VIRTUAALITALLI
Avenge

Aoife Eva

kuvaa ei voida näyttää
NIMI Aoife Eva KASVATTAJA Aoife Stud, Iso-Britannia
ROTU & SKP. connemara, tamma OMISTAJA Meow VRL-10122
VÄRI, SKK. ruunivoikko, 140cm KOTITALLI Avenge
REK.NRO. VH11-035-0113 PAINOTUS estepainotus
SYNTYNYT 03.07.2010 KOULUTUSTASO Helppo C, 100cm
IKÄÄNTYMINEN Oma (4v 02.02.2011) ARVONIMET

Luonne

Ihastuin Evaan ensisilmäyksellä kilpailuissa. Eva on luonteeltaan iloinen ja reipas ponitamma, se kunnioittaa ihmistä ja kaikenkukkkuraksi sillä on hyvä hyppytekniikka, joten se käy meille hyvin esteponiksi. Ostin Evan, kun sen edellinen omistaja oli siitä luopumassa, ja tahdoin tarjota sille mahdollisimman hyvän kodin.

Sukutaulu

i. Coinneach Konock
rnkm, 144cm, evm
ii. Éireamhón Irvin
rnkm, 143cm, evm
iii. One Trick Pony
evm
iie. Fifths
evm
ie. Eoghanán Onan
trn, 146cm, evm
iei. Finished Symphony
evm
iee. Deadmau
evm
e. Aoibhinn Evin
vkk, 143cm, evm
ei. Aodh Ay
vkk, 144cm, evm
eii. Sailway
evm
eie. Motherlover
evm
ee. Eimile Imly
rtkm, 145cm, evm
eei. Raphael
evm
eee. A Better
evm

Isä Coinneach Konock, on upea kimo connemaraori. Säkäkorkeutta oriilta löytyy runsaat 147cm, sekä sen päätä koristaa hieman epätavallinen mustaläikkä. Estepainotteinen orii on kilpaillut esteillä hyvin menestyksekkäästi, se on hypännyt myös kansallisella tasolla hyvällä menestyksellä. Luonteeltaan melko orimainen, mutta osaa myös käyttäytyä. Jälkeläisiä oriilta löytyy vain muutama, mutta sitä olisi tulevaisuudessa tarkoitus käyttää vielä jalostukseen.

Isänisä Éireamhón Irvin edustaa irlantilaista sukua, komea ruunikonkimo connemaraori on säkäkorkeudeltaan 143cm. Oriilla on kilpailtu lähinnä estepuolella, mutta se on käynyt starttaamassa myös muutamissa kenttä sekä kouluratsastuskilpailuissa. Menestystä on siis tullut ja hienojen sijoitusten kanssa orii hurmaa persoonallisella ja rauhallisella luonteellaan kaikki tuttunsa. Jälkeläisiä oriilta löytyy muutaman kappaletta.

Isänemä Eoghanán Onan tämä upea kimotamma on yhden kuuluisiman kasvattajan kasvattama poni. Myös Onna on hyvin menestynyt käyttöponi niin este kuin kouluratsastuksenkin puolella, myös kenttäratsastuksessa on tammalla satunnaisesti kilpailtu ihan hyvällä menestyksellä. Jälkeläisiä tammalta löytyy kolme, mutta lisää ei vältämättä ole lainkaan tulossa.

Emä Aoibhinn Evin on kilpaillut estepuolella, nuorena hyvin menestyksekkäästi, mutta nykyään se toimii siitostammana. Esteitä tamman kanssa on kilpailtu 120cm tasolla, mikä on huima saavutus vain 134cm ponilta. Luonteeltaan tamma on hyvin rauhallinen, se on selväjärkinen. Tammalle on myös helppo opettaa kaikenlaisia temppuja sillä se jaksaa keskittyä pitkään. Jälkeläisiä tammalla on jo melko paljon ja jokainen niistä on perinyt joitakin emänsä piirteitä.

Emänisä Aodh Ay on kenttäpainotteinen connemara orii, hienolla kimolla värityksellä varustettuna. Menestynyt orii on kilpaillut lähes koko uransa kansainvälisellä tasolla ja sijoituksetkin ovat jo todella kovaa luokkaa. Jälkeläisiä oriilla ei kovin montaa ole sillä se on periyttänyt melko vaihtelevasti taitonsa jälkeläisilleen. Luonteeltaan oikea ilopilleri josta riittää jokaiselle jotakin haastetta.

Emänemä Eimile Imly on täysin estepainotteinen connemaratamma. Säkäkorkeutta tammalta löytyy 145cm, ja esteratoja se on hypännyt 100cm tasolla. Muissa lajeissa on tammalla aikoinaan kilpailtu mutta menestyksettömyys näissä lajeissa johti siihen että vain estepuolella kilpailtaisiin. Luonteeltaan hyvin energinen sekä haastava tamma joka on hyvin periyttänyt ominaisuuksiaan jälkeläisilleen joita onkin jo kahdeksan kappaletta.

© Rinja

Jälkeläiset

05.03.2011 t. Elisenda's Dawn (i: Bidende Ranunkel)
01.04.2014 t. Avengen Evelyn (i: Blizzard Shard)
19.04.2014 o. Avengen Killzone (i: 401 Kill)

Kilpailukalenteri

03.01.2011 - ERJ, Latun talli, 90cm - 6/25
05.01.2011 - ERJ, Haroldyn, 90cm - 4/66
30.03.2011 - ERJ, Koston suomenhevoset, 80cm - 2/40
13.04.2011 - KRJ, Fiktio, helppo C - 2/47

Päiväkirja

18.04.2014
Aoife Eva muutti tänään Avengeen! Juttelimme Rinjan kanssa toissapäivänä niitänäitä Skypessä, kun hän kertoi luopuvansa connemaroistaan, ja kysäisi josko minua kiinnostaisi ostaa joku niistä. Päädyin sitten ostamaan useammankin ponin, mutta Eva oli ainakin varsinainen helmi! Ruunivoikko tamma muutti meille siis tänään muutaman muun ponin kanssa samaan aikaan ja se on viihtynyt tähän asti oikein mainiosti uudessa kodissaan. Meillä Eva pääsee ehdottomasti ainakin kilpailemaan ja jalostuskäyttöön. Joitakin kissanristiäisiä voidaan ottaa harkintaan sitten, kun niiden aika on ja jälkeläisnäyttöjäkin on ehtinyt kertymään, eli joskus tuonnempana. Nyt tamma pääsee ensin kotiutumaan rauhassa ja sitten palaamme asiaan uudemman kerran.

Valmennukset

10.03.2011 estevalmennus, Ficena
Aloittelimme estevalmennusta Rinjan ja hänen hevosensa Aoife Evan "Evan" kanssa. Aluksi Eva oli hieman rauhaton, eikä millään olisi pystynyt keskittymään tehtäviin, mutta vähitellen se rauhoittui. Olin tehnyt kentälle radan jossa oli seitsämän estettä. Yksi sarja, kaksi pystyä, kolme okseria ja vielä yksi pysty mihin oli tiukka käännös. Kaikki esteet olivat n. 80-90cm korkeita. Ensin hypättiin pelkkää sarjaa. Rinja ja Eva lähestyivät rauhallista laukkaa sarjaa kohti ja hyppäsivät molemmat esteet virheittä. Kun sarjaa oli hypätty pari kertaa, vuorossa oli tiukkakäännös. Olin laittanut esteen heti kulman jälkeen. Ensimmäisellä kerralla Eva ei ollut valmis hyppyyn, joten se kielsi esteen. Toisella kerralla Rinja oli muistanut herätellä sen hyvin ja ratsukko loikkasi esteen yli ongelmitta. Vähitellen ratsukko hyppäsi tiukankäännöksen esteen paremmin. Seuraavaksi hypättiin koko rata. Ensimmäisen esteen jälkeen Eva pudotti laukasta raville, mutta Rinja sai sen nopeasti nostamaan laukan takaisin. Muistuttelin Rinjaa pitämään sopivaa vauhtia yllä. Loput esteet menivät hyvin. Tiukassa käännöksessä Eva epäröi, mutta Rinjan ohjastuksella se kumminkin hyppäsi esteen. Koska rata meni niin hyvin, oli aika lopettaa. Loppu verryttelyksi mentiin ravissa pari kertaa temmonmuutoksia ja käyntiä.

13.05.2011 estevalmennus 90cm, leende
Saapuessani kentälle Eva sekä Rinja olivat jo lämmittelemäsä kovaa vauhtia, aluksi pyysin sinua tekemään muutamia taivutuksia sekä pohkeenväistöjä jotta saisit tamman taipuisaksi. Rakensin teille lämmittelyesteeksi 30cm sekä 40cm pystyesteet, Eva liikkui reippaati eteenpäin ja sait jarrutella sen menoa lähes koko ajan. Hypyissä Eva hyppäsi rauhallisesti ja sait sen laukkaamaan tasaisesti. Rakensin teille vielä kolmannen esteen joka oli 80cm okseri, Eva katseli innostuneena estettä jolle ohjasit sen. Hyppy onnistui hyvin, vaikka tamma hyppäsikin hieman vinoti selvititte esteen aivan puhtaasti. Korotin toisen pystyesteen vielä 90cm korkuiseksi ja saitte hypätä muutaman kerran tätä estettä. Seuraavaksi harjoittelulistaanne kuuluikin tiukkojen kaarteiden harjoittelu, tulitti pystyesteelle jonka jälkeen tiukkakaarre okserille, aluksi Eva ei tuntunut taipuvan tarpeaki tiukasti mutta pikkuhiljaa sait sen tulemaan paremmin ja pääsitte tulemaan okserille todella hyvin. Jäähdyttelyksi saitte ravailla sekä kävellä rauhallisesti.

11.05.2011 estevalmennus 100cm, Mindy
Evan kanssa oli tarkoituksena hypätä kolmikaarisella kiemurauralla. Sillä välin, kun verryttelit Evaa itsenäisesti, rakensin esteitä kentälle. Laitoin molempien lyhyiden sivujen keskelle esteet, jotka olivat aloitus- ja lopetusesteet. Laitoin myös kaksi estettä keskelle kenttää leveyssuunnassa, niihin kohtiin, missä kiemuralla tulee suoristus. Aloituskorkeus oli 60cm. Aloittelimme ensin hyppäämällä vain lyhyillä sivuilla olevat esteet muutamaan kertaan. Tässä pyysin sinua katsomaan ponin tempon tarkkaan, sillä tiukoissa käännöksissä ei nopealla tempolla voinut kunnolla edetä. Aluksi Eva tuntui energiseltä ja sait tehdä kunnon pidätteitä, jotta tamma rauhoittuisi vähäsen. Se hyppäsi kuitenkin hyvin ja kääntyi hienosti esteiden jälkeen ilman mitään vaikeuksia. Muutaman kerran puomit putosivat, mutta se johtui siitä, että pidättelit sitä liikaa ennen estettä. Pari askelta ennen estettä sinun pitäisi rauhoittaa itsesi selässä ja antaa ponin itse etsiä ponnistuspaikkaa. Jos liikaa pidättelet, saattaa poni ruveta kieltämään. Jatkoimme esteiden korotuksen jälkeen toisessa suunnassa. Eva teki useimmiten laukanvaihdot hyvin esteillä, mutta välillä se jätti vaihdot tekemättä. Sekään ei haitannut, sillä tiukat käännökset sujuivat tammalta hyvin vastalaukassakin. Korottelin esteitä jokaisen erinomaisen suorituksen jälkeen ja lopputunnista esteet olivat n. metrin korkuisia. Aluksi Eva kaahotti aika lujaa esteille, mutta hypättyään metrin korkuiset esteet muutamaan kertaan, se alkoi rauhoittua. Kun tulitte tehtävän kerran rauhassa, lopetimme siihen. Aloititte loppyverryttelyn ja minä keräsin esteet pois kentältä.


Aoife Eva on virtuaalihevonen!

Webdesign © Miia 2013, taustakuva © The Inspiration Gallery, ponikuva © Ipsu.