Alethea Aeris

ruunikonkimo trakehner-tamma, säkäkorkeus 166cm
syntynyt 13.03.2015, 8-vuotias, rekisterinumero VH15-021-0295
omistaja Miia VRL-10864, kasvattaja Airlea Sporthorses
koulupainotteinen, koulutustaso Grand Prix, kouluratsastuksessa 6648.8 ominaisuuspistettä, kilpailee tasolla 11

Kuvaa ei voida näyttää. Kuvaa ei voida näyttää.
© Flickr.com / Jean, lisenssillä CC BY 2.0, alkuperäiset kuvat: x ja x

Alethea on ihan käsittämättömän upea tamma Tielerin kaltaiselle tavis-suomalaiselle tallille. Niin Alethean sukujuuret, kuin liikkeet ja luonnekin ovat kuin suoraa satukirjoista. Tallilla Alluna tunnettu trakehner onkin tallin suurin ylpeydenaihe.

Allu on hoitaessa varsin mutkaton ja rento tamma. Se ei ujostele outoakaan käsittelyä tai käsittelijää. Alun vieraskoreuden jälkeen Allusta saa jokainen hyvän kaverin, joka muistaa aina tavatessa miten kyseisen kaksijalkaisen sai paljastamaan herkkukätkönsä. Mitenkään ruualle perso Allu ei kuitenkaan ole, vaan siltä voi kyllä kieltääkin herkut - ei sitä niin kiinnosta, saako se herkkuja vai vain paijausta, tosin molempi parempi.

Ratsuna kimo on hieman vaativampi, se kuumuu kyllä jos sille antaa aikaa kerätä kierroksia. Allu on todella herkkä pienillekin avuille ja sen kanssa vähän on enemmän. Etenkin vaativaa koulua harjoitellessa Allu tarvitsee selkäänsä hyvin kokeneen ja taitavan ratsastajan, sillä tamma ei ole missään nimessä automaatti vaan asioita tulee osata pyytää sievästi mutta päättäväisesti. Tavallista hömpöttelyä kimon kanssa voi kuitenkin harrastaa melkolailla kuka vaan, kunhan ohjasote pysyy pehmeänä ja rauhallisena.

Sukutiedot

Highway Starr SIN
TRAK, rn 171cm
Verano Starr SIN
TRAK, km 170cm
Chalyén
Waldnymphe
Serenade F
TRAK, prn 169cm
Skyé VIR MVA Ch, KTK-II
Gaudiana
Althena Vegas
TRAK, km 167cm
Snowflake's Delta
TRAK, rt 169cm
Alté
Kristall Feast
Tourniquette Vegas KRJ-I
TRAK, km 160cm
Tourin Omet
Chiara Mia xx

Jälkeläiset

s. 21.13.1990 Varsuliini (e. Emokkiliini)

Päiväkirja

10.06.2015 - kouluvalmennus, valmentajana Pipsa
Miian kanssa olimme sopineet harjoittelevamme tänään Alethean tulevaa Kür-ohjelmaa. Tarkoituksenani oli katsoa ensin ohjelma kerran läpi ja ryhtyä sitten työstämään ohjelman vaikeita kohtia. Alethean rataa katsoessani huomasin sen vahvuuksiksi erittäin hyvät lisäykset, erityisesti ravissa se polki hyvin alleen. Myös koko radan ajan tamman muoto pysyi hyvänä. Heikkouksia sen sijaan olivat piaffe-passage-piaffe-siirtymät, joissa hevonen jännittyi helposti ja muotokin rikkoutui hetkellisesti. Ohjelma kokonaisuudessaan oli oikein onnistunut ja toi hyvin esille ratsukon vahvuuksia. Myös musiikki sopi esitykseen erittäin hyvin ja sen vaativuustaso oli ratsukolle sopiva.

Koska muuta ongelmaa ei juurikaan ollut, siirryimme hiomaan siirtymiä piaffesta passageen. Siirtymästä tuli helposti hätäinen ja hieman töksähtävä. Puoliverinen protestoi siirtymistä myös kipakalla hännänhuiskaisulla. Tamma oli hyvin herkkä, joten sille riitti aivan pienen pieni apu siirtymässä, mutta toisaalta tuntumaa ei kuitenkaan saanut heittää pois. Passagessa askellus jäi myös hieman vajavaiseksi ja tamman kintereet olisivat saaneet koukistua enemmän. Toistojen myötä siirtymät alkoivat parantua huomattavasti. Kun siirtymät sujuivat hyvin, pääsi ratsukko ansaitusti jäähdyttelemään maastopolulle.

virtuaalitalli | a sim game stable
virtuaalihevonen | a sim game horse

ulkoasu © Tieler 2015, ulkoasun taustakuva © Background Labs
ulkoasun hevoskuvat © Bob Haarmans, lisenssillä CC BY 2.0