lara haparoi esteillä liikaa.

Kilpailuista Lara nauttii todella paljon, ja tuntuu rauhoittuvan sekä keskittyvän kilpailupaikalla paremmin kuin kotona. Siksi se onkin ihanteellinen hevonen käsitellä kilpailutilanteissa. Tamma osaa luoda ratsastajalleen turvallisen tunteen. Kilpailuissa tamman keskittyminen on huipussaan ja siksi suoritus meneekin aina rutkasti paremmin kuin kotona treenatessa. Ehkä tämä onkin yksi syy hienoon kilpailumenestykseen. Kenttäradalla tammalla on matkaa voittava laukka, joka takaa varman sijoituksen, jos muuten vaan kaikki menee putkeen.Saavutukset


VIR MVA Ch myönnetty 14.2.2016

KTK-II saavutettu 15.10.2014
Pisteet: 17 - 19 - 20 - 18 = 74p

XLA-II saavutettu 20.09.2015
Pisteet: 23 + 16 + 28 + 25 + 3 = 95p

KERJ-III saavutettu 25.10.2015
Pisteet: 8 + 40 + 12,5 + 12 + 10 = 82,5p
Sukutaulu


I. Black Mambo xx
xx-o, 162cm
II. Currant Line xx
xx-o, 165cm
III. Liener xx
xx-o
IIE. Currantes xx
xx-t
IE. Marlene xx
xx-t, 158cm
IEI. Blackwood's Jupiter xx
xx-o
IEE. Madeleinet xx
xx-t
E. Coverwood's Carrie xx
xx-t, 157cm
EI. Copytor xx
xx-o, 159cm
EII. Cawboy xx
xx-o, 163cm
EIE. Marshama xx
xx-t, 161cm
EE. Blacksess xx
xx-t, 162cm
EEI. Sensitive Touch xx
xx-o, 165cm
EEE. Blainess xx
xx-t, 157cm

Isä Black Mambo xx on 162cm korkea, ruunikko englantilainen täysiverinen-ori joka on nyt jo siirtynyt koko päiväiseksi jalostusoriksi, mutta joka kisasi nuorempana erittäin ahkerasti painotuslajissaan kenttäratsastuksessa. Orin menestys olikin ihan kiitettävää sen kisauran aikana ja siksi Black Mambon nimi tunnetaan edelleen hyvin laajalti kenttäratsastuspiireissä. Nyt jalostusorina Black Mambolle löytyy todella paljon kysyntää kenttäratsujen jalostuksessa ja senpä vuoksi jälkeläisiä onkin siunaantunut jo kaksikymmentäyhdeksän kappaletta ja jälkeläisiä on varmasti tulossa lisääkin jos se kenttäratsukasvattajista riippuu. Tämä herra on myös keretty palkitsemaan kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimäisellä palkinnolla, joten se ei ainakaan vähennä jalostuskysyntää.

Isänemä Marlene xx oli ruunikko, 158cm korkea englantilainen täysiverinen-tamma joka toimi elinaikanaan omistajansa täysipäiväisenä kenttäratsuna. Tamma menestyi todella hyvin oman tasonsa luokissa ja omasi vielä kaiken lisäksi erittäin kauniin ulkomuodon, josta Marlene saikin usein kehuja. Tämä neiti kerettiin palkita sen elämän aikana kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla, sekä kantakirjaustilaisuudessa ensimäisellä palkinnolla. Jälkeläisiä Marlenelle siunaantui kumminkin vain yksi kappale, sillä sen omistaja ei enempää halunnut teettää.

Isänemänisä Blackwood's Jupiter xx oli 159cm korkea, tummanruunikko englantilainen täysiverinen-ori joka ei niinkään päässyt ulkonäöllään ihastuttamaan, mutta omasi sen sijaan erinomaisen kapasiteetin kenttäratsastukseen. Blackwood's Jupiter pärjäsi nimittäin jo nuoresta lähtien paremmin kuin monet rotutoverinsa, saatika ikätoverinsa ja senpä vuoksi orin nimi jäi erittäin monien mieleen. Varsojakin tälle herralle siunaantui huimat viisikymmentäkaksi kappaletta ja siitä huolimatta kysyntää olisi riittänyt useammallekin jälkeläiselle.

