VIRTUAALITALLI
Avenge

Adalmina

kuvaa ei voida näyttää
NIMI Adalmina KASVATTAJA Cornelia Jones, Irlanti (tuoja Corvette)
ROTU & SKP. connemara, tamma OMISTAJA Meow VRL-10122
VÄRI, SKK. mkm, 140cm KOTITALLI Avenge
REK.NRO. VH14-035-0048 PAINOTUS estepainotus
SYNTYNYT 05.02.2010 KOULUTUSTASO 100cm
IKÄÄNTYMINEN Oma (4v 06.09.2010) ARVONIMET

Luonne

Aada on luonteeltaan pirteä sekä yhteistyöhaluinen ja sen vuoksi moni pitää tästä tammasta. Se keskittyy aina juuri sillä hetkellä tapahtuvaan asiaan eikä haaveile. Aada on helppo hakea tarhasta sillä se on yleensä ensimmäisenä portilla tarkistamassa mitä nyt tapahtuu ja taluttaessa tamma kulkee rauhallisesti vierellä, mitä nyt kesäisin saattaa pysähtyä haukkaamaan suullisen ruohoa. Tallissa se rauhoittuu omaan karsinaansa ja keskittyy yleensä syömiseen tai maailman hitaaseen menoon. Lyhyesti ilmaistuna Aada on täydellinen poni rauhallisuutta kaipaavalle tai aralle ihmiselle.

Hoitaessa Aada on varsin helppo eikä sen kanssa ei ole mitään ongelmaa. Suurimman osan ajasta tamma seisoo paikallaan, kuuntelee tarkkaavaisesti ääniä sekä hoitajaansa sekä vain ja ainoastaan nauttii saamastaan huomiosta. Kaviot nousevat helposti eikä niiden kannattaluun paljoa tarvita, päätä harjatessa tamma oikein änkeää syliin ja vaatii huomionosoituksia. Varusteiden laitossa Aada on aivan yhtä mutkaton. Suojat saa laittaa kaikessa rauhassa ilman kikkailua ja taistelua, satulan kanssa saa säätää niin paljon kuin haluaa ja suitset sujahtavat päähän melkein automaattisesti. Jälleen kerran, Aada on osoittanut hyvän ja rauhallisen luonteensa.

Ratsastaessa Aadasta tulee yleensä hieman eloisampi mutta ei huolta, se pysyy kenen tahansa käsissä ja kulkee tasaisesti. Aada on herkkä ratsastaa joten se ei vaadi kovia apuja, pienet ja hellävaraiset pyynnöt riittävät. Tamman käynti on pehmeää ja tasaista, ravi on ponimaista ja hieman pompottavaa kun taas laukka on pehmeää sekä pyörivää ja siinä on helppo istua. Kouluradalla tamma kulkee kuuliaisesti ja tarkkaavaisesti, se pyrkii toteuttamaan ratsastajansa tahtoa niin pitkälle kuin se suinkin kykenee. Esteradalla tamma on ketterä, nopea sekä fiksu. Se osaa ajoittaa hyppynsä aika lailla itse jolloin tamman selkään sopii myös aloitteleva ratsastaja. Maastossa Aada on mitä mainioin poni rentoutumiseen sekä pitkiin laukkapätkiin, miksei myös maastoesteille.

© Rinja

Sukutaulu

i. Timeout
rnkm, 147cm, evm
ii. Lockless
rn, 146cm, evm
iii. Need of Speed
evm
iie. Luminia H
evm
ie. Gemmalina
rnkm, 144cm, evm
iei. Lost & Lonely
evm
iee. Fion A
evm
e. Dark Diamond
mkm, 143cm, evm
ei. Ikaros
m, 144cm, evm
eii. Westpoint
evm
eie. Afrika S
evm
ee. Honey Moon
mkm, 145cm, evm
eei. Roulette
evm
eee. London to Paris
evm

Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän

Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän Sukuselvitys tähän

Jälkeläiset

08.05.2011 t. Elisenda's Cina (i: 401 Kill)

Kilpailukalenteri

Päiväkirja

19.04.2014
Adalmina muutti tänään Avengeen! Adalmina on kaunis näky, ja sen vuoksi siihen ihastuinkin välittömästi. Kuulin tamman entiseltä omistajalta Adalminan olevan myynnissä, enkä voinut vastustaa, vaan tarjosin sille kotia Avengesta yhdessä muutaman muun ponin kanssa. Niinpä Adalmina matkasi tänään meille ja tulevaisuus tuo mitä luultavammin tullessaan kilpailuja esteradoilla sekä jalostuskäyttöä omien ja ulkopuolisten orien kanssa. Tarkempia suunnitelmia en ole vielä tehnyt, mutta niitähän ehtii sitten myöhemminkin, kun tamma on ehtinyt vähän kotiutumaan. Nyt vaan odotellaan ja treenaillaan ennen kilparadoille lähtemistä!

Valmennukset

14.05.2011 estevalmennus, Mindy
Aada ravasi reipasta ravia tehden ympyröitä, siirtymisiä ja voltteja. Se tuntui liikkuvan hyvin myös laukassa, joten jo melko lyhyen alkuverryttelyn jälkeen pääsimme aloittamaan. Aadan kanssa harjoittelimme erikoisesteitä. Olin laittanut kentän keskelle pituushalkaisijalle vesimaton sekä vasemmasta kierroksesta katsottuna molempien pitkien sivujen alkuun esteet. Toinen oli todella värikäs laine ja toinen muuri. Aloitimme hyppäämällä muuria. Aluksi Aada vähän epäröi estettä, mutta olit valmistautunut siihen hyvin ja iskit pohkeet kiinni juuri, kun Aada oli hidastamassa vauhtia. Sama jatkui muutaman kerran tämän jälkeenkin, mutta pikkuhiljaa Aada lakkasi kyttäämästä estettä ja keskittyi hyppäämiseen. Sen hypyt olivat sulavia ja se katsoi hyvin ponnistuspaikkansa itse. Muurin jälkeen hyppäsitte lainetta. Kun laine sujui molempiin suuntiin hyvin, siirryimme vähän hankalampaan tehtävään. Vesimatolla oli tarkoitus pysäyttää hevonen heti kahden askeleen jälkeen hypystä ja pysähdyksen jälkeen jatkaa laukalla. Tällä testattiin hevosen tarkkaavaisuutta ja apujen tottelemista. Aada vähän innostui vesimatosta, eikä meinannut aluksi pysähtyä ollenkaan esteen jälkeen. Hetken kuluttua Aada kuitenkin tajusi tehtävän idean ja alkoi keskittyä siihen täysillä. Teitte siistejä pysähdyksiä ja nostot olivat vähintään yhtä hyviä. Korottelin esteitä 90cm:iin ja jatkoimme muurilla ja laineella niin, että puoli kenttää piti mennä mahdollisimman reipasta laukkaa ennen estettä ja toinen puoli kentästä mahdollisimman koottua laukkaa niin, että poni saisi kuitenkin ponnistettua esteille. Tämä sujui todella hienosti jo ensimmäisellä yrittämällä. Koska tehtävä sujui niin hyvin jo heti alkuun, ei teidän tarvinnut montaa kertaa enää hypätä vaan pääsitte loppuverryttelemään ravissa.


Adalmina on virtuaalihevonen!

Webdesign © Miia 2013, taustakuva © The Inspiration Gallery, ponikuva © Ipsu.