VIRTUAALITALLI
Avenge

Ceara Kyra

kuvaa ei voida näyttää
NIMI Ceara Kyra KASVATTAJA Kyra Connemaras, Irlanti
ROTU & SKP. connemara, tamma OMISTAJA Meow VRL-10122
VÄRI, SKK. mpäistkm*, 142cm KOTITALLI Avenge
REK.NRO. VH11-035-0112 PAINOTUS estepainotus
SYNTYNYT 21.05.2010 KOULUTUSTASO 100cm
IKÄÄNTYMINEN Oma (4v 18.02.2011) ARVONIMET

Luonne

Ceara Kyra on luonteeltaan herttainen pieni poni, joka rakastaa huomiota ja rapsutuksia.

Sukutaulu

i. Bairre Amon
rnpäistkm, 147cm, evm
ii. Cadhan Kyne
rn, 146cm, evm
iii. Coconuttree
evm
iie. Some Chord
evm
ie. Síle Sheila
rnpäistkm, 144cm, evm
iei. Ghosts 'n' Stuff
evm
iee. Raise You
evm
e. Aodhnait Enit
mkm, 143cm, evm
ei. Eachann Ockan
m, 144cm, evm
eii. Weapon
evm
eie. Cthulhu
evm
ee. Uasal Wasa
mkm, 145cm, evm
eei. 16th Hour
evm
eee. Del Mar
evm

Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän

Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän

Jälkeläiset

04.02.2011 t. Elisenda's Anya (i: 401 Kill)

Kilpailukalenteri

22.12.2010 - ERJ, Windylane, 80cm - 1/31
01.01.2011 - ERJ, Vivian, 50cm - 4/25
06.01.2011 - ERJ, Haroldlyn, 90cm - 4/25
12.01.2011 - ERJ, Dark Side Trakehners, 90cm - 1/30
16.01.2011 - ERJ, Duren, 80-90cm - 2/40

Päiväkirja

19.04.2014
Ceara Kyra muutti tänään Avengeen! Ceara on kaunis näky, ja sen vuoksi siihen ihastuinkin välittömästi. Kuulin tamman entiseltä omistajalta Cearan olevan myynnissä, enkä voinut vastustaa, vaan tarjosin sille kotia Avengesta yhdessä muutaman muun ponin kanssa. Niinpä Ceara Kyra matkasi tänään meille ja tulevaisuus tuo mitä luultavammin tullessaan kilpailuja esteradoilla sekä jalostuskäyttöä omien ja ulkopuolisten orien kanssa. Tarkempia suunnitelmia en ole vielä tehnyt, mutta niitähän ehtii sitten myöhemminkin, kun tamma on ehtinyt vähän kotiutumaan. Nyt vaan odotellaan ja treenaillaan ennen kilparadoille lähtemistä!

Valmennukset

10.3.2011 estevalmennus, Ficena
Aloitimme estevalmennuksen Rinjan ja Ceara Kyran "Cearan" kanssa puomeista. Kannoin puomit kentälle ja laitoin sopivat välit. Tällä välin Rinja ja Ceara olivat lämmitelleet. Aluksi puomit mentiin reippaassa ravissa. Aluksi Ceara kolautteli puomeja, mutta pian Rinja sai sovitettua reippaat askeleet puomiväleihin. Reippaassa ravissa Ceara oli vaikea pitää, sillä se olisi tahtonut hidastaa kokoajan. Ja kun tuli rauhallisemman ravin vuoro se olisi halunnut hidastaa käyntiin. Rinja sai oikeasti tehdä töitä, että Ceara kulkee hyvin eteenpäin. Puomien jälkeen rakensin kentälle kaksi pystyä. Neuvoin ratsukkoa hyppäämään ensin toisen pystyn ja sitten toisen. Molemmat esteet olivat n. 65cm. Ensimmäisen esteen jälkeen Ceara hieman kompasteli, mutta ratsukko sai tasapainon takaisia ja pian he hyppäsivät toisenkin esteen. Pystyjen jälken tein ratsukolle radan. Siinä oli kahdeksan estettä. Ratsukko selviytyi myös radasta mallikkaasti. Ceara laukkasi rauhallista tahtia esteeltä esteelle. Loppulämmittelyt ratsukko teki itsenäisesti.

20.3.2011 kouluvalmennus, Jenla
Olitte Cearan kanssa kävelemässä lämmittelyjä kun saavuin maneesiin. Tervehdin teitä ja loikkasin puomin ali maneesin keskelle. Oli mukava nähdä teitä taas. Kun olitte tarpeeksi kävelleet, ravailitte hiukan ja teitte erilaisia teitä. Kaikki onnistui hienosti. Tamma meni rauhallista ravia. Siirryitte käyntiin. Käskin teitä aloittamaan avotaivutuksella, ja se onnistui hyvin. Teitte myös toiseen suuntaan. Ravasitte taas hiukan, ja sitten nostitte laukan. Ensi tuli väärä laukka, mutta vaihto tuli nopeasti. Laukkasitte pari kierrosta, sitten ravissa koko rata leikkaa ja laukat myös toiseen suuntaan. Kävelitte hetken, ja kokeilitte pohkeenväistöä. Ekat väistöt menivät hiukan vinksalleen, mutta sitten onnistui hienosti. Ceara toimi koko ajan hienosti ja rauhallisesti. Pyysin teitä menemään kaksi kertaa etuosakäännökset. Ceara meni todella hienosti! Kehuit tammaa paljon. Aika kuitenkin kulki liian nopeaa, joten teimme loppuajan ennen jäähyttelyjä siirtymisiä. Laukoissa Ceara sai innostusta juuri, kun aloimme lopettelemaan. Ravasitte hidasta ravia vielä hetken, ennenkuin menitte käynnit pitkillä ohjilla. Teitä oli mukava valmentaa!

12.5.2011 estevalmennus, Mindy
Ceara säpsähteli maneesissa milloin mitäkin, mikä teki alkuverryttelystä vähän hankalan. Se tanssahteli paikoillaan, ryntäili laukkaan tai sitten se ei suostunut liikkumaan ollenkaan. Ulkona tuuli ja satoi aika rankasti, jonka seurauksena ulkona kuuluvat äänet tekivät tammaa vielä herkemmäksi. Pitkän alkuverryttelyn jälkeen aloitimme hyppäämisen. Olin laittanut muutamia esteitä kentälle; lyhyeltä sivulta lähti linja, joka jatkui leveyshalkaisijalle ja viimeinen este oli pitkän sivun lopulla. Ensimmäiseen väliin oli tarkoitus saada 7 laukka-askelta ja seuraavaan väliin 5. Kun Ceara suuntasi ensimmäiselle esteelle, se kiemurteli ja yritti ryntäillä. Hypättyään esteen yli, se alkoi keskittyä harjoitukseen. Laukanvaihdot eivät aluksi millään sujuneet, mutta pikkuhiljaa, kun kerroit selvästi mihin suuntaan mennään, vaihdotkin löytyivät. Kun Ceara alkoi vaikuttaa rauhallisemmalta ja vertyneemmältä, korottelin esteitä. Esteiden ollessa 80cm, Ceara oli jo täysin keskittynyt tehtävään ja unohtanut ylimääräisen hälinän ympärillään. Se oli kuitenkin todella tarkka ratsastuksesi suhteen ja jos liikaa säätelit sen laukkaa juuri ennen estettä, se kielsi. Tämän takia kannattaa rauhoittaa apujen anto pari askelta ennen estettä ja puristaa pohkeet kiinni vasta esteellä. Tämä antaa tammalle rauhan katsoa itselleen sopiva ponnistuspaikka. Kun sait tämän asian korjattua, Ceara hyppäsi taas hienosti. Korotin vielä lopuksi kaikki kolme estettä metriin ja suorititte ne vielä kerran siististi. Sen jälkeen oli aika aloittaa loppuverryttelyt, jossa Ceara lakkasi taas keskittymästä ratsastajaan ja alkoi säpsähdellä outoja ääniä maneesin ulkopuolelta.


Ceara Kyra on virtuaalihevonen!

Webdesign © Miia 2013, taustakuva © The Inspiration Gallery, ponikuva © Ipsu.