Nukkui pois 3. toukokuuta 2015.

Gabriele

tummanruunikko trakehner-tamma, säkäkorkeus 164cm
syntynyt 10.04.2014 Saksassa, 21-vuotias, rekisterinumero VH14-021-0254
omistaja Miia VRL-10864, kasvattaja Hans Friman, Saksa
koulupainotteinen, koulutustaso Prix St. Georges, ominaisuuspisteet 3879.54, kilpailutaso 8

Gabriele on miellyttämishaluinen ja herkkä kouluratsu. Tallilla Ellaksi kutsuttua tammaa suositaan häpeämättömästi etenkin hoitamisen saralla, koska Ellalla on tapana olla ylisöpö ja aivan liian hellyyttävä sylivauvaheppa.

Hoitaessa Ellaa ei ole missään nimessä tarvista sitoa kiinni, sillä tamma pysyy kyllä karsinassa rauhassa paikoillaan muutenkin. Karsinan ovenkaan suhteen ei tarvitse olla huolissaan, ei Ellaa kiinnosta lähteä omille teilleen kesken hoitotuokion vaikka tamman jättäisi hetkeksi yksinkin. Taluttaessa laidunta kohti Ellaa saa vähän pidätellä, sillä tamma on etenkin keväisin kovin innokas pääsemään laitumelle rälläämään. Ella tulee hyvin luokse vihellyksestä, mutta varmuuden vuoksi on parasta kantaa taskussa leipäpalaa, sillä vilkasta tammaa ei aina ehdi saada riimusta kiinni ennen kuin se herkkujen puutteeseen pettyneenä livistää takaisin laiduntamaan.

Ratsuna Ella on perusmukava, tosin ehkä vähän liiankin herkkä. Ella saattaa nähdä silloin tällöin pieniä vihreitä miehiä, mutta päättäväisen ja rauhallisen ratsastajan kanssa tamman saa nopeasti rentoutumaan ja unohtamaan maneesin nurkissa hiipivät hirviöt. Miellyttämishaluisena ruunikosta on alkanut tulla hieman liiankin automaattinen, minkä takia Ellan kanssa pitää osata tehdä toistot aina hieman erilailla jotta tamma ei ala tekemään tehtäviä itsekseen. Ella on koulutettu intermediate I -tasolle ja ihan parhaintaan esittääkseen se tarvitsee kokeneen ja taitavan ratsastajan, mutta matalamman tason juttuja tammalla voi tehdä ihan aloittelijatkin.

Kilpailuissa tamma on normaalia vilkkaampi. Ella saattaa yrittää pyöriä hermostuneena ympyrää ja heilua puolelta toiselle, kun pitäisi koko ajan tietää mitä missäkin tapahtuu. Vielä verryttelyssäkin tamma saattaa vilkuilla hätäisesti ympärilleen, mutta patistamalla tammaa töihin Ellakin alkaa keskittyä oikeaan asiaan. Kuljetettavana Ella on todella helppo, se kävelee vaikka vieraan ihmisen perässä täysin pimeään traileriin kyseenalaistamatta asiaa mitenkään. Ella on hyvä seuralainen aremmille kuljetettaville, sillä se jaksaa seisoa trailerissa rauhassa eikä se hermostu vaikka toinen kyytiläinen hermostuisikin.

Sukutiedot

Fonso evm
trak, 166cm mrn
Theiss Adalhard
trak, 168cm m
Theiss Reamonn trak
Adalie trak
Freya
trak, 164cm trn
Xiomar xx
Schreiner Flora trak
Raugott Gabriella evm
trak, 165cm tprn
Vermisst xx
167cm rn
Verirrt xx
Dama xx
Raugott Giselle
trak, 164cm prt
Hamlyn trak
Genevieve trak

Gabrielen isä Fonso on syntynyt samalla tallilla, kuin Gabrielekin. Mustanruunikko ori kilpailee edelleen menestyksekkäästi intermediate II -tasolla Saksassa. 166 senttinen ori on luonteeltaan hyvin helppo käsiteltävä ja hyvän luonteen ja hyvän kapasiteetin turvin Fonsolla onkin jo 18 jälkeläistä, joista 7 tammoja.

Raugott Gabriella on saksalaissyntyinen, nykyään Tanskassa asuva kauniin tummanpunainen ruunikko. Alunperin tammasta piti tulla Raugottin siittolaan kilparatsu ja myöhemmin siitostamma, mutta loukkaantumisen vuoksi Gabriellasta ei tullut koskaan kilparatsua. Sen sijaan hyväsukuinen tamma muutti siitostammaksi Hans Frimanille, joka teetti Gabriellasta kaksi varsaa ja myi tamman sen jälkeen harrasteratsuksi Tanskaan.

Jälkeläiset

s. 02.07.2014 bsh-t Tieler Gianna (i. Xaxado do Marcon)
s. 14.09.2014 fwb-o Tieler Uar (i. Urban)

Päiväkirja

01.06.2014
Trakehnerinhevostamma Gabriele, holsteininhevostamma Methildis sekä suomenhevosori Krispin muuttivat tänään Tieleriin ensimmäisinä hevosina ikinä! Saksasta yhdessä Suomeen matkanneet Gabriele ja Methildis olivat kuulemani mukaan rauhallisia ja kokeneen oloisia matkustajia vaikka ikää tammoilla ei ole kuin muutama vuosi. Suomen rajojen sisällä muuttanut kolmevuotias Krispin sen sijaan oli kuulemma järjestänyt tammayleisön innoittamana jo lastauksessa ensimmäisen show'nsa ja jatkanut melkolailla samoissa tunnelmissa koko matkan, aina Tielerin pihaan saakka.

Koko konkkaronkka pääsi trailerista suoraa omiin tarhoihinsa, Krispin valitettavasti vielä yksinään, sillä seuraava oritallin asukki, saksalainen ratsuponiori Gottzschmidt Fritzi on edelleen Saksassa. Tammat pääsivät suoraa yhteiseen tarhaan, sillä erottamiselle ei ole oikein syitä tammojen asuttua yhdessä jo Saksassa.

05.06.2014
Ratsastin Ellan tänään kevyesti maneesissa. Takimmaisessa nurkassa asuu ilmeisesti joku mörkö, koska siellä ei voitu käydä kertaakaan ja pelkkä nurkan lähestyminen sai aikaan kovat pörinät. Pääty-ympyrällä (kaukana epäilyttävästä nurkasta) sain Ellasta irti aika kivoja liikkeitä, vaikka se tallissa seisottuaan ei oikein jaksanut kuunnella tai keskittyä.

Tämä on virtuaalihevonen.