Isänemänemä Madeleinet xx oli 156cm korkea, ruunikko englantilainen täysiverinen-tamma joka painottui vain ja ainoastaan kenttäratsastukseen elämänsä aikana ja vieläpä erittäin hyvillä tuloksilla. Tämä neiti nimittäin voitti tai ainakin sijoittui lähes jokaisissa kisoissa joihin sen kanssa osallistuttiin ja hyvästä menestyksestä kertoikin jo se, että Madeleinet palkittiin aikanaan kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimäisellä palkinnolla, sekä täysillä pisteillä. Jälkeläisiäkin kerkesi siunaantumaan yhteensä kolme kappaletta, jotka kaikki menestyivät kenttäratsastuksessa.

Isänisä Currant Line xx oli 165cm korkea, musta englantilainen täysiverinen-ori joka kilpaili satunnaisen menestyksen siivittämänä kenttäratsastuskilpailuissa omistajansa palkkaaman kilpailijan kanssa. Omistaja itse ei kilpailut Currant Linellä koska pelkäsi mokaavansa ja orin jalostusarvon kärsivän siitä, mutta ei ulkopuolisesta kilpailijasta ainakaan haittaa ollut, sillä kysyntää jalostukselle löytyi yhteensä kymmenen varsan verran. Ori elikin hyvän ja antoisan elämän aina siihen saakka kunnes se menehtyi luonnollisesti vanhuuteen 27-vuoden iässä.

Isänisänemä Currantes xx oli 167cm korkea, musta englantilainen täysiverinen-tamma joka painottui lähes tulkoon vain ja ainoastaan kenttäratsastukseen elämänsä aikana. Kumminkin tamman kanssa käytiin aina välillä kokeilemassa este- ja kouluratsastuskisojakin mielen virkeänä pitämisen vuoksi ja niistäkin tuli satunnaisesti ihan kivasti sijoituksia. Kumminkin kenttäratsastuksen ollessa Currantesin pääpainotuslaji, käytettiin tamma kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelussa, jossa palkinnoksi tuli toinen palkinto.

Isänisänisä Liener xx oli 162cm korkea, tummanruunikko englantilainen täysiverinen-ori jonka kanssa käytiin todella usein kilpailemassa esteratsastuskilpailuissa. Ori myös pärjäsi omassa lajissaan todella hyvin ja kun Liener oli vielä rakenteeltaankin hyvin rodunomainen niin eihän oria voinut olla viemättä kantakirjaustilaisuuteen arvosteltavaksi. Kantakirjauksesta tulikin kotiinviemisiksi toinen palkinto lähes täysillä pisteillä ja tämän jälkeen ori jätettiinkin täysipäiväiseksi jalostusoriksi. Jälkeläisiä Lienerille kerkesi kertymään yhteensä neljäkymmentäkaksi kappaletta ennen kuin se menehtyi luonnollisesti vanhuuteen 25-vuoden iässä.

Emä Coverwood's Carrie xx on 157cm korkea, tummanruunikko englantilainen täysiverinen-tamma joka on nykyisin jo eläkkeellä, mutta jonka kanssa kilpailtiin tamman nuoruusvuosina erittäin menestyksekkäästi sen painotuslajissa kenttäratsastuksessa. Tamma voitti useimmat kisat joihin otti osaa ja useista voitoista olikin selkeästi suuri hyöty kun tamma vietiin kenttäratsastusjaoksen laatuarvosteluun 14-vuotiaana, jolloin Coverwood's Carrie palkittiin ensimäisellä palkinnolla. Jälkeläisiä tamma on kerennyt saamaan jo neljä kappaletta ja omistajan mielestä jälkeläismäärä onkin täynnä, joten enempää varsoja tältä neidiltä ei tulla näkemään. Seuraavaksi tamman omistaja onkin suunnitellut kantakirjaukseen menoa, mutta sen tuloksen saa tietää tietenkin vasta tilaisuuden jälkeen.

Emänisä Copytor xx oli 159cm korkea, ruunikko englantilainen täysiverinen-ori joka painottui elämänsä aikana kenttäratsastukseen. Menestys kyseisessä lajissa oli hieman vaihtelevaa ja siksi Copytoria ei suoraan voinut sanoa hyväksi, eikä huonoksi kenttäratsuksi vaan ori oli aikalailla keskivertoratsu. Onneksi herran erinomaisen rodunomainen ja komea ulkonäkö paikkasi puutteet kisamenestyksessä ja Copytor palkittiinkin elämänsä aikana kantakirjaustilaisuudessa toisella palkinnolla. Jälkeläisiä tälle herralle kerkesi siunaantumaan yhteensä kaksikymmentäyksi kappaletta ennen kuin se menehtyi luonnollisesti vanhuuteen 22-vuoden iässä.

Emänisänemä Marshama xx oli 161cm korkea, tummanruunikko englantilainen täysiverinen-tamma joka painottui aikanansa esteratsastukseen ja vieläpä erinomaisen kapasiteetin omaavana. Tamma nähtiinkin usein kilpailemassa kansainvälisellä tasolla ja hyvinkin korkeissa luokissa ja siksi suurin osa esteratsastuspiireissä liikkuneista tunsi Marshaman nimen erittäin hyvin. Jälkeläisiä tälle neidille siunaantui yhteensä viisi kappaletta, joista kaikki perivät emänsä erinomaisen hyppykapasiteetin yhtä lukuunottamatta.

Emänisänisä Cawboy xx oli 163cm korkea, ruunikko englantilainen täysiverinen-ori joka painottui täysin kouluratsastukseen ja vaikka tämän herran kanssa kilpailtiinkin ainoastaan helpoissa luokissa, oli menestys silti sen verran päätä huimaavaa että Cawboyn omistaja oli enemmän kuin tyytyväinen ratsunsa menestykseen. Oria käytiin näyttämässä myös kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa, jossa palkinnoksi tuli ensimäinen palkinto ja tämän jälkeen herra siirtyikin kokonaan jalostuskäyttöön. Cawboy sai elämänsä aikana yhteensä viisitoista varsaa, joista suurin osa painottui kenttäratsastukseen.

Emänemä Blacksess xx oli 162cm korkea, musta englantilainen täysiverinen-tamma joka painottui suurimmilta osin kenttäratsastukseen, vaikka tamman kanssa kokeiltiin satunnaisesti myös este- ja koulukilpailuita. Menestys este- ja koulukilpailuissa ei ollut ollenkaan niin hyvää kuin kenttäkisoissa ja siksi Blacksess vietiinkin ainoastaan kenttäratsastusjaoksen laatuarvosteluun, josta tuli palkinnoksi kolmas palkinto. Jälkeläisiä tamma ei saanut elämänsä aikana kuin yhden kappaleen, mutta sekin riitti jatkamaan tamman sukua.

Emänemänisä Sensitive Touch xx oli 165cm korkea, musta englantilainen täysiverinen-ori ja se painottui täysin kenttäratsastukseen koko elämänsä ajan. Koska ori oli omassa lajissaan äärimmäisen hyvä, ei sen omistaja raaskinut jättää ratsuaan eläkkeelle ennen kuin vasta 18-vuotiaana ja silloinkin Sensitive Touch jäi eläkkeelle ainoastaan loukkaantumisensa vuoksi. Jotain hyvää ahkerasta kisaamisesta kumminkin koitua, sillä ori palkittiin kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimäisellä palkinnolla, sekä lähes täysillä pisteillä.

Emänemänemä Blainess xx oli 157cm korkea, tummanruunikko englantilainen täysiverinen-tamma joka painottui kenttäratsastukseen vaikkakin painotuslaji olikin alunperin laukkaratsastus. Koska tamma ei soveltunut alkuunsakkaan alkuperäiseen painotuslajiinsa, kokeili sen omistaja hieman varauksella kenttäratsastusta ja niinpä tammalle löydettiin aivan täydellinen painotuslaji. Blainess palkittiin elämänsä aikana kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla, sekä kantakirjaustilaisuudessa ensimäisellä palkinnolla.

© *lumienkuli*Jälkeläiset

13.09.2013 xx-t. Blackdawn Ring xx (i. Eastway of the Dawn)
12.10.2013 xx-t. Blizz Ring xx (i. Route 66 xx)
15.12.2013 rbsh-o. Bardonnet GEM (i. Melor TE)
16.12.2014 xx-t. Ryder Ring xx (i. Route 66 xx)
15.12.2015 rbsh-o. Arkadi (i. Akimon Pelez)
25.12.2015 xx-t. Goldcurrant xx (i. Gold Bar xx)
KilpailumenestysKERJ - 37 sijoitusta

18.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 3/50
19.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 5/50
07.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 2/50
10.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 3/50
17.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 6/50
14.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 2/30
15.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 5/30
16.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 5/30
18.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/55
03.01.2013 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 3/44
06.01.2013 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/44
20.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 2/26
27.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 1/37
16.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/28
17.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 2/28
19.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/28
20.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 5/28
09.01.2013 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 1/43
23.01.2013 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 3/16
26.01.2013 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 2/16
10.02.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 4/22
17.02.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 3/21
05.02.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 6/49
11.02.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 1/49
21.02.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 3/49
17.02.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 6/38
18.02.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 3/38
01.03.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 1/23
02.03.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 4/23
05.03.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 1/23
27.02.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 2/50
26.02.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 3/41
27.02.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 2/41
02.03.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 4/41
09.03.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 5/41
13.03.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 3/41
14.03.2013 - Kutsu - KERJ CIC3 - 3/41


MEJ - 0 sijoitusta + 1 Cup-sijoitus

15.02.2013 - Kutsu - MEJ-cup 130cm - 4/17
Päiväkirja & valmennukset


26.04.2015 Vibajan kouluvalmennus
Olinkin tässä viimeaikoina käynyt tiuhaan tahtiin Noran luona Ringissä valmentamassa hänen hevosiaan. Vielä en ollut koulua päässyt valmentamaan, joten tänään olisi hieman rauhallisempaa menoa kouluradalla. Hetkeksi saivat esteet riittää siis. Nora oli valinnut valmennettavaksi tamma Laran, ja voihan kukkakaali, kun tamman näin. Aivan upea täysiveritamma, joka ulkomuodoltaan ainakin sai sydämeni jättämään lyönnin välistä. Noran kertoman mukaan, tamma on myös luonteeltaan samanlainen, aivan upea yksilö. Omine pienine vikoineen, mutta silti niin rakastettava. Katselin kentän laidalla kun parivaljakko verrytteli omassa tahdissaan. Säpsähdin todellisuuteen, kun Nora huuteli, että kuola valuu vielä. Pyyhkäisin suupieltäni piruillakseni takaisin.

Vaativalle tasolle koulutettu tamma saisi tänään myös sen mukaista treeniä, mikä myös tarkoittaisi Noran vatsalihasten koulimista. Aloittaisimme tänään ravityöskentelyllä ja pitäisimme myös sen siinä pitkälti. Ratsastaja oli saanut tamman verryteltyä hyvin, joten pystyimme aloittamaan työnteon saman tien. Ensin mentäisiin lyhyeltä sivulta kohti pitkää sivua kootussa ravissa, nurkassa voltti, josta sulkutaivutusta kentän puoleen väliin, taas voltti ja loppu pitkäsivu avotaivutusta. Voltti auttaa välissä hyvin asettamaan hevosen avotaivutukseen, josta on suuri etu. Hevonen suoristetaan lyhyellä sivulla. Kulmasta aloitetaan kokorataleikkaalla laukassa tehden laukanvaihdon samalla. Päästessään lyhyelle sivulle, koottua ravia ja puolesta välistä kohti ns. tuomaria, eli minua, kuten tervehdys konsanaan. Keskellä kenttää pysähdys, peruutus ja matka jatkuu kootussa ravissa ohitseni vasemmalle, pitkä sivu normaalisti ja saman toisto. Nora katseli minua hetken aikaa ja pyöritteli silmiään. Kyllä se siitä, hyvin se menee teiltä, myötäilin vakuuttavasti.

Nora aloitti hyvin voltilla ja vaikka se olikin hieman haastavaa saada hevonen sulkutaivutukseen voltista, kun asetukset ovat aivan erilaisia, Nora suoriutui hyvin. Larakin tiesi selkeästi mitä siltä haetaan ja ilman vastarintaa teki loistavaa yhteistyötä. Ratsastaja piti hyvin ulkojalalla vastaan, että tamman takaosa pysyi oikealla kohdallaan. Myös sisäjalka pysyi tasaisesti paikallaan ja ohjakset olivat pehmeästi, mutta tuntumalla, ettei tamman lapa lähtenyt karkaamaan. Puolessa välissä kenttää voltille, josta sitten taas avotaivutusta. Avotaivutuksessa sen sijaan hevosen etupään tulee olla pois uralta, kuten olisi ratsastamassa voltille kokoajan. Muista pitää eteenpäinpyrkivä ravi, jotta avo sujuisi mahdollisimman hyvin. Vaikka kootussa ravissa mentiin, ei se silti saa olla tahditon, vaan hevosta täytyy myös muistuttaa välillä menemään eteenkinpäin. Avo sujui myös erinomaisesti, kuten sulkutaivutuskin. Parivaljakko osasi selkeästi hoitaa taivutukset kunnialla. Lyhyen sivun koittaessa suoristettiin hevonen, josta päästiinkin laukkasiirtymiseen ja kokorataleikkaalla laukan vaihtoon. Siirtyminen sujui hyvin, mutta laukanvaihtoapu ei ollut tarpeeksi selkeä, vaan tamma jäi jumittamaan laukkaan, eikä ymmärtänyt heti apua. Ei se mitään, jatkakaa vain rataa kohti minua, huutelin perään. Rata saatiin tehtyä loppuun ja aloitimme uudestaan saman. Noran tehdessä rataa huutelin siinä samalla ohjeita. Muista näyttää selkeästi, että haluat vaihtaa laukan, unohda varsinainen tekniikka, vain ainoastaan vaihdat laukan, katse sinne minne haluat laukan vaihtuvan, nojaat hieman taaksepäin ja varmistat, että asetat jalat oikeinpäin. Tässä tapauksessa siis vasen jalka eteen ja oikea taakse. Lara on sen verran korkealle koulutettu, että hevonen varmasti ymmärtää. Laukanvaihto onnistui tällä kertaa paremmin ja saimme puhtaan suorituksen. Pieni huilitauko välissä, kävelyä pitkillä ohjilla. Sitten taas pääsimme jatkamaan suoritusta, mutta toiseen suuntaan. Rata suoriutui myös toiseen suuntaan erinomaisesti ja en voinut kuin ihailla parivaljakon suoritusta. Lopussa hieman ravailtiin pitkillä ohjilla, kunnolla venytellen. Mahtava suoritus ja on siinä kyllä upea tamma sinulla, kiittelin Noraa hyvästä valmennuksesta.

Webdesign © melissa     Kuvat © Jessica M. & DVPonyClub