Menehtyi tallipalossa hengittämäänsä savuun 16. huhtikuuta 2015.

Urban

tummanruunikko hannoverinhevosori, säkäkorkeus 167cm
syntynyt 01.05.2014 Saksassa, 11-vuotias, rekisterinumero VH14-011-0289
omistaja Miia VRL-10864, kasvattaja Lars Vierhaus, Saksa
koulupainotteinen, koulutustaso Int I

Urban on hoitaessa vähän häslä. Ori kannattaakin sitoa kiinni, jos sen kanssa ei ole aikaa temppuilla muuten vain, Upi kun ei kuuntele innostuessaan ollenkaan käsittelijän komentoja.

Ratsuna, erityisesti sileällä Upi on aivan loistava otus. Ori on herkkä ja tarkka jaloistaan, sekä se työskentelee aina mielellään keskittyen täysillä.

Sukutiedot

Unrath evm
hann, rn 166cm
Umbach
hann, trn 167cm
Utten hann, m 168cm
Irmtraud hann, prt 164cm
Kiefer Brigitte
hann, mkm 161cm
Beringar hann, mkm 166cm
Emmeline hann, m 162cm
Roswitha evm
hann, trn 162cm
Romi
hann, mrn 165cm
Resi xx trn 163cm
Wilfrida hann, prn 165cm
Gerda
hann, prn 163cm
Liutbold Gitz hann, trt 165cm
Sigrun hann, tprn 164cm

Urbanin isä Unrath on saksalainen edelleen kasvattajansa omistuksessa oleva grand prix -tasoinen kilparatsu. Ruunikko ori on luonteltaan hyvin yhteistyökykyinen, vaikka orimaisuuttakin Unrathista löytyy. Orin kilpailumenestys on ollut hyvää jo orin aloittaessa kilpauransa nuorena ja nyt ikävuosien karttuessa menestys on vain parantunut. 166 cm korkealla Unrathilla on 20 jälkeläistä, joista 12 on oreja. Jälkeläisistä vanhimmat ovat kerenneet jo aloittaa kilpauransa ja sen perusteella Unrath on periyttänyt varsoilleen värinsä lisäksi myös omat ratsunominaisuutensa ja yhteistyöhaluisen luonteensa.

Upin emä Roswitha on hieman vaatimattomampi tapaus. Jo 16-vuotias hannoverinhevostamma on viettänyt lähes koko elämänsä siitostammana Lars Vierhausin omistuksessa. Nuorempana tamma kilpaili hieman helpolla tasolla, mutta nopeasti kävi ilmi ettei Roswithalla ollut tarpeeksi varma luonne kilpailustressin ja outojen paikkojen sietämiseen. Kuitenkin hyvin lempeäluonteinen tamma oli rakenteeltaan ja liikkeiltään hyvä, joten tamma jätettiin edelleen omaan talliin jalostuksen kantatammaksi. 9 varsaa tehnyt Roswitha onkin erityisesti varmaluonteisiin oreihin yhdistettynä tehnyt hyvärakenteisia ja -luonteisia kilparatsuja.

Jälkeläiset

s. 13.09.2014 fwb-t Tieler Ishildis (e. Methildis)
s. 14.09.2014 fwb-o Tieler Uar (e. Gabriele)
s. 08.03.2015 hann-o Urban Legend (e. Bloody Lie)

Kilpailutiedot

Ominaisuuspisteet
Hyppykapasiteetti ja rohkeus 0.00 op.
Nopeus ja kestävyys 0.00 op.
Kuuliaisuus ja luonne 2073.51 op.
Tahti ja irtonaisuus 2628.44 op.
Tarkkuus ja ketteryys 0.00 op.
Kouluratsastuksessa 4701.95 ominaisuuspistettä, kilpailee tasolla 9/10

Päiväkirja

02.06.2014
Trailerista könysi ulos raamikas, mutta hermostuneen näköinen ruunikko. Upiksi nimeämäni ori on toinen koulupainotteinen orimme ja näin se saakin ensialkuun jäädä koulupuolen viimeiseksi oriksi. Upi steppaili pihassa taluttajansa ympärillä ja ihan yhtäkkiä päätti ilmeisesti ilmoittaa tulostaan, sillä kohta rauhallinen suomalainen perinnemaisema raikui orin pörinästä ja hörinästä. Krispin ei tainnut kovasti välittää uudesta isoäänisestä tulijasta, tai ainakin suokkiorin äkäinen hirnahdus ja ilmeisesti kunnon potku karsinanoveen hiljensi hannoverin välittömästi. Toivottavasti orit tulisivat vielä toimeen keskenään.

03.06.2014
Aamurehuja jakaessani Upin karsinasta kurkisteli pirteä ja utelias ruskea poni. Päivän aikana Upin tarha tuntui saavan orilta liikaakin huomiota, joten liikojen energioiden purkamiseksi otin orin illalla tarhastaan maneesiin irtojuoksutettavaksi. Hyvä kun ehdin päästää ruunikon irti, kun se jo veti pukkilaukkaa ympäri maneesia. Upin juostua sydämensä kyllyydestä tuli ori omasta aloitteestaan luokseni. Talliin mennessä perässä kulki rento ja hikinen ori. Pesin orin rauhassa ja ilokseni huomasin sen suhtautuvan suihkutteluun rauhallisesti. Johan se olikin säikkynyt niin omaa rehuastiaansa kuin omaa kaulahuiviani...

Tämä on virtuaalihevonen.