VIRTUAALITALLI
Avenge

401 Kill

kuvaa ei voida näyttää kuvaa ei voida näyttää
© VRL-01811, kiitos!
NIMI 401 Kill KASVATTAJA Stud 401, Irlanti
ROTU & SKP. connemara, ori OMISTAJA Meow VRL-10122
VÄRI, SKK. ruunivoikonkimo, 147cm KOTITALLI Avenge
REK.NRO. VH11-035-0164 PAINOTUS estepainotus
SYNTYNYT 31.10.2009 KOULUTUSTASO 100cm
IKÄÄNTYMINEN Oma (3v 31.07.2010) ARVONIMET KTK-II

Palkittu Ponikantakirjan tilaisuudessa 20.08.2015:
19 + 20 + 18 + 19 = 76p. KTK-II

Luonne

401 Kill, tutummin Killeri, on poni isolla P:llä. Se on perusluonteeltaan ujo ja Elisendaan saapuessaan se vierasti muutaman päivän ajan kaikkia sitä hoitaneita ihmisiä. Se oppi kuitenkin nopeasti tuntemaan meidät kaikki ja vapautti todellisen itsensä. Siitä paljastui huomionhaluinen syöppö, jonka parasta vapaa-ajan toimintaa on jonkinlainen äänen pitäminen aina, kun se huomaa, että tallissa on ihmisiä. Tämä tekee Killeristä herttaisen otuksen ja kun se hörähtää karsinassaan ihmisen kävellessä ohi, vain kylmäsydämisin ihminen jättää poniherran ilman rapsutuksia. Killeri juttelee mielellään myös vieruskarsinatovereilleen. Tämä poni on myös niin ruoanperso, että taitaa jopa pitää tallin ennätystä hotkimisnopeudessa.

Käsiteltäessä Killeri voi olla vähän arvaamaton, jos se on vieraassa ympäristössä tai vieraiden ihmisten käsiteltävissä. Se saattaa säpsähtää milloin mitäkin, oven avauksesta oman riimunsa kilinään. Tutussakin ympäristössä se on tutkii jatkuvasti valppaana ympäristöään ja on valmis kilahtamaan pienimmästäkin yllättävästä äänestä. Killeri on kuitenkin kuin pikkuvauva joka luulee olevansa yksin ja kun sille alkaa jutustella, sekin silminnähden rentoutuu. Tämä poniherra onkin tallin psykologi, sille kerrotaan kuulumisia hoitamisen lomassa ja sekä hoitaja että poni nauttivat seurastaan.

Ratsastaessa Killerin ujous voi olla este esimerkiksi maastoilulle, sillä se säikkyy nopeasti ohi ajavia autoja ja muita metsän eläimiä. Kuin hoitaessa, myös ratsastaessa, tämä poni saattaa keskittyä ympäristöönsä enemmän kuin saamiinsa apuihin, joten se vaatii määrätietoista ratsastajaa. Tämän ponin selässä ei siis matkusteta, tiivis työskentely on ehto onnistuneelle suoritukselle. Kouluratsastus ei ole Killerin heiniä ja se liikkuu aluksi kuin liimassa. Rentouduttuaan sen liikkeet ovat sujuvia, mutta vasta esteillä tämä poni vapautuu. Sen jatkuva tietoisuus ympäristöstä on avuksi sen laukatessa kohti esteitä toistensa perään ja jopa se uskaltaa irroittautua.

© Rinja

Sukutaulu

i. I-88
rnvkko, 147cm, evm
ii. Dead Ranger
vkko, 146cm, evm
iii. Superman
evm
iie. Black Marla
evm
ie. Masquerade
rn, 147cm, evm
iei. Gethsemane
evm
iee. Blossom
evm
e. 401 Steps
rnkm, 146cm, evm
ei. Rave
mkm, 144cm, evm
eii. Roadside
evm
eie. Caraphernelia
evm
ee. Mary Jane
rn, 146cm, evm
eei. LAX to O'Hare
evm
eee. September
evm

Isä I-88 on komea ruunivoikko ori, jolta löytyy säkäkorkeutta 147cm. Ileksi kutsuttu oripoika on luonteeltaan eloisa ja rohkea, mikä on poikinut hyviä tuloksia esteradoilla. Ile on kilpaillut reilun metrin luokissa hyvällä menestyksellä ja se siirtyikin juuri aluetasolle ratsastajansa kanssa. Ratsuna Ile toimii hienosti omalla moottorilla ja se hyppää rohkeasti ja hyvällä tekniikalla. Reipas ori on menestynyt myös näyttelyissä ja se on kantakirjattu kolmannelle palkinnolle. Ile on vielä melko nuori siitosoriksi, mutta sillä on siitä huolimatta jo viisi jälkeläistä, joista suurin osa näyttäisi perineen isänsä lahjat esteradoilla.

Emä 401 Steps on kaunis ruunikonkimo tamma, jolta löytyy säkäkorkeutta 146cm. Stellaksi kutsuttu tamma on jo siirretty kokonaan siitostammaksi, mutta vielä muutama vuosi sitten se kilpaili ahkerasti esteillä, jopa 90cm radoilla. Tamma on ratsuna vähän hitaasti syttyvä, mutta kun se pääsee vauhtiin, se tietää takuuvarmaa menestystä. Luonteeltaan tamma on herkkä ja se onkin vähän sellainen yhden ihmisen poni, joista kerrotaan kaikissa nuorten hevoskirjoissa. Stella on varsotettu tähän mennessä neljästi ja se onkin nyt jo lähestulkoon kokonaan oloneuvoksena. Tämä kaunis tamma on jo iäkäs, mutta eiköhän se vielä muutamat vuodet porskuta menemään.

Jälkeläiset

04.02.2011 t. Elisenda's Anya (e: Ceara Kyra)
08.05.2011 t. Elisenda's Cina (e: Adalmina)
19.04.2014 o. Avengen Killzone (e: Aoife Eva)
01.05.2014 t. Avengen Killerlily (e: Rosaline Lilith)
08.07.2014 t. Trio Killjoy (e: Fireworky)

Kilpailukalenteri

28.07.2014 NJ - Cherrymist Connemaras (CHER3835) - irtoSERT
21.11.2014 NJ - Clovercutt Farm - irtoSERT

Päiväkirja

19.04.2014
401 Kill muutti tänään Avengeen! Killeriksi kutsuttu oripoika on vähän ujo poika tutustumaan, mutta eiköhän se siitä sitten, kun ori on vähän päässyt kotiutumaan rauhassa. Ori ei ole vielä aloittanut kilpailua, mutta hyvin se on koulutettu ja sillä on kiva hyppytekniikka, joten kyllä tästä vielä vauhtiin päästään. Tarkoituksena olisi kilpailla Killerin kanssa aktiivisesti ja myöhemmin tarjota oria jalostuskäyttöön omien ponien lisäksi myös ulkopuolisille tammoille. Killeri muutti meille Elisendasta omistajansa luopuessa suurimmasta osasta tallin poneista. Noh, Avengeen se saa jäädä loppuiäkseen, jota toivottavasti riittää vielä monen vuoden ajaksi. Nyt poika saa kuitenkin kotiutua rauhassa ja sitten lähdemme puuhaamaan ja suunnittelemaan enemmänkin.

Valmennukset

20.5.2011 estevalmennus, Mindy
Laitoin alkuverryttelyn ajaksi teille esteiden paikoille kavaletit, jotta saisit kunnolla aktivoitua Killerin työskentelyyn. Toisella pitkällä sivulla kavaletit oli asetettu niin, että jokaiselle raviaskeleella ylitettiin kavaletti ja toisella niin, että väliin tuli muutama askel. Killeri vaikutti todella energiseltä ja keskittyneeltä. Se vertyi nopeasti, joten pian aloitimme laukkatyöskentelyn. Ennen laukkaa vaihdoin kavaletit esteisiin. Toisella sivulla oli neljän esteen sarja niin, että jokaiseen väliin tuli yksi askel ja toisella puolella neljän esteen innari. Aloittelimme helpommasta, eli sarjasta. Laukkasitte ensin ympyrällä pari kierrosta ja suuntasitte kohti esteitä. Tehtävän nähdessään Killeri innostui ja oikein imi esteille. Sen hyppytyyli oli hyvä jo näin pienillä esteillä. Kun sarja sujui moitteettomasti kumpaankin suuntaan, menimme kentän toiselle puolelle ja harjoittelimme innaria. Killeri loikki kepeästi esteiden yli kerta toisensa jälkeen. Pian aloin korotella esteitä 70cm:iin. Kun tällä korkeudella esteet sujuivat hienosti, korottelin ensin 90cm:iin ja lopuksi metriin. Innaria en ihan niin korkeaksi nostanut, mutta sarjaesteet nostin. Killeri oli koko tunnin ajan todella reippaalla tuulella ja kuunteli tarkasti apuja. Ratsastuksesi sujui hyvin, eikä yhteistyössänne ole moittimista.


401 Kill on virtuaalihevonen!

Webdesign © Miia 2013, taustakuva © The Inspiration Gallery, ponikuva © Ipsu